Ухвала
від 27.11.2012 по справі 5011-2/14439-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа № 5011-2/14439-2012 27.11.12

За заявою Про Позивач Товариства з обмеженою відповідальністю «Укравтолізинг» видачу виконавчого документа на виконання рішення третейського суду Товариство з обмеженою відповідальністю «Укравтолізинг» ДоТовариства з обмеженою відповідальністю «Ейвіс» Пророзірвання договору фінансового лізингу №804.09.000214 ФЛ, стягнення заборгованості за лізинговими платежами та вилучення наданого у лізинг майна Суддя Домнічева І.О.

Представники

Від позивача (заявника) Беляєв Ю.Л.

Від відповідача не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

27.07.2012р. Постійно діючим Третейським судом «Захист прав»при Всеукраїнській громадській організації «Мерседес -Бенц Клуб Україна»прийнято рішення у справі № 04/12 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Укравтолізинг»до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ейвіс».

17.10.2012р. Господарський суд міста Києва отримав заяву позивача про видачу виконавчого документа на виконання вказаного рішення третейського суду.

Ухвалою від 18.10.2012р. суд прийняв заяву до розгляду, який призначив на 06.11.2012р. та зобов'язав визначених ухвалою осіб надати суду нові докази та пояснення по заяві.

Від Постійно діючого Третейського суду «Захист прав»при Всеукраїнській громадській організації «Мерседес -Бенц Клуб Україна» 01.11.2012р. через відділ діловодства суду надійшла третейська справа та інші документи на виконання вимог ухвали від 18.10.2012р.

Представники відповідача в призначене судове засідання не з`явились, про поважні причини їх неявки в судове засідання суд не повідомлений, клопотань про відкладення розгляду заяви від них не надходило, вимоги ухвали суду від 18.10.2012р. відповідачем не виконано.

Ухвалою від 06.11.2012р. суд відклав розгляд заяви на 27.11.2012р. та зобов'язав Відповідача надати суду письмові пояснення на заяву Позивача про видачу виконавчого документу на виконання рішення третейського суду.

Представники відповідача повторно в призначене судове засідання не з`явились, про поважні причини їх неявки в судове засідання суд не повідомлений, клопотань про відкладення розгляду заяви від них не надходило, вимоги ухвал суду від 18.10.2012р. та від 06.11.2012р. відповідачем не виконано.

У пункті 11 інформаційного листа Вищого господарського суду України від 15.03.2007р. N 01-8/123 «Про деякі питання практики застосування норм Господарського процесуального кодексу України, порушені у доповідних записках про роботу господарських судів у 2006 році»зазначено, що до повноважень господарських судів не віднесено установлення фактичного місцезнаходження юридичних осіб або місця проживання фізичних осіб - учасників судового процесу на час вчинення тих чи інших процесуальних дій. Тому відповідні процесуальні документи надсилаються господарським судом згідно з поштовими реквізитами учасників судового процесу, наявними в матеріалах справи.

Водночас законодавство України, в тому числі ГПК України, не зобов'язує й сторону у справі, зокрема позивача, з'ясовувати фактичне місцезнаходження іншої сторони (сторін) у справі (якщо воно не співпадає з її місцезнаходженням, визначеним згідно із згаданою статтею 93 Цивільного кодексу України) та зазначати таке фактичне місцезнаходження в позовній заяві чи інших процесуальних документах.

З матеріалів справи вбачається, що ухвали суду надсилались сторонам за адресами, зазначеними в заяві та документах, доданих до матеріалів справи (в тому числі згідно Спеціального витягу з ЄДР ЮО та ФОП).

В разі коли фактичне місцезнаходження юридичної особи - учасника судового процесу з якихось причин не відповідає її місцезнаходженню, визначеному згідно з законом, і дана особа своєчасно не довела про це до відома господарського суду, інших учасників процесу, то всі процесуальні наслідки такої невідповідності покладаються на цю юридичну особу.

Відповідно до ч. 1 та 2 ст. 122-9 ГПК України, заява про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення третейського суду розглядається суддею одноособово протягом п'ятнадцяти днів з дня її надходження до господарського суду в судовому засіданні з викликом сторін. У разі витребуванням судом матеріалів третейської справи, строк розгляду заяви про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення третейського суду продовжується до одного місяця з дня її надходження до суду. Неявка сторін чи однієї із сторін, належним чином повідомлених про час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду заяви.

На підставі вказаних правових норм суд вважає за можливе розглянути подану заяву про видачу виконавчого документу по третейській справі.

Відповідно до ч 3 та 4 ст. 122-9 ГПК України при розгляді справи в судовому засіданні господарський суд встановлює наявність чи відсутність підстав для відмови у видачі виконавчого документа на примусове виконання рішення третейського суду, передбачених статтею 122-10 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 122-10 ГПК України, господарський суд відмовляє у видачі виконавчого документа на примусове виконання рішення третейського суду, якщо:

1) на день прийняття рішення за заявою про видачу виконавчого документа рішення третейського суду скасовано судом;

2) справа, у якій прийнято рішення третейського суду, не підвідомча третейському суду відповідно до закону;

3) пропущено встановлений строк для звернення за видачею виконавчого документа, а причини його пропуску не визнані господарським судом поважними;

4) рішення третейського суду прийнято у спорі, не передбаченому третейською угодою, або цим рішенням вирішені питання, які виходять за межі третейської угоди. Якщо рішенням третейського суду вирішені питання, які виходять за межі третейської угоди, то скасовано може бути лише ту частину рішення, що стосується питань, які виходять за межі третейської угоди;

5) третейська угода визнана недійсною;

6) склад третейського суду, яким прийнято рішення, не відповідав вимогам закону;

7) рішення третейського суду містить способи захисту прав та охоронюваних інтересів, не передбачені законом;

8) постійно діючий третейський суд не надав на вимогу господарського суду відповідну справу;

9) третейський суд вирішив питання про права і обов'язки осіб, які не брали участь у справі.

Як вбачається з наявних у справі документів, вказане рішення третейського суду не скасовано компетентним судом; дана справа була підвідомча вказаному третейському суду відповідно до закону та третейського застереження, що міститься в Статті 14 Договору № 804.09.000214 від 04.03.2011р.; строк для звернення за видачею виконавчого документа не пропущений; зазначене рішення третейського суду прийнято у спорі, передбаченому третейським застереженням та не виходить за межі третейського застереження; дане третейське застереження не визнане недійсним компетентним судом; склад третейського суду відповідав вимогам закону; рішення третейського суду не містить способів захисту прав, які не передбачені законами України; постійно діючий третейський суд надав на вимогу компетентного суду відповідну справу; третейський суд не вирішував питання про права і обов'язки осіб, які не брали участь у справі.

За вказаних обставин суд вважає за можливе задовольнити заяву та видати виконавчий документ на виконання рішення третейського суду.

Сплачена позивачем сума судового збору відповідно до статті 49 ГПК України покладається на відповідача, оскільки станом на дату звернення позивача до суду з даною заявою, рішення третейського суду відповідачем виконано не було, а отже відповідач є винним у виникнення спору (у зверненні позивача до суду з даною заявою).

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 49, 122-7-122-11, Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Укравтолізинг»про видачу виконавчого документа на виконання рішення від 27.07.2012р. Постійно діючого Третейського суду «Захист прав»при Всеукраїнській громадській організації «Мерседес -Бенц Клуб Україна»по справі № 04/12, що розглядалася третейським судом у складі: третейський суддя -Д.П. Домбровський, задовольнити.

Видати наказ на виконання рішення від 27.07.2012р. Постійно діючого Третейського суду «Захист прав»при Всеукраїнській громадській організації «Мерседес -Бенц Клуб Україна»по справі № 04/12.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Ейвіс»(м. Дніпропетровськ, вул. Волинська, 7, квартира 20; ідентифікаційний код 36841266) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Укравтолізинг»(м. Київ, вул. Червоноармійська, 15/2; ідентифікаційний код 34240720) 1 609 (одна тисяча шістсот дев'ять) грн. 50 коп. судового збору. Видати наказ.

Суддя І.О. Домнічева

Дата ухвалення рішення27.11.2012
Оприлюднено30.11.2012
Номер документу27722863
СудочинствоГосподарське
СутьПозивач Товариства з обмеженою відповідальністю «Укравтолізинг» видачу виконавчого документа на виконання рішення третейського суду Товариство з обмеженою відповідальністю «Укравтолізинг» ДоТовариства з обмеженою відповідальністю «Ейвіс» Пророзірвання договору фінансового лізингу №804.09.000214 ФЛ, стягнення заборгованості за лізинговими платежами та вилучення наданого у лізинг майна

Судовий реєстр по справі —5011-2/14439-2012

Ухвала від 27.11.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Домнічева І.О.

Ухвала від 18.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Домнічева І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні