Ухвала
від 29.11.2012 по справі 11/139/2011/5003
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

29 листопада 2012 р. Справа № 11/139/2011/5003

За заявою № 25576/07-25/3 від 017.11.2012р. головного державного виконавця Ленінського відділу державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції Медяного В.Г. про заміну сторони його правонаступником.

У справі за позовом : Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Вінницягаз".

до : Річкового координаційного аварійно-рятувального центру м. Вінниці

про стягнення 13 310,75 грн.

Суд у складі:

Суддя Кожухар М.С.

Cекретар судового засідання Матущак О.В.

Представники:

заявника : не з'явився

позивача /стягувача : не з'явився

відповідача/боржника : не з'явився

аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Територіального управління МНС Уни у Вінний області: СкВ С Т А Н О В И В :

17.11.2012р. господарським судом Вінницької області винесено ухвалу по справі № 11/139/2011/5003 (суддя Матвійчук В.В.), якою провадження у справі припинено; стягнуто з Річкового координаційного аварійно-рятувального центру м. Вінниці на користь Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Вінницягаз" 133,10 грн. - витрат зі сплати державного мита та 236,00 грн. - витрат за інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

17.11.2011р. на виконання ухвали господарського суду Вінницької області видано відповідний наказ.

12.11.2012р. до суду надійшла заява № 25576/07-25/3 від 07.11.2012р. головного державного виконавця Ленінського відділу державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції Медяного В.Г. про заміну сторони його правонаступником, а саме: Річкового координаційного аварійно - рятувального центру м. Вінниці - на Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення територіального управління МНС України у Вінницькій області.

В зв'язку з тим, що у період з 11.10.2012 року суддя Матвійчук В.В. перебуває на лікарняному, відповідно до розпорядження керівника апарату суду від 12.11.2012р., заяву № 25576/07-25/3 від 07.11.2012р. головного державного виконавця Ленінського відділу державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції Медяного В.Г. про заміну сторони його правонаступником передано на розгляд судді Кожухар М.С.

Ухвалою від 14.11.2012 р. розгляд заяви головного державного виконавця Ленінського відділу державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції Медяного В.Г. про заміну сторони його правонаступником призначено до розгляду на 29.11.2012 р.

Дана заява мотивована тим, що на виконанні в Ленінському відділі державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції знаходиться виконавче провадження щодо примусового виконання наказу господарського суду Вінницької області від 17.11.2011 р. про стягнення з Річкового координаційного аварійно-рятувального центру м.Вінниці на користь ПАТ по газопостачанню та газифікації "Вінницягаз" 133,10 грн. - витрат зі сплати державного мита та 236,00 грн. - витрат за інформаційно-технічне забезпечення судового процесу .

31.07.2012 р. до Ленінського відділу державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції надійшов лист Територіального управління МНС України у Вінницькій області про те, що відповідно до наказу МНС України № 714 від 11.07.2011 р. припинено юридичну особу Річковий координаційно аварійно-рятувальний центр м. Вінниці ( 21050, м. Вінниця, вул. Івана Богуна, 88, код ЄДРПОУ 33966269), яку реорганізовано шляхом приєднання до Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Територіального управління МНС України, код ЄДРПОУ 35346311.

Дана обставина спонукала звернутись з заявою до суду про заміну сторони виконавчого провадження правонаступником.

В судове засідання 29.11.2012 року з'явився представник аварійно-рятувального загону спеціального призначення Територіального управління МНС України у Вінницькій області, представник Ленінського відділу державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції та представник позивача /стягувача не з'явились. Про дату,час та місце розгляду заяви повідомлені належним чином.

В судовому засіданні представникаанаварійно-рятувального загону спеціального призначення Територіального управління МНС України у Вінницькій області заяву про заміну сторони визнав та підтвердив, що відповідно до наказу МНС України № 714 від 11.07.2011 р. "Про припинення юридичної особи шляхом приєднання " припинено юридичну особу Річковий координаційно аварійно-рятувальний центр м. Вінниці ( 21050, м. Вінниця, вул. Івана Богуна, 88, код ЄДРПОУ 33966269), яку реоганізовано шляхом приєднання до Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Територіального управління МНС України у Вінницькій області, код ЄДРПОУ 35346311). Відповідно до наказу МНС України № 698 від 12.04.2012 р. "Про затвердження статутів АРЗ СП ГТУ (ТУ) МНС України в АР Крим, областях м.Києва і м.Севастополі та Положені ЗТС ГТУ МНС України у Львівській області" затверджено статут Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Територіального управління МНС України у Вінницькій області. На підтвердження вкааних фактів надано відповідні докази.

Розглянувши подану заяву, дослідивши додані до неї письмові докази, заслухавши учасника судового процесу, суд встановив наступне.

Наказом МНС України № 714 від 11.07.2011 р. "Про припинення юридичної особи шляхом приєднання " припинено юридичну особу Річковий координаційно аварійно-рятувальний центр м. Вінниці ( 21050, м. Вінниця, вул. Івана Богуна, 88, код ЄДРПОУ 33966269), реоганізовано її шляхом приєднання до Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Територіального управління МНС України у Вінницькій області, код ЄДРПОУ 35346311).

Наказом МНС України № 698 від 12.04.2012 р. "Про затвердження статутів АРЗ СП ГТУ (ТУ) МНС України в АР Крим, областях м.Києва і м.Севастополі та Положені ЗТС ГТУ МНС України у Львівській області" затверджено статут Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Територіального управління МНС України у Вінницькій області.

З урахуванням встановлених обставин суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ст. 25 ГПК України в разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

В силу ст. 115 ГПК України рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили, є обов'язковими на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження".

Виконання судового рішення є невід'ємною стадією процесу правосуддя і заміна сторони на цій стадії може відбуватися як на підставі та у порядку, визначеному ГПК України, так і Законом України "Про виконавче провадження".

Змістом норм розділу XIV ГПК України, ст. 1 Закону України "Про виконавче провадження" підтверджується, що виконавче провадження, є завершальною стадією судового провадження.

Із вказаних норм вбачається, що правонаступництво можливе на будь-якій стадії процесу, в тому числі й на стадії виконання судового рішення.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження" сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ. Боржником є фізична або юридична особа, визначена виконавчим документом. У разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ч.ч.1, 2, 5 ст.8 Закону України "Про виконавче провадження" сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ. Боржником є фізична або юридична особа, визначена виконавчим документом. У разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

В абзацах 2 та 3 п.1.4 постанови від 26.12.2011 року № 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" пленум Вищого господарського суду України роз'яснив, що ст.25 ГПК передбачено процесуальне правонаступництво у зв'язку не лише зі смертю (оголошенням померлою) фізичної особи та реорганізацією суб'єкта господарювання, а й в інших передбачених законом випадках, у тому числі заміни кредитора або боржника у зобов'язанні (статті відповідно 512 і 520 Цивільного кодексу України). Процесуальне правонаступництво в розумінні цієї норми ГПК допускається на будь-якій стадії судового процесу і здійснюється господарським судом без виклику сторін у справі, якщо їх явка не зумовлена необхідністю з'ясування судом тих чи інших обставин.

Слід відзначити, що правонаступництвом є перехід прав і обов'язків від одного суб'єкта до іншого.

Як визначає зі ст. 32 ГПК України доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення спору.

Відповідно до ст.ст. 34, 43 ГПК України докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування. Господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом. Ніякі докази не мають для господарського суду заздалегідь встановленої сили. Визнання однією стороною фактичних даних і обставин, якими інша сторона обґрунтовує свої вимоги або заперечення для господарського суду не є обов'язковим.

За змістом статті 33 ГПК України, обов'язок доказування та подання доказів розподіляється між сторонами, виходячи з того, хто посилається на юридичні факти, які обґрунтовують його вимоги і заперечення.

В даному випадку, як встановлено вище, відбулась реорганізація юридичної особи боржника - Річковий координаційно аварійно-рятувальний центр м. Вінниці шляхом приєднання до Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Територіального управління МНС України у Вінницькій області.

Встановлені обставини підтверджені відповідними письмовими доказами.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 25, 32 - 34, 43, 86, 115 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В :

Заяву головного державного виконавця Ленінського відділу державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції Медяного В.Г. № 25576/07-25/3 від 07.11.2012 р. про заміну сторони виконавчого провадження правонаступником задоволити.

Замінити відповідача у справі № 11/139/2011/5003 (боржника у виконавчому провадженні Ленінського відділу державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції з виконання наказу господарського суду Вінницької області від 17 листопада 2011 року № 11/139/2011/5003) - Річковий координаційно аварійно-рятувальний центр м. Вінниці ( 21050, м. Вінниця, вул. Івана Богуна, 88, код ЄДРПОУ 33966269) на Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Територіального управління МНС України у Вінницькій області (23222, Вінницька обл., Вінницький р-н, с Якушинці, код ЄДР 35346311).

Суддя Кожухар М.С.

віддрук. прим.:

1 - до справи

2 - позивачу/стягувачу (21012, м. Вінниця, пров. Щорса, 24) - з пошт. повідомленням

3 - відповідачу/боржнику ( 23222, Вінницька обл., Вінницький р-н, с Якушинці, код ЄДР 35346311) - з пошт. повідомленням

4 - Ленінському відділу державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції (м. Вінниця, вул. Грушевського, 17) - з пошт. повідомленням

Дата ухвалення рішення29.11.2012
Оприлюднено03.12.2012
Номер документу27761476
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 13 310,75 грн. Суд у складі:

Судовий реєстр по справі —11/139/2011/5003

Ухвала від 14.11.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Ухвала від 29.11.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Ухвала від 17.11.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Ухвала від 17.11.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Ухвала від 31.10.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні