Постанова
від 22.11.2012 по справі 2а-2547/12/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

22.11.12Справа №2а-2547/12/2770

Суддя Окружного адміністративного суду міста Севастополя Мінько О.В., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу Державної податкової інспекції у Гагарінському районі м. Севастополя Державної податкової служби до товариства з обмеженою відповідальністю "Басейновий інформаційно-обчислювальний центр "Південь" про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Гагарінському районі м. Севастополя Державної податкової служби звернулася до суду з адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Басейновий інформаційно-обчислювальний центр "Південь" про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідач зареєстрований в Державній податковій інспекції у Гагарінському районі м. Севастополя як платник податків та зборів з 19.04.1994 р., проте з 19.04.2011 р. не надає податкову звітність.

Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Севастополя від 26.10.2012 р. відкрито скорочене провадження по справі та запропоновано відповідачеві надати письмові заперечення проти позову з посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються або заяву про визнання позови у строк до 19.11.2012 р.

Відповідачем ухвалу від 26.10.2012 р. про відкриття скороченого провадження по адміністративній справі виконано не було. Відповідачем зазначена ухвала була отримана 06.11.2012 р. про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення.

Частиною 4 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі. За результатами розгляду справи у скороченому провадженні суддя, оцінивши повідомлені позивачем, відповідачем обставини, за наявності достатніх підстав приймає законне судове рішення.

Суд, встановивши обставини по справі, дослідивши матеріали справи, вважає позов таким, що підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до пункту 5 частини другої статті 17 Кодексу адміністративного судочинства України до юрисдикції адміністративних судів входить розгляд спорів за зверненням суб'єкта владних повноважень у випадках, встановлених Конституцією та законами України.

Згідно з пункту 67.2 статті 67 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Оскільки предметом позову у даній справі є припинення юридичної особи, зазначена справа підлягаю розгляду в порядку, який передбачений Кодексом адміністративного судочинства України.

Пунктом 8 статті 19 Господарського кодексу України, встановлено, що усі суб'єкти господарювання, відокремлені підрозділи юридичних осіб, виділені на окремий баланс, зобов'язані вести первинний (оперативний) облік результатів своєї роботи, складати та подавати відповідно до вимог закону статистичну інформацію та інші дані, визначені законом, а також вести (крім громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які провадять господарську діяльність і зареєстровані відповідно до закону як підприємці) бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно із законодавством.

Згідно з пунктом 15.1 статті 15 Податкового кодексу України, платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодексом.

Відповідно до підпункту 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний, зокрема, подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

З матеріалів справи вбачається, що відповідач зареєстрований Гагарінською районною державною адміністрацією м. Севастополя 19.04.1994 р. як юридична особа, та знаходиться на обліку в Державній податковій інспекції у Гагарінському районі м. Севастополя як платник податків та зборів.

Згідно з актом Державної податкової інспекції у Гагарінському районі м. Севастополя, відповідач заборгованості перед бюджетом не має.

Встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю "Басейновий інформаційно-обчислювальний центр "Південь" з 19.04.2011 р., не надає податкову звітність, що підтверджується довідкою Державної податкової інспекції у Гагарінському районі м. Севастополя.

Відповідно до частини другої статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15.05.2003 р. № 755-IV, підставами для постановляння судом рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Враховуючи вищезазначене, встановлені факти ненадання відповідачем до Державної податкової інспекції у Гагарінському районі м. Севастополя податкових декларацій та документів фінансової звітності більше року, що є порушенням встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності, податкового законодавства та є підставою для припинення такого суб'єкта господарювання - юридичної особи, а також приймаючи до уваги право органів державної податкової служби звертатися до суду з позовом про припинення юридичної особи, суд дійшов до висновку, що позовні вимоги обґрунтовані і підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 158 - 163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Гагарінському районі м. Севастополя Державної податкової служби, задовольнити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Басейновий інформаційно-обчислювальний центр "Південь" (юридична адреса: вул. Рибаків, 5 кв 318 м. Севастополь, 99014; ЄДРПОУ 04837551).

Заходи щодо здійснення ліквідаційної процедури юридичної особи покласти на товариство з обмеженою відповідальністю "Басейновий інформаційно-обчислювальний центр "Південь".

Копію постанови, після набрання законної сили, направити до Державного реєстратора у Гагарінському районі м. Севастополя.

Постанова набирає законної сили в порядку, встановленому статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України, та може бути оскаржена до Севастопольського апеляційного адміністративного суду у порядок і строки, передбачені статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова не набрала законної сили.

Суддя О.В. Мінько

Дата ухвалення рішення22.11.2012
Оприлюднено05.12.2012
Номер документу27814406
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2547/12/2770

Постанова від 22.11.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Мінько О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні