Постанова
від 08.06.2012 по справі 2601/9053/12
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 2601/9053/12

Провадження №: 1/2601/686/12

П О С Т А Н О В А

І м е н е м У к р а ї н и

08.06.2012 року Голосіївський районний суд м. Києва у складі:

Головуючого судді Дроздової Н.В.

при секретарі Денисюк І.І.,

з участю прокурорів Онікеєнко К.Г., Збаравської Н.В.

захисника ОСОБА_1,

розглянув у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві кримінальну справу по обвинуваченню

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 уродженця с. Нова Гребля, Жашківського району, Черкаської області, українця, громадянина України, який має базову вищу освіту, розлученого, на момент скоєння злочину працюючого директором ТОВ «Прогрессо -Італія», зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2, не судимого,

у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 205 КК України,

встановив:

ОСОБА_2, у період часу з червня 2006 року по квітень 2008 року, вступивши у попередню змову з ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 та невстановленими досудовим слідством особами, для особистого збагачення створив разом з ОСОБА_2, ОСОБА_4, ОСОБА_5 та невстановленими досудовим слідством особами, суб'єктами підприємницької діяльності (юридичні особи), з метою прикриття незаконної діяльності, вчинили злочин у сфері господарської діяльності при наступних обставинах.

У невстановлений досудовим слідством час та місці ОСОБА_2, вступивши в злочину змову із ОСОБА_4, ОСОБА_3. ОСОБА_5, та невстановленими досудовим слідством особами, з метою створення ряду суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) для прикриття незаконної діяльності, розробивши план вчинення даних злочинів та розподіливши між собою злочинні ролі.

Так, ОСОБА_2 спільно з ОСОБА_3, згідно відведеним їм ролей, організовували вчинення злочинів та керували їх підготовкою і вчиненням, забезпечували фінансування та організовували приховування злочинної діяльності, об'єднували дії інших співучасників і спрямовували їх на вчинення злочинів, координували поведінку вказаних осіб.

Забезпечуючи належні умови для існування й функціонування злочинної групи, ОСОБА_2 спільно з ОСОБА_3, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами відповідно до розробленого ними плану злочинної діяльності, організували створення ряду фіктивних підприємств з метою прикриття незаконної діяльності, а саме Товариство з обмеженою відповідальністю «Едера Макс»(далі ТОВ «Едера Макс»), Товариство з обмеженою відповідальністю «Алант-Тех»(далі ТОВ «Алант-Тех»), Товариство з обмеженою відповідальністю «Домінант-Тех»(далі ТОВ «Домінант-Тех»), Товариство з обмеженою відповідальністю «Фешен Люкс»(далі ТОВ «Фешен Люкс»), а також інші невстановлені досудовим слідством фіктивні підприємства. Після чого, ОСОБА_3 як самостійно, за допомогою невстановленою досудовим слідством терміналу абонента мобільного зв'язку, так і через ОСОБА_5. який також діяв аналогічним чином, надавав вказівки ОСОБА_4 на зняття грошових коштів фізичних осіб на підставі попередньо оформлених довіреностей від імені ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, і ОСОБА_10, що були засвідчені приватним нотаріусом ОСОБА_11, який не був обізнаний у злочинних намірах вище вказаних осіб, у Софіївському відділенні АКБ «ТАС-КОМЕРЦБАНК»по вул. Пирогова, 2 в м. Києві та АКБ «Європейський банк», по проспекту Бажана, 12 в м. Києві. Після отримання грошових коштів, в зазначених банківських установах, передавав ОСОБА_3 або іншим невстановленим досудовим слідством особам. В подальшому ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_2, які діяли за попередньою змовою з іншими невстановленими досудовим слідством особами, отримували зняті грошові кошти ОСОБА_4, розпоряджалися ними за власним розсудом з метою створення в подальшому інших фіктивних підприємств.

Так, ОСОБА_4, згідно відведеної йому ролі, виконував роль кур'єра, тобто використовуючи фіктивні довіреності, видані від імені ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, які попередньо отримував від інших невстановлених досудовим слідством осіб, що діяли за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2 та ОСОБА_5, проводив у Софіївському відділенні АКБ «ТАС-КОМЕРЦБАНК»та АКБ «Європейський банк»операції по зняттю грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, з поточних рахунків суб'єктів господарської діяльності ТОВ «Едера Макс», ТОВ «Алант-Тех», ТОВ «Домінант-Тех», ТОВ «Фешен Люкс»та інших невстановлених досудовим слідством фіктивних підприємств. Після чого, ОСОБА_4, самостійно чи за допомогою ОСОБА_5, на автомобілі марки «Міцубісі Аутлендер», державний номерний знак НОМЕР_1, який належав останньому на праві власності, перевозив вищевказані грошові кошти з банківських установ до місця знаходження ОСОБА_3 або інших невстановлених досудовим слідством осіб, яким і передавав грошові кошти для подальшої їх легалізації, а також створення інших фіктивних підприємств. В цей час, ОСОБА_5, згідно відведеної йому ролі, маючи вищу економічну освіту та певний досвід роботи за спеціальністю на посадах бухгалтера у суб'єктах господарської діяльності, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, вносив до звітних податкових документів завідомо неправдиві відомості, щодо діяльності фіктивних підприємств, осіб, що начебто є їх засновниками та директорами, здійснював ведення фінансово-господарської документації та бухгалтерського обліку вище вказаних товариств, а також інших невстановлених досудовим слідством фіктивних підприємств. При цьому, ОСОБА_5 використовуючи у своїй діяльності комп'ютерну техніку (ноутбук), марки «SONY РСG-6Н4L», наданий попередньо ОСОБА_3 та іншими невстановленим досудовим слідством особами, які діяли між собою за попередньою змовою, за допомогою програмного забезпечення «1С»та банківської системи «клієнт-банк»здійснював перерахування грошових коштів вище перелічених товариств здобутих злочинним шляхом.

Для досягнення свого злочинного умислу ОСОБА_2, за попередньою змовою із ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, з метою отримання незаконного прибутку від зайняття фіктивним підприємництвом, тобто створення суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) для прикриття незаконної діяльності, було створено низку фіктивних підприємств, в тому числі, ТОВ «Домінант-Тех», при наступних обставинах.

Так, у жовтні 2006 року ОСОБА_2., за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_12 та невстановленими досудовим слідством особами, з корисних спонукань, з метою отримання незаконного доходу від вчинення фіктивного підприємництва, залучив до вчинення фіктивного підприємництва громадянку Китайської Народної Республіки (далі КНР) ОСОБА_14 і шляхом умовлянь та підкупу у вигляді обіцянки грошової винагороди, запропонували останній зареєструвати в органах державної влади на свої паспортні дані ТОВ «Домінант-Тех», при цьому не повідомляючи про подальше його використання, для прикриття незаконної діяльності.

Крім того, невстановлені досудовим слідством особи, за попередньою змовою з ОСОБА_2, ОСОБА_5, ОСОБА_3, та ОСОБА_4, при невстановлених досудовим слідством обставинах отримали від ОСОБА_14 копію її паспорту, як громадянки КНР та документи, необхідні для підготовки реєстраційних (засновницьких) документів суб'єкту підприємницької діяльності, засновником якого повинна була виступити зазначена особа.

У подальшому, ОСОБА_2, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_12, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, у жовтні 2006 року, при невстановлених досудовим слідством обставинах та місці, використовуючи раніше отриману копію паспорта громадянки ОСОБА_14 та копію довідки про присвоєння останній ідентифікаційного коду, підготували протокол №1 від 04.10.2006 загальних зборів учасників ТОВ «Домінант-Тех»про заснування (створення) ТОВ «Домінант-Тех»та три екземпляри статуту ТОВ «Домінант-Тех», а також інші документи, необхідні для створення та державної реєстрації підприємства. В тому числі, з метою придання вчинюваним злочинним діям при реєстрації фіктивного ТОВ «Домінант-Тех»зовнішнього вигляду правомірних дій, невстановлена досудовим слідством особа, виконуючи вимоги п.4 ст.24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»№755-IV від 15.05.2003, відповідно до вимог якого засновник подає до органу державної реєстрації документ, що засвідчує внесення ним внеску до статутного фонду суб'єкту підприємницької діяльності, вчинила в п. 4.1. розділу 4 статуту ТОВ «Домінант-Тех»завідомо неправдиві записи про те, що загальна сума статутного капіталу Товариства становить 40000 гривень і що до моменту державної реєстрації ТОВ «Домінант-Тех»учасник вносить 50% свого вкладу до Статутного фонду (капіталу) ТОВ «Домінант-Тех»та що він сформований за рахунок майнових внесків громадянки ОСОБА_14 у вигляді: ноутбука марки «TOSHIBA L 100-113 »- вартістю 3900 грн., плазмового телевізора марки « 42 PANASONIK ТН-42 РА 60 »- вартістю 9900 грн., багатофункціонального пристрою марки «HP 1513 »- вартістю 700 грн. та дивану шкіряного «Версаль »- вартістю 5500 грн.

Фактично, громадянка ОСОБА_14 вище переліченого майна не мала, ніяких майнових внесків до статутного фонду ТОВ «Домінант-Тex»не вносила і взагалі статутний фонд вказаного товариства не формувала.

У подальшому, ОСОБА_5, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами при невстановлених досудовим слідством обставинах, 04.10.2006 було нотаріально посвідчено у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_15 три екземпляри статуту ТОВ «Домінант-Тех».

У подальшому, ОСОБА_5, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами надали від імені громадянки ОСОБА_14 до Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації,яка знаходиться за адресою: м. Київ, проспект Голосіївський, 42, нотаріально засвідчений екземпляр статуту ТОВ «Домінант-Тех»та інші документи. На підставі вказаних документів з неправдивими відомостями Голосіївською районною у м. Києві державною адміністрацією 09.10.2006 була здійснена державна реєстрація ТОВ «Домінант-Тex» та присвоєно ідентифікаційний код суб'єкта підприємницької діяльності ЄДРПОУ 34601647.

Крім цього, ОСОБА_5. за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами надали від імені громадянки ОСОБА_14 до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва, яка знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Жилянська, 42, нотаріально засвідчений екземпляр статуту ТОВ «Домінант-Тех», рішення загальних зборів учасників товариства про обрання на посаду директора ТОВ «Домінант-Тех»ОСОБА_16, яка не була обізнана про дійсні злочинні наміри ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_4, ОСОБА_2 та невстановлених досудовим слідством осіб, які діяли між собою за попередньою змовою, копію свідоцтва про державну реєстрацію цього товариства та заяву для юридичних осіб про взяття ТОВ «Домінант-Тех»на облік платника податку. На підставі вказаних документів, які містили неправдиві відомості, Державною податковою інспекцією у Голосіївському районі м. Києва 10.10.2006 ТОВ «Домінант-Тех»було взято на облік платника податку, про що 10.10.2006 інспекцією видано довідку форми 4-ОПП за №41139/10/29-218.

У подальшому, невстановлені досудовим слідством особи, які діяли за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та ОСОБА_5, надали свідоцтво про присвоєння ТОВ «Домінант-Тех» ідентифікаційного коду суб'єкта підприємницької діяльності та довідку форми 4-ОПП за №41139/10/29-218 від 10.10.2006 ОСОБА_3, для подальшого їх використання при відкритті поточного рахунку вказаного товариства у АКБ «ТАС-Комерцбанк»(в даний час ВАТ «Сведбанк»).

Крім того, при невстановлених досудовим слідством обставинах, ОСОБА_3 та невстановленими досудовим слідством особами була виготовлена та отримана печатка ТОВ «Домінант-Тех», яка у подальшому знаходилась у розпорядженні останнього.

26.10.2006 ОСОБА_5, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, при невстановлених досудовим слідством обставинах, забезпечили явку директора ТОВ «Домінант-Тех»ОСОБА_17, яка не була обізнана про дійсні злочинні наміри вище вказаних та невстановлених досудовим слідством осіб, які діяли між собою за попередньою змовою, та яка виключно за грошову винагороду дала згоду на працевлаштування директором ТОВ «Домінант-Тех», до нотаріальної контори приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_15 Знаходячись в приміщенні нотаріальної контори, ОСОБА_17 у присутності нотаріуса підписала надані їй на підпис картки із зразками підпису та відбитком печатки, які необхідні при відкритті рахунку у банківській установі.

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_15, якому не було відомо про дійсні злочинні наміри ОСОБА_5, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_2 та невстановлених досудовим слідством осіб, які діяли між собою за попередньою змовою, 26.10.2006 нотаріально засвідчив підписи ОСОБА_16 у вищевказаних картках із зразками підпису останньої, відбиток печатки ТОВ «Домінант-Тех»та інші документи, необхідні при відкритті рахунку у банківській установі. Нотаріально засвідчені приватним нотаріусом ОСОБА_15 картки зі зразками підпису ОСОБА_16 та відбитком печатки ТОВ «Домінант-Тех», а також інші нотаріально посвідчені фотокопії документів невстановлені досудовим слідством особи залишили собі для їх подальшого використання при відкритті у АКБ «ТАС-Комерцбанк»рахунку ТОВ «Домінант-Тех».

27.10.2006 ОСОБА_16, у супроводженні невстановлених досудовим слідством осіб, які діяли за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_2 ОСОБА_4, прибула до банківської установи - АКБ «ТАС-Комерцбанк», де ОСОБА_16, яка не була обізнаною про дійсні злочинні наміри вище вказаних осіб, за вказівкою невстановленої досудовим слідством особи, з метою відкриття поточного рахунку ТОВ «Домінант-Тех», підписала як директор цього Товариства заяву від 27.10.2006 про відкриття поточного рахунку у АКБ « ТАС-Комерцбанк»; договір №0044794 на відкриття та обслуговування поточних рахунків від 27.10.2006 про відкриття АКБ «ТАС-Комерцбанк»Товариству з обмеженою відповідальністю «Домінант-Тех»поточного рахунку № НОМЕР_2 та здійснення його розрахунково-касового обслуговування. Одночасно ОСОБА_16 за участю невстановлених досудовим слідством осіб, які діяли за попередньою змовою з ОСОБА_3 та інших вище вказаних осіб, надала працівникам АКБ «ТAC-Комерцбанк»екземпляр статуту ТОВ «Домінант-Тех», дві картки із зразками свого підпису та відбитку печатки цього товариства, наданий їй невстановленою досудовим слідством особою протокол №1 загальних зборів учасників ТОВ «Домінант-Тех», свідоцтво про присвоєння ТОВ «Домінант-Тех»ідентифікаційного коду суб'єкта підприємницької діяльності, свідоцтво про державну реєстрацію ТОВ «Домінант-Тех»та довідку форми 4-ОПП, а також отримала у даній банківській установі і особисто підписала повідомлення від платника податків - ТОВ «Домінант-Тех»про відкриття рахунку у АКБ «ТАС-Комерцбанк»для надання його в подальшому до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва.

Отриманий у АКБ «ТАС-Комерцбанк»договір № 0044794 на відкриття та обслуговування поточних рахунків від 27.10.2006 про відкриття АКБ «ТАС-Комерцбанк»Товариству з обмеженою відповідальністю «Домінант-Тех»поточного рахунку НОМЕР_3, разом з повідомленням від платника податків ТОВ «Домінант-Тех», ОСОБА_16 передала невстановленій досудовим слідством особі, яка в свою чергу передала їх ОСОБА_3

У подальшому ОСОБА_5, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, які приймали участь у реєстрації ТОВ «Домінант-Тех»на ім'я громадянки ОСОБА_14, маючи у своєму розпорядженні реєстраційні документи та печатку вказаного товариства, а також договір про відкриття ТОВ «Домінант-Тех»у АКБ «ТАС-Комерцбанк»рахунку та здійснення його розрахунково-касового обслуговування заволоділи вказаними документами, для їх подальшого використання при прикритті незаконної діяльності.

Реєстрація ТОВ «Домінант-Тех»в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів - назви, юридичної адреси, даних директора Товариства та зразків його особистого підпису, індивідуального податкового коду платника податку на додану вартість, відкриття розрахункового рахунку у банківській установі, надало можливість ОСОБА_5 за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами використовувати поточний рахунок ТОВ «Домінант-Тех»для здійснення незаконної діяльності.

У подальшому, ОСОБА_5, ОСОБА_3. ОСОБА_4, ОСОБА_2, за попередньою змовою з невстановленими досудовим слідством особами використовували рахунок TOВ «Домінант-Тех» № НОМЕР_2 відкритий у АКБ «ТАС-Комерцбанк» для незаконного перерахування коштів з рахунків одних суб'єктів підприємницької діяльності на рахунки інших суб'єктів підприємницької діяльності нібито у якості оплати за надані послуги, відображаючи у подальшому у податковій звітності, яка складалась невстановленими досудовими слідством особами, за попередньою змовою з вище вказаними особами від імені ОСОБА_16, як директора вказаного товариства, декларували занижені показники прибутку ТОВ «Домінант-Тех», ухиляючись таким чином від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток.

Крім того, ОСОБА_5, повторно за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, продовжуючи свою злочину діяльність, з метою отримання незаконного доходу від зайняття фіктивним підприємництвом, тобто створення суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) для прикритгя незаконної діяльності, створили ТОВ «Фешен- Люкс», при наступних обставинах.

Так, в жовтні 2006 року ОСОБА_5, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, при невстановлених досудовим слідством обставинах, використав паспорт ОСОБА_19, який не був обізнаний в злочинних намірах вище вказаних осіб, з метою реалізації своїх злочинних намірів, а саме вчинення фіктивного підприємства, тобто створення суб'єкту підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності.

У жовтні 2006 року ОСОБА_5, за попередньою змовою, з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_20, та невстановленими досудовим слідством особами, з корисних спонукань, з метою отримання незаконного доходу від вчинення фіктивного підприємництва, зареєстрував в органах державної влади на паспортні дані ОСОБА_21 ТОВ «Фешен Люкс», для прикриття незаконної діяльності.

Після чого, невстановлена досудовим слідством особа, за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_4, ОСОБА_3, ОСОБА_2 у жовтні 2006 року, при невстановлених досудовим слідством обставинах та місці, використовуючи копію паспорта ОСОБА_19 та інші документи, підготувала протокол № 1 установчих зборів учасників ТОВ «Фешен Люкс»про заснування (створення) зазначеного Товариства три екземпляри статуту ТОВ «Фешен Люкс», а також інші документи, необхідні для його створення та державної реєстрації. В тому числі, з метою придання вчинюваним злочинним діям при реєстрації фіктивного ТОВ «Фешен Люкс» зовнішнього вигляду правомірних дій, невстановлена досудовим слідством особа діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та іншими невстановленими досудовим слідством особами, виконуючи вимоги п. 4 ст. 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»№755-IV від 15.05.2003, відповідно до вимог якого засновник подає до органу державної реєстрації документ, що засвідчує внесення ним внеску до статутного фонду суб'єкту підприємницької діяльності, вчинила в п. розділу 4 статуту ТОВ «Фешен Люкс»завідомо неправдиві записи про те, що загальна сума статутного капіталу товариства становить 40000 гривень і до моменту державної реєстрації ТОВ «Фешен Люкс»учасник вносить 50% свого вкладу до Статутного фонду (капіталу) ТОВ «Фешен Люкс», який сформований за рахунок майнових внесків ОСОБА_19 у вигляді: холодильника RK 61390 марки «gorenje»- вартістю 4000 грн., мікрохвильової печі з кварцовим грилем «ЕМО 2451»- вартістю 1500 грн., монітора марки «SAMSUNG 930 BF»- вартістю 2700 грн., персонального комп'ютера марки «BRAVO»- вартістю 7000 грн., домашнього кінотеатру марки «LH-T 250/255X»- вартістю 4800 грн.

Фактично, ОСОБА_19 вище переліченого майна не мав, ніяких майнових внесків до статутного фонду ТОВ «Фешен Люкс»не вносив і взагалі статутний фонд вказаного товариства не формував.

У подальшому, невстановлені досудовим слідством особи, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_5 та ОСОБА_4, при невстановлених досудовим слідством обставинах, 05.10.2006 нотаріально посвідчили у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_15 три екземпляри статуту ТОВ «Фешен Люкс».

Після чого, невстановлені досудовим слідством особи, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5 та ОСОБА_2 надали від імені ОСОБА_19 до Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації нотаріально засвідчений екземпляр статуту ТОВ «Фешен Люкс»та інші документи. На підставі вказаних документів з неправдивими відомостями Голосіївською районною у м. Києві державною адміністрацією 09.10.2006 здійснено державну реєстрацію ТОВ «Фешен Люкс» та цьому Товариству присвоєний ідентифікаційний код суб'єкта підприємницької діяльності ЄДРПОУ 34601584. Після чого , невстановлені досудовим слідством здоби за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4 при

невстановлених досудовим слідством обставинах, використовуючи копію паспорта ОСОБА_22, який відповідно до запису акта про смерть від 21.05.1999 № 1066 визнаний померлим, підготували протокол №2 установчих зборів учасників ТОВ «Фешен Люкс»про переобрання генерального директора даного товариства, тобто згідно якого, 18.10.2006 на посаду генерального директора ТОВ «Фешен Люкс»призначено ОСОБА_22, а також інші документи, необхідні для подальшої перереєстрації Товариства у відповідних органах державної влади, в зв'язку з вище вказаними змінами. В подальшому, генеральним директором ТОВ «Фешен Люкс»являвся ОСОБА_22, та від імені якого підписувалися невстановленими досудовим слідством особами інші документи з приводу діяльності вищевказаного Товариства.

Крім цього, невстановлені досудовим слідством особи, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_2 та ОСОБА_4, надали від імені новообраного генерального директора ОСОБА_22, до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва нотаріально засвідчений екземпляр статуту ТОВ «Фешен Люкс», рішення загальних зборів учасників Товариства про переобрання на посаду генерального директора ТОВ «Фешен Люкс»ОСОБА_22, копію свідоцтва про державну реєстрацію цього Товариства та заяву для юридичних осіб про взяття ТОВ «Фешен Люкс»на облік платника податку. На підставі вказаних документів, які містили неправдиві відомості, Державною податковою інспекцією у Голосіївському районі м. Києва ТОВ «Фешен Люкс»26.10.2006 було взято на облік платника податку, про що 26.10.2006 інспекцією видано довідку форми 4-ОПП за №41414/10/29-218.

У подальшому, невстановлені досудовим слідством особи надали свідоцтво про присвоєння ТОВ «Фешен Люкс»ідентифікаційного коду суб'єкта підприємницької діяльності та довідку форми 4-ОПП за №41414/10/29-218 від 26.10.2006 ОСОБА_3, який діяв за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4, та невстановленими досудовим слідством особами для подальшого їх використання при відкритті поточного рахунку вказаного товариства у АКБ «ТАС-Комерцбанк»(в даний час ВАТ «Сведбанк»), а також при відкритті поточного рахунку у АКІБ «УкрСіббанк»в м. Харків рахунку зазначеного підприємства.

Після чого, при невстановлених досудовим слідством обставинах, ОСОБА_3 та невстановленими досудовим слідством особами була виготовлена та отримана печатка ТОВ «Фешен Люкс», яка у подальшому знаходилась у розпорядженні останнього.

26.10.2006 невстановлені досудовим слідством особи, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_2 та ОСОБА_4, при невстановлених досудовим слідством обставинах, забезпечили явку невстановленої досудовим слідством особи, яка використовуючи паспорт померлого ОСОБА_22, як директора ТОВ «Фешен Люкс», прибула до нотаріальної контори приватного нотаріуса київського міського нотаріального округу ОСОБА_15 Знаходячись в приміщенні нотаріальної контори, невстановлена досудовим слідством особа, що використовувала паспорт померлого ОСОБА_22, у присутності нотаріуса підписала надані їй на підпис картки із зразками підпису та відбитку печатки, які необхідні при відкритті рахунку у банківській установі.

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_15, не будучи обізнаним про дійсні злочинні наміри ОСОБА_3, який діяв за попередньою змовою з ОСОБА_2, ОСОБА_5, ОСОБА_4 та невстановленими судовим слідством особами. 26.10.2006 нотаріально засвідчив підписи невстановленої досудовим слідством особи, що використовувала паспорт ОСОБА_22 у вищевказаних картках із зразками підпису останньої і відбиток печатки ТОВ «Фешен Люкс», а також інші документи, необхідні при відкритті рахунку у банківській установі. Нотаріально посвідчені приватним нотаріусом ОСОБА_15 картки із зразками підпису невстановленої досудовим слідством особи, що використовувала паспорт померлого ОСОБА_22 та відбитком печатки ТОВ «Фешен Люкс», а також інші нотаріально посвідчені фотокопії документів невстановлена досудовим слідством особа залишила собі для їх подальшого використання при відкритті у АКБ «ТАС-Комерцбанк»рахунку ТОВ «Фешен Люкс».

27.10.2006 невстановлена досудовим слідством особа, яка діяла за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4, прибула до банківської установи, а саме до 9 відділення АКБ «ТАС-Комерцбанк», з метою відкриття поточного рахунку ТОВ «Фешен Люкс», підписала як директор цього Товариства заяву від 27.10.2006 про відкриття поточного рахунку у АКБ «ТАС-Комерцбанк», договір №0044793К про розрахункове обслуговування за допомогою системи дистанційного обслуговування від 03.11.2006, акт№1 про початок обслуговування Клієнта за допомогою Комплексу від 03.11.2006 з додатками на відкриття та обслуговування поточного рахунку НОМЕР_4 та здійснення його розрахунково-касового обслуговування. Одночасно, невстановлена досудовим слідством особа, яка діяла за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4, що використовувала анкетні дані та паспорт ОСОБА_22, надала працівникам АКБ «ТАС-Комерцбанк»екземпляр статуту ТОВ «Фешен Люкс», картки із зразками підпису та відбитку печатки цього Товариства, протокол №2 загальних зборів учасників ТОВ «Фешен Люкс», свідоцтво про присвоєння ТОВ «Фешен Люкс»ідентифікаційного коду суб'єкта підприємницької діяльності, свідоцтво про державну реєстрацію ТОВ «Фешен Люкс»та довідку форми 4-ОПП, а також отримала у даній банківській установі і особисто підписала повідомлення від платника податків -- ТОВ «Фешен Люкс», про відкриття рахунку у АКБ «ТАС-Комерцбанк»для надання його в подальшому до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва.

Отриманий у АКБ «ТАС-Комерцбанк»договір на відкриття та обслуговування поточних рахунків про відкриття АКБ «ТАС-Комерцбанк»Товариству з обмеженою відповідальністю «Фешен Люкс»поточного рахунку НОМЕР_4, разом з повідомленням від платника податків ТОВ «Фешен Люкс», невстановлена досудовим слідством особа передала ОСОБА_3

У подальшому ОСОБА_3, за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4, та невстановленими досудовим слідством особами, які приймали участь у реєстрації ТОВ «Фешен Люкс»на ім'я ОСОБА_22, маючи у своєму розпорядженні реєстраційні документи та печатку вказаного Товариства, а також договір про відкриття ТОВ «Фешен Люкс»у АКБ «ТАС - Комерцбанк»рахунку та здійснення його розрахунково-касового обслуговування, заволоділи вказаними документами, для їх подальшого використання при прикритті незаконної діяльності.

Продовжуючи свої злочинні дії з приводу відкриття поточних рахунків та з метою прикриття незаконної діяльності, 26.10.2006 року невстановлені досудовим слідством особи, за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_3, ОСОБА_2 та ОСОБА_4, при невстановлених досудовим слідством обставинах, забезпечили явку невстановленої досудовим слідством особи, яка, використовуючи паспорт померлого ОСОБА_22, як генерального директора ТОВ «Фешен -Люкс», прибула до нотаріальної контори приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_23 Знаходячись в приміщенні нотаріальної контори, невстановлена досудовим слідством особа, використовувала паспорт померлого ОСОБА_22, у присутності нотаріуса підписала

надані їй на підпис картки із зразками підпису та відбитку печатки, які необхідні при відкритті рахунку у банківській установі.

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_23, не будучи обізнаною про дійсні злочинні наміри ОСОБА_3, який діяв за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, 14.06.2007 нотаріально засвідчив підписи невстановленої судовим слідством особи, що використовувала паспорт померлого ОСОБА_22, у вищевказаних картках із зразками підпису останньої та відбиток печатки ТОВ «Фешен Люкс»та нотаріально посвідчила інші документи, необхідні при відкритті рахунку у банківській установі. Нотаріально посвідчені приватним нотаріусом ОСОБА_23 картки із зразками підпису невстановленої досудовим слідствам особи, що використовувала паспорт померлого ОСОБА_22 та відбитком печатки ТОВ «Фешен Люкс», а також інші нотаріально посвідчені фотокопії документів, невстановлена досудовим слідством особа залишила собі для їх подальшого використання при відкритті рахунку у АКІБ «УкрСіббанк»м. Харків.

02.07.2007 року невстановлена досудовим слідством особа, яка діяла за попередньою змовою з вище вказаними особами, прибула до банківської установи - АКІБ «УкрСіббанк»м. Харків, з метою відкриття поточного рахунку ГОВ «Фешен -Люкс», підписала як генеральний директор цього товариства заяву від 02.07.2007 року про відкриття поточного рахунку у АКІБ «УкрСіббанк»м. Харків, заяву про підключення допоміжного терміналу

ТОВ «Фешен-Люкс», договір №1347067 банківського рахунку, договір про обслуговування банківського рахунку системою «Клієнт - банк»№1347067-K від 02.07.2007 року про відкриття АКІБ «УкрСіббанк»м. Харків, товариству з обмеженою відповідальністю «Фешен-Люкс»поточного рахунку НОМЕР_5 та здійснення його розрахунково-касового обслуговування. Одночасно невстановлена досудовим слідством особа, що використовувала анкетні данні та паспорт померлого ОСОБА_22 за участю інших невстановлених досудовим слідством осіб, які діяли за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_2 та ОСОБА_4, надала працівникам АКІБ «УкрСіббанк» м. Харків, екземпляр статуту ТОВ «Фешен-Люкс», дві картки із зразками свого підпису та відбитку печатки цього товариства, а також наданий їй невстановленою досудовою слідством особою протокол №1 загальних зборів учасників ТОВ «Фешен-Люкс», протокол №2 установчих зборів учасників ТОВ «Фешен Люкс»про переобрання генерального директора даного Товариства, свідоцтво про присвоєння ТОВ «Фешен-Люкс»ідентифікаційного коду суб'єкта підприємницької діяльності, свідоцтво про державну реєстрацію ТОВ «Фешен-Люкс»та довідку форми 4-ОПП, а також отримана у даній банківській установі і особисто підписала повідомлення від платника податків ТОВ «Фешен-Люкс»про відкриття рахунку у АКІБ «УкрСіббанк»м. Харків, для надання його в подальшому до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва.

Отриманий у АКІБ «УкрСіббанк»м. Харків, договір №1347067 на відкриття та обслуговування поточного рахунку від 02.07.2007 року про відкриття АКІБ «УкрСіббанк»м. Харків Товариству з обмеженою відповідальністю «Фешен-Люкс»поточного рахунку НОМЕР_5, разом з повідомленням від платника податків ТОВ «Фешен-Люкс», невстановлена досудовим слідством особа передала їх ОСОБА_3

У подальшому ОСОБА_3, за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_24 та невстановленими досудовим слідством особами, які приймали участь у реєстрації ТОВ «Фешен-Люкс» на ім'я ОСОБА_22, маючи у своєму розрядженні реєстраційні документи та печатку вказаного товариства, а також договір про відкритгя ТОВ «Фешен-Люкс»у АКІБ «УкрСіббанк»м. Харків рахунку та здійснення його розрахунково-касового обслуговування, заволоділи вказаними документами, для їх подальшого використання при прикритті незаконної діяльності.

Реєстрація ТОВ «Фешен-Люкс»в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів - назви, юридичної адреси, даних директора Товариства та зразків його особистого підпису, індивідуального податкового номеру платника податку на додану вартість, відкриття розрахункового рахунку у банківській установі, надало можливість вище вказаним особам та невстановленим досудовим слідством особам використовувати поточні рахунки ТОВ «Фешен-Люкс»для здійснення незаконної діяльності.

У подальшому, ОСОБА_5, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4, та невстановленими досудовим слідством особами, використовували рахунок ТОВ «Фешен-Люкс» НОМЕР_5, відкритий у АКІБ «УкрСіббанк»м. Харків та рахунок ТОВ «Фешен-Люкс»НОМЕР_4 відкритий у АКБ «ТАС - Комерцбанк», в м. Києві для незаконного перерахування коштів з рахунків одних суб'єктів підприємницької діяльності на рахунки інших суб'єктів підприємницької діяльності нібито у якості оплати за надані послуги, відображаючи у подальшому у податковій звітності, яка складалась невстановленими досудовим слідством особами, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5 ОСОБА_2 і ОСОБА_4, від імені ОСОБА_22, як генерального директора вказаного товариства, декларували занижені показники прибутку ТОВ «Фешен-Люкс», ухиляючись таким чином від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток.

Крім того, ОСОБА_5, повторно, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, продовжуючи свою злочинну діяльність, з метою створення суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) для прикриття незаконної діяльності, створили ТОВ «Едера Макс», при наступних обставинах:

Так, наприкінці 2006 року ОСОБА_5, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, з метою реалізації своїх злочинних намірів вирішили відшукати особу для реєстрації на її паспортні дані, за грошову винагороду, фіктивне підприємство, яку в подальшому планували схилити до вчинення фіктивного підприємства, тобто створення суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності.

У грудні 2006 року ОСОБА_5, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4, та невстановленими досудовим слідством особами, з корисних спонукань, з метою отримання незаконного доходу від вчинення фіктивного підприємництва, залучили до вчинення фіктивного підприємництва ОСОБА_25 Так, ОСОБА_3, діючи за попередньою змовою з вище вказаними особами та іншими невстановленими досудовим слідством особами, попросив ОСОБА_26, за відповідну грошову винагороду знайти особу, у якої можливо купити її паспорт з метою реєстрації ТОВ «Едера-Макс», не повідомляючи останній про злочинні наміри, тобто створення фіктивного підприємства з метою прикриття незаконної діяльності. Не знаючи про злочинні наміри ОСОБА_3 та інших невстановлених досудовим слідством осіб, ОСОБА_26, погодилася знайти відповідну особу, яка б змогла продати свій паспорт, в зв'язку з цим остання звернулася з даним проханням до ОСОБА_27, яка також не була обізнана про злочинні наміри ОСОБА_3, що діяв за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами. В подальшому, ОСОБА_27, шляхом умовлянь та підкупу у вигляді обіцянки грошової винагороди у розмірі 100 доларів США, запропонувала своєму знайомому ОСОБА_25, ІНФОРМАЦІЯ_5, продати свій паспорт громадянина України серії НОМЕР_6 з метою реєстрації в органах державної влади на його паспортні дані Товариства з обмеженою відповідальністю «Едера Макс», при цьому також не повідомляючи останнього про подальше використання зазначеного документа для прикриття незаконної діяльності.

ОСОБА_25, не будучи обізнаним про дійсні злочинні наміри ОСОБА_3, що діяв за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовими слідством особами, погодився на пропозицію ОСОБА_27, якій за 100 доларів США продав свій паспорт громадянина України серії НОМЕР_6. Отримавши від ОСОБА_27, придбаний паспорт ОСОБА_25, ОСОБА_26, на прохання ОСОБА_3, передала його у невстановленому досудовим слідством місці та час ОСОБА_2 Отримання таким чином від ОСОБА_26, паспорт ОСОБА_25, дало змогу ОСОБА_2, який діяв за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, підготувати реєстраційні (засновницькі) документи суб'єкту підприємницької діяльності, засновником якого повинен був виступити ОСОБА_25.

У подальшому, невстановлені досудовим слідством особи, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_28, ОСОБА_4, у лютому 2006 року, при невстановлених досудовим слідством обставинах та місці, використовуючи паспорті дані ОСОБА_25, та копію довідки про присвоєння останньому ідентифікаційного коду, виготовили протокол №1 загальних зборів учасників ТОВ «Едера Макс»від 15.12.2006 року про заснування (створення) Товариства з обмеженою відповідальністю «Едера Макс»та призначення на посаду директора вказаного товариства ОСОБА_25, три екземпляри статуту ТОВ «Едера Макс», а також інші документи, необхідні для його створення та державної реєстрації. В тому числі, з метою придання вчинюваним злочинним діям при реєстрації фіктивного ТОВ «Едера Макс»зовнішнього вигляду правомірних дій, невстановлені особи, виконуючи вимоги п.4 ст.24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»№755-IV від 15.05.2003 року, відповідно до вимог якого засновник подає до органу державної реєстрації документ, що засвідчує внесення ним внеску до статутного фонду суб'єкту підприємницької діяльності, вчинили в п. 4.1 розділу 4 статуту ТОВ «Едера Макс»завідомо неправдиві записи про те, що загальна сума статутного капіталу товариства становить 40000 грн., і що до моменту державної реєстрації ТОВ «Едера Макс»учасник вносить 50% свого вкладу до Статутного фонду (капіталу) ТОВ «Едера Макс», і що він сформований за рахунок майнових внесків ОСОБА_25, у вигляді: холодильника «RK 61390 gorenje»- вартістю 4000 грн., мікрохвильової печі з кварцовим грилем «ЕМО 2451»- вартістю 1500 грн., монітор «SAMSUNG 930BF»- вартістю 2700 грн., персонального комп'ютера марки «BRAVO»вартістю 7000 грн. та домашнього кінотеатру «LH-T 250/255х»- вартістю 4800 грн.

Фактично, ОСОБА_25 вище вказаного майна не мав, ніяких майнових внесків до статутного фонду ТОВ «Едера Макс»не вносив і взагалі статутний фонд вказаного товариства не формував.

У подальшому, невстановлені досудовим слідством особи, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_29, та ОСОБА_4, при невстановлених досудовим слідством обставинах 15.12.2006 року нотаріально посвідчили у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_30 три екземпляри статуту ТОВ «Едера Макс».

Посвідчені приватним нотаріусом ОСОБА_30, підписи ОСОБА_25, в трьох екземплярах статуту ТОВ «Едера Макс»та протокол №1 загальних зборів учасників товариства від 15.12.2006 року, які давали право на здійснення державної реєстрації даного підприємства, невстановлені досудовим слідством особи, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_2 та ОСОБА_4 у подальшому використали для здійснення незаконної діяльності

Після чого, невстановлені досудовим слідством особи, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_2 та ОСОБА_4, надали від імені ОСОБА_25 до Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації нотаріально засвідчений екземпляр статуту ТОВ «Едера Макс»протокол №1 загальних зборів учасників ТОВ «Едера Макс»від 15.12.2006 про призначення на посаду директора вказаного Товариства ОСОБА_25, акт від 15.12.2006 прийому-передачі майна до статутного капіталу (фонду) ТОВ «Едера Макс»у вигляді майна засновника товариства ОСОБА_25 на загальну суму 20000 грн., генеральному директору ТОВ «Едера Макс»ОСОБА_25 На підставі вказаних документів з неправдивими відомостями, що не відповідали дійсності, Голосіївською районною у м. Києві державною адміністрацією 25.12.2006 року здійснено державну реєстрацію ТОВ «Едера Макс»та цьому Товариству присвоєно ідентифікаційний код суб'єкта підприємницької діяльності ЄДРГЮУ 34803742.

Крім цього, невстановлені досудовим слідством особи, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_2 та ОСОБА_4, надали від імені ОСОБА_25 до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва нотаріально засвідчений екземпляр статуту ТОВ «Едера Макс», рішення загальних зборів учасників Товариства про обрання на посаду директора ТОВ «Едера Макс»ОСОБА_25, копію свідоцтва про державну реєстрацію цього підприємства та заяву для юридичних осіб про взяття ТОВ «Едера Макс»на облік платника податку. На підставі вказаних документів, які містили неправдиві відомості, Державною податковою інспекцією у Голосіївському районі м. Києва ТОВ «Едера Макс»27.12.2006 взято на облік платника податку, про що 29.12.2006 року інспекцією видано довідку форми 4-ОПП за №42859/10/29-218.

У подальшому, невстановлені досудовим слідством особи надали свідоцтво про присвоєння ТОВ «Едера Макс»ідентифікаційного коду суб'єкта підприємницької діяльності та довідку форми 4-ОПП за №42859/10/29-218 від 29.12.2006 року ОСОБА_3, для подальшого їх. використання при відкритті поточного рахунку вказаного Товариства у АКБ «ТАС-Комерцбанк»(в даний час ВАТ «Сведбанк»).

Після чого, при невстановлених досудовим слідством обставинах ОСОБА_3, який діяв за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, було виготовлено та отримано печатку ТОВ «Едера Макс», яка у подальшому знаходилась у розпорядженні ОСОБА_3 та невстановлених досудовим слідством осіб, які діяли за попередньою змовою між собою.

07.02.2007 року невстановлені досудовим слідством особи, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_31 та ОСОБА_4, при невстановлених досудовим слідством обставинах, забезпечили явку невстановленої досудовим слідством особи, до нотаріальної контори приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_30 Знаходячись в приміщенні нотаріальної контори, вище вказана невстановлена досудовим слідством особа від імені ОСОБА_25, у присутності нотаріуса підписала надані їй на підпис картки із зразками підпису та відбитку печатки, які необхідні при відкритті рахунку у банківській установі.

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_30, не будучи обізнаною про дійсні злочинні наміри невстановлених досудовим слідством осіб, які діяли за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_2 і ОСОБА_4, 07.02.2006 нотаріально засвідчила підписи ОСОБА_25, у вищевказаних картках із зразками підпису нібито останнього та відбитка печатки ТОВ «Едера Макс»та нотаріально посвідчила інші документи, необхідні при відкритті рахунку у банківській установі. Нотаріально посвідчені приватним нотаріусом ОСОБА_30, картки із зразками підпису від імені ОСОБА_25 та відбитку печатки ТОВ «Едера Макс», а також інші нотаріально посвідчені фотокопії документів невстановлені досудовим слідством особи залишили собі для їх подальшого використання при відкритті у АКБ «ТАС-Комерцбанк»рахунку ТОВ «Едера Макс».

09.02.2006 невстановлені досудовим слідством особи, які діяли за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_2 та ОСОБА_4, прибули до банківської установи - АКБ «ТАС-Комерцбанк», по вул. Пирогова 2 в м. Києві, де нібито представляючись директором ТОВ «Едера - Макс», ОСОБА_25, який не був обізнаним про дійсні злочинні наміри вище вказаних осіб та невстановлених досудовим слідством осіб, з метою відкриття поточного рахунку даного товариства підписали заяву від 09.02.2007 року про відкриття поточного рахунку у АКБ «ТАС-Комерцбанк», договір №0044806 на відкриття та обслуговування поточних рахунків від 09.02.2007 року про відкриття АКБ «ТАС-Комерцбанк»Товариству з обмеженою відповідальністю «Едера Макс»поточного рахунку НОМЕР_7 здійснення його розрахунково-касовоґо обслуговування. Одночасно, невстановлені досудовим слідством особи, продовжуючи представлятися директором підприємства, надали працівникам АКБ «ТАС-Комерцбанк»екземпляр статуту ТОВ «Едера Макс», дві картки із зразками підпису та відбитку печатки цього Товариства, протокол №1 загальних зборів учасників ТОВ «Едера Макс»від 15.12.2006 року, свідоцтво про присвоєння |ТОВ «Едера Макс»ідентифікаційного коду суб'єкта підприємницької діяльності, свідоцтво про державну реєстрацію ТОВ «Едера Макс»та довідку форми 4-ОПП, а також отримали у даній банківській установі, і особисто підписали повідомлення від платника податків - ТОВ «Едера Макс»про відкриття рахунку у АКБ «ТАС-Комерцбанк»для надання його в подальшому до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва.

Отриманий у АКБ «ТАС-Комерцбанк»екземпляр договору №0044806 на відкриття та обслуговування поточних рахунків від 09.02.2007 року про відкриття АКБ «ТАС-Комерцбанк»Товариству з обмеженою відповідальністю «Едера Макс»поточного рахунку НОМЕР_7, разом з повідомлення від платника податків ТОВ «Едера Макс», невстановлені досудовим слідством особи передали ОСОБА_3, який діяв за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та іншими невстановленим досудовим слідством особами.

У подальшому ОСОБА_3, за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, які приймали участь у реєстрації ТОВ «Едера Макс»на ім'я ОСОБА_25, маючи у своєму розпорядженні реєстраційні документи та печатку вказаного товариства, а також договір про відкриття ТОВ «Едера Макс»у АКБ «ТАС-Комерцбанк»рахунку для здійснення його розрахунково-касового обслуговування заволоділи вказаними документами, для їх подальшого використання при прикритті незаконної діяльності.

Реєстрація ТОВ «Едера Макс»в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів - назви, юридичної адреси, даних директора товариства та зразків його особистого підпису, індивідуального податкового номеру платника податку на додану вартість, відкриття розрахункового рахунку у банківській установі, надало можливість ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_32, ОСОБА_4 та невстановленим досудовим слідством особам, які діяли за попередньою змовою між собою, використовувати поточний рахунок ТОВ «Едера Макс»для здійснення незаконної діяльності.

У подальшому, ОСОБА_3, за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами використовували рахунок ТОВ «Едера Макс»НОМЕР_7 відкритий у АКБ «ТАС-Комерцбанк», по вул. Пирогова, 2 в м. Києві для незаконного перерахування коштів з рахунків одних суб'єктів підприємницької діяльності на рахунки інших суб'єктів підприємницької діяльності нібито у якості оплати за надані послуги, відображаючи у подальшому у податковій звітності, яка складалась невстановленими досудовим слідством особами від імені ОСОБА_33, як директора вказаного Товариства, декларували занижені показники прибутку ТОВ «Едера Макс», ухиляючись таким чином від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток.

Згідно висновку експерта № 342 від 26.06.2008 року, надані на дослідження документи ТОВ «Едера-Макс», вірогідно виконані декількома особами, рукописний текст в графах наданої реєстраційної заяви платника податку на додану вартість ТОВ «Едера-Макс», виконаний не ОСОБА_25, ОСОБА_5 та ОСОБА_4, а іншою особою. Встановити, ким саме - ОСОБА_25, ОСОБА_5, ОСОБА_4, або іншою особою - виконано досліджуваний підпис, не представилося можливим.

Крім того, ОСОБА_5, повторно, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, продовжуючи свою злочинну діяльність, з метою створення суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) для прикриття незаконної діяльності, створили фіктивне ТОВ «Алант-Тех», при наступних обставинах:

Так, в грудні 2006 року, ОСОБА_5, за попередньою змовою, з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, з корисних спонукань, з метою отримання незаконного доходу від вчинення фіктивного підприємництва, зареєстрував в органах державної влади на паспортні дані ОСОБА_34, Товариство з обмеженою відповідальністю «Алант-Тех», для прикриття незаконної діяльності.

У подальшому, невстановлена досудовим слідством особа, за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_3 та ОСОБА_2, у грудні 2006 року, при невстановлених досудовим слідством обставинах та місці, використовуючи копію паспорта ОСОБА_34 та інші документи, підготувала протокол №1 загальних зборів учасників ТОВ «Алант-Тех»про заснування (створення) Товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «Алант-Тех», три екземпляри статуту ТОВ «Алант-Тех». а також інші документи, необхідні для його створення та державної реєстрації. В тому числі, з метою придання вчинюваним злочинним діям при реєстрації фіктивного ТОВ «Алант-Тех»зовнішнього вигляду правомірних дій, невстановлена досудовим слідством особа, виконуючи вимоги п.4 ст. 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»№755-IV від 15.05.2003, відповідно до вимог якого засновник подає до органу державної реєстрації документ, що засвідчує внесення ним внеску до статутного фонду суб'єкту підприємницької діяльності, вчинила в п. 4.1. розділу 4 статуту ТОВ «Алант-Тех»завідомо неправдиві записи про те, що загальна сума статутного капіталу товариства становить 40000 гривень і що до моменту державної реєстрації ТОВ «Алант-Тех»учасник вносить 50% свого вкладу до Статутного фонду (капіталу) ТОВ «Алант-Тех»та що він сформований за рахунок майнових внесків ОСОБА_34, у вигляді багатофункціонального пристрою «LEXMARK X 1190»3 в 1: принтер, копір, сканер - вартістю 7000 грн., акустичної системи «Е 515» - вартістю 3000 грн.; «ноутбуку R-50»- вартістю 5500 грн., DVD-програвача «DGK 684Х\688Х - караоке» З штуки - вартістю 800 грн. за один на загальну суму 2400 грн., кондиціонеру «KL 10/13/20/25»- вартістю 2100 грн.

Фактично, ОСОБА_34 вище переліченого майна не мав, ніяких майнових внесків до статутного фонду ТОВ «Алант-Тех»не вносив і взагалі статутний фонд вказаного товариства не формував.

У подальшому, невстановлені досудовим слідством особи, за попередньою змовою з ОСОБА_3, при невстановлених досудовим слідством обставинах, 14.12.2006 року нотаріально посвідчили у приватного нотаріуса Київського міського округу ОСОБА_30 три екземпляри статуту ТОВ «Алант-Тех».

Після чого, невстановлені досудовим слідствам особи, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5 та ОСОБА_2 надали від імені ОСОБА_34 до Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації нотаріально засвідчений екземпляр статуту ТОВ «Алант-Тех»та інші документи. На підставі вказаних документів з неправдивими відомостями Голосіївською районною у м. Києві державною адміністрацією 26.12.2006 року здійснено державну реєстрацію ТОВ «Алант-Тех»та цьому товариству присвоєно ідентифікаційний код суб'єкта підприємницької діяльності ЄДРПОУ 34804498.

Крім цього, невстановлені досудовим слідством особи, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_2 та ОСОБА_4, надали від імені ОСОБА_34 до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва нотаріально засвідчений екземпляр статуту ТОВ «Алант-Тех», рішення загальних зборів учасників товариства про обрання на посаду директора ТОВ «Алант-Тех»ОСОБА_34,який не був обізнаний про злочинні наміри вище вказаних осіб, які діяли між собою за попередньою змовою, копію свідоцтва про державну реєстрацію цього Товариства та заяву для юридичних осіб про взяття ТОВ «Алант-Тех»на облік платника податку. На підставі вказаних документів, які містили не правдиві відомості Державною податковою інспекцією у Голосіївському районі м. Києва ТОВ «Алант-Тех»29.12.2006 року взято на облік платника податку, про що 29.12.2006 року інспекцією видано довідку форми 4-ОПП за №42864/10/29-218.

У подальшому, невстановлені досудовим слідством особи, надали свідоцтво про присвоєння ТОВ «Алант-Тех»ідентифікаційного коду суб'єкта підприємницької діяльності та довідку форми 4-ОПП за №42864/10/29-218 від 29.12.2006 року ОСОБА_3, який діяв за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2 та ОСОБА_4 для подальшого їх використання при відкритті поточного рахунку вказаного товариства у АКБ «ТАС-Комерцбанк»(в даний час ВАТ «Сведбанк»), а також при відкритті поточного рахунку у АКІБ «УкрСіббанк»м. Харків рахунку ТОВ «Алант-Тех».

Після чого, при невстановлених досудовим слідством обставинах, ОСОБА_3 та невстановленими досудовим слідством особами було виготовлено та отримано печатку ТОВ «Алант-Тех», яка у подальшому знаходилась у розпорядженні останнього.

26.10.2006 року невстановлені досудовим слідством особи, за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 при невстановлених досудовим слідством обставинах, забезпечили явку невстановленої досудовим слідством особи, яка, використовуючи паспорт ОСОБА_34, як директора ТОВ «Алант-Тех», прибула до нотаріальної контори приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_23 Знаходячись в приміщенні нотаріальної контори, невстановлена досудовим слідством особа, що використовувала паспорт ОСОБА_35, у присутності нотаріуса підписала надані їй на підпис картки із зразками підпису та відбитку печатки, необхідні при відкритті рахунку у банківській установі.

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_23, не будучи обізнаною про дійсні злочинні наміри ОСОБА_3, який діяв за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, 14.06.2007 нотаріально засвідчила підписи невстановленої досудовим слідством особи, що використовувала паспорт ОСОБА_34, у вищевказаних картках із зразками підпису останньої, відбиток печатки ТОВ «Алант-Тех»та нотаріально посвідчила інші документи, необхідні при відкритті рахунку у банківській установі. Нотаріально посвідчені приватним нотаріусом ОСОБА_23 картки із зразками підпису невстановленої досудовим слідством особи, що використовувала паспорт ОСОБА_35, та відбитком печатки ТОВ «Алант-Тех», а також інші нотаріально посвідчені фотокопії документів невстановлена досудовим слідством особа залишила собі для їх подальшого використання при відкритті рахунку у АКІБ «УкрСіббанк»м. Харків.

16.06.2007 невстановлена досудовим слідством особа, яка діяла за попередньою змовою з вищевказаними особами, прибула до банківської установи - АКІБ «УкрСіббанк»м. Харків, з метою відкриття поточного рахунку ТОВ «Алант-Тех», підписала як директор цього Товариства заяву від 16.06.2007 про відкриття поточного рахунку у АКІБ «УкрСіббанк» м. Харків, заяву про підключення додаткового терміналу ТОВ «Алант - Тех», договір № 1343398 банківського рахунку, договір про обслуговування банківського рахунку системою «Клієнт - банк»№1343398/к від 16.06.2007 про відкриття АКІБ «УкрСіббанк»м. Харків, товариству з обмеженою відповідальністю «Алант-Тех» поточного рахунку № НОМЕР_8 та здійснення його розрахунково-касового обслуговування. Одночасно, невстановлена досудовим слідством особа, що використовувала анкетні данні та паспорт ОСОБА_34, за участю інших невстановлених досудовим слідством осіб, які діяли за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_36, ОСОБА_2 та ОСОБА_4, надала працівникам АКІБ «УкрСіббанк»м. Харків, екземпляр статуту ТОВ «Алант-Тех», дві картки із зразками свого підпису та відбитку печатки цього товариства, а також протокол № 1 загальних зборів учасників ТОВ «Алант-Тех», свідоцтво про присвоєння ТОВ«Алант-Тех» ідентифікаційного коду суб'єкта підприємницької діяльності, свідоцтво про державну реєстрацію ТОВ «Алант-Тех»та довідку форми 4-ОПП, також отримала у даній банківській установі, і особисто підписала повідомлення від платника податків - ТОВ «Алант-Тех»про відкриття рахунку у АКІБ «УкрСіббанк»м.Харків, для надання його в подальшому до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Кисва.

Отриманий у АКІБ «УкрСіббанк»м. Харків, договір №1343398 на відкриття та обслуговування поточного рахунку від 16.06.2007 року про відкриття АКІБ «УкрСіббанк»м.Харків Товариству з обмеженою відповідальністю «Алант-Тех» поточного рахунку НОМЕР_8, разом з повідомленням від платника податків ТОВ «Алант-Тех», невстановлена досудовим слідством особа передала ОСОБА_3

У подальшому ОСОБА_3, за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, які приймали участь у реєстрації ТОВ «Алант-Тех»на ім'я ОСОБА_34, маючи у своєму розпорядженні реєстраційні документи та печатку вказаного товариства, а також договір про відкриття ТОВ «Алант-Тех»у АКІБ «УкрСіббанк»м. Харків рахунку та здійснення його розрахунково-касового обслуговування, заволоділи вказаними документами, для їх подальшого використання при прикритті незаконної діяльності.

10.08.2007 невстановлені досудовим слідством особи, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_2 та ОСОБА_4, при невстановлених досудовим слідством обставинах, забезпечили явку невстановленої досудовим слідством особи, яка, використовуючи паспорт ОСОБА_34, як директора ТОВ «Алант-Тех», прибула до нотаріальної контори приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_23 Знаходячись в приміщенні нотаріальної контори, невстановлена досудовим слідством особа, що використовувала паспорт ОСОБА_35, у присутності нотаріуса підписала надані їй на підпис картки із зразками підпису та відбитку печатки, необхідні при відкритті рахунку у банківській установі.

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_23, не будучи обізнаною про дійсні злочинні наміри ОСОБА_3, який діяв за попередньою змовою з ОСОБА_2, ОСОБА_5, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, 10.08.2007 нотаріально засвідчила підписи невстановленої досудовим слідством особи, що використовувала паспорт ОСОБА_35, у вищевказаних картках із зразками підпису останньої та відбиток печатки ТОВ «Алант-Тех»та нотаріально посвідчила інші документи, необхідні при відкритті рахунку у банківській установі. Нотаріально посвідчені приватним нотаріусом ОСОБА_23, картки із зразками підпису невстановленої досудовим слідством особи, що використовувала паспорт ОСОБА_35, та відбитком печатки ТОВ «Алант-Тех», а також інші нотаріально посвідчені фотокопії документів невстановлена досудовим слідством особа залишила собі для їх подальшого використання при відкритті у АКБ «ТАС-Комерцбанк»рахунку ТОВ «Алант-Тех».

12.09.2007 невстановлена досудовим слідством особа, яка діяла за попередньою змовою з вище вказаними особами прибула до банківської установи - АКБ «ТАС- Комерцбанк», по вул. Пирогова, 2 в м. Києві, з метою відкриття поточного рахунку ТОВ «Алант-Тех», підписала як директор цього товариства заяву від 12.09.2007 про відкриття поточного рахунку у АКБ «ТАС-Комерцбанк»; договір №004480802К про розрахункове

обслуговування за допомогою системи дистанційного обслуговування від 13.09.2007, акт про початок обслуговування клієнта за допомогою Комплексу від 13.09.2007 з додатками на відкриття та обслуговування поточного рахунку НОМЕР_9 та здійснення його розрахунково-касового обслуговування. Одночасно, невстановлена досудовим слідством особа, яка діяла за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4, та іншими невстановленими досудовим слідством особами, використовуючи анкетні дані та паспорт ОСОБА_34, надала працівникам АКБ «ТАС-Комерцбанк»екземпляр статуту ТОВ «Алант-Тех»дві картки із зразками свого підпису та відбитку печатки цього Товариства, протокол №1 загальних зборів учасників ТОВ «Алант-Тех», свідоцтво про присвоєння ТОВ «Алант-Тех»ідентифікаційного коду суб'єкта підприємницької діяльності, свідоцтво про державну реєстрацію ТОВ «Алант-Тех»та довідку форми 4-ОПП, а також отримала у даній банківській установі і особисто підписала повідомлення від платника податків - ТОВ «Алант-Тех»про відкриття рахунку у АКБ «ТАС-Комерцбанк», для надання його в подальшому до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва.

Отриманий у АКБ «ТАС-Комерцбанк»договір на відкриття та обслуговування поточних рахунків про відкриття АКБ «ТАС-Комерцбанк» товариству з обмеженою відповідальністю «Алант-Тех»поточного рахунку НОМЕР_9 разом з повідомленням від платника податків ТОВ «Алант-Тех», невстановлена досудовим слідством особа передала їх ОСОБА_3

У подальшому ОСОБА_3, за попередньою змовою з ОСОБА_5, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, які приймали участь у реєстрації ТОВ «Алант-Тех»на ім'я ОСОБА_34, маючи у своєму розпорядженні реєстраційні документи та печатку вказаного товариства, а також договір про відкриття ТОВ «Алант-Тех» у АКБ «ТАС-Комерцбанк» рахунку та здійснення його розрахунково-касового обслуговування, заволоділи: вказаними документами, для їх подальшого використання при прикритті незаконної діяльності.

Реєстрація ТОВ «Алант-Тех»в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів - назви, юридичної адреси, даних директора товариства та зразків його особистого підпису, індивідуального податкового номеру платника податку на додану вартість, відкриття розрахункового рахунку у банківській установі, надало можливість вищевказаним особам використовувати поточні рахунки ТОВ «Алант-Тех» для здійснення незаконної діяльності.

У подальшому, ОСОБА_5, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, використовували рахунок ТОВ «Алант-Тех» НОМЕР_8 відкритий у АКІБ «УкрСіббанк»м. Харків та рахунок ТОВ «Алант-Тех»НОМЕР_9, відкритий у АКБ «ТАС-Комерцбанк», для незаконного перерахування коштів з рахунків одних суб'єктів підприємницької діяльності на рахунки інших суб'єктів підприємницької діяльності нібито у якості оплати за надані послуги, відображаючи у подальшому у податковій звітності, яка складалась невстановленими досудовим слідством особами, за попередньою змовою з ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_28, ОСОБА_4, від імені ОСОБА_34, як директора вказаного Товариства, який взагалі не був обізнаний в злочинних намірах останніх, декларували занижені показники прибутку ТОВ «Алант-Тех», ухиляючись таким чином від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток.

Всього, в період часу з червня 2006 року по квітень 2008 року ОСОБА_2 за попередньою змовою з ОСОБА_5 , ОСОБА_3, ОСОБА_4 та невстановленими досудовим слідством особами, які фактично здійснювали незаконну діяльність ТОВ «Домінант -Тех», ТОВ «Фешен - Люкс», ТОВ «Алант - Тех», ТОВ «Едера -Макс», ухилились від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток, чим заподіяли державі матеріальної шкоди на суму 430621167, 85 грн., що у тисячу і більше разів перевищує неподатковий мінімум громадян і є великою матеріальною шкодою.

Таким чином ОСОБА_2 своїми умисними діями, які виразились у створенні суб`єктів підприємницької діяльності - ТОВ «Домінант -Тех», ТОВ «Фешен - Люкс», ТОВ «Алант - Тех», ТОВ «Едера -Макс», з метою прикриття незаконної діяльності, повторно, що заподіяли велику матеріальну шкоду державі, за попередньою змовою групою осіб вчинив злочини, передбачені ч.2 ст. 28 ,ч.2 ст. 205 КК України.

Допитаний в судовому засіданні підсудний ОСОБА_2 свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав в повному обсязі та показав, що він дійсно в період часу з червня 2006 року по квітень 2008 року за попередньою змовою з ОСОБА_5 , ОСОБА_3, ОСОБА_4 та іншими, здійснювали незаконну діяльність ТОВ «Домінант -Тех», ТОВ «Фешен-Люкс», ТОВ «Алант-Тех», ТОВ «Едера-Макс»,створивши вище перелічені суб'єкти підприємницької діяльності - з метою прикриття своєї незаконної діяльності, ухилились від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток, чим заподіяли державі велику матеріальну шкоду.

Щиро кається у скоєному, просить врахувати його вік та стан здоров'я.

Враховуючи те, що підсудний ОСОБА_2 в повному обсязі визнав свою вину у вчиненні інкримінованого йому органом досудового слідства злочину і попросив суд змінити загальний порядок дослідження доказів на порядок, передбачений ч. 3 ст.299ст.299 КПК України, беручи до уваги, що прокурор і захисник також не оспорювали фактичні обставини справи і підтримали заявлене підсудним клопотання про зміну порядку дослідження доказів, і судом встановлено, що учасники судового розгляду, в тому числі підсудний, правильно розуміють зміст цих обставин та відсутні сумніви щодо добровільності та істинності їх позиції, роз'яснивши їм положення ч. 3 ст.299 КПК України про те, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оспорювати фактичні обставини справи у апеляційному порядку, суд постановив задовольнити клопотання підсудного, змінити порядок дослідження доказів та визнав недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються.

Враховуючи викладене, суд, допитавши підсудного та дослідивши матеріали кримінальної справи, що характеризують особу підсудного, прийшов до висновку, що вина ОСОБА_2 у вчиненні інкримінованого йому злочину доведена повністю.

Дії ОСОБА_2 за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 205 КК України, як фіктивне підприємництво, тобто створення суб'єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене повторно, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі, за попередньою змовою групою осіб, кваліфіковані вірно.

На стадії заяв, доповнень, клопотань захисник підсудного заявив клопотання про звільнення ОСОБА_2 від кримінальної відповідальності в зв'язку із актом амністії у відповідності до Закону України «Про амністію»опублікований 26.12.2008 року, підсудний в повному обсязі підтримав вказане клопотання захисника та вказав про те, що розуміє наслідки такого звільнення і що вказана підстава не є реабілітуючою.

Заслухавши думку прокурора, який не заперечував проти закриття кримінальної справи та звільнення підсудного від кримінальної відповідальності на підставі акту амністії, суд приходить до висновку, що клопотання захисника підсудного слід задовольнити, а кримінальну справу закрити, виходячи з наступного.

Відповідно до вимог ст. 282 КК України кримінальна справа в стадії судового розгляду закривається за наявності в тому числі підстав, передбачених п. 4 ст. 6 КПК України (в редакції діючої на момент скоєння злочину).

Згідно з вимогами ст. 4 Закону України «Про застосування амністії в України»дія закону про амністію поширюється на злочини, вчинені до набрання ним чинності включно.

Як вбачається з матеріалів справи, злочин у вчиненні якого обвинувачується ОСОБА_2 був вчинений з червня 2006 року по квітень 2008 року. Першим по часу після вчинення інкримінованого ОСОБА_2 злочину Закон України «Про амністію»був опублікований 26.12.2008 року і тому його вимоги ст. 1 п. «г», ст.6 поширюються на ОСОБА_2

Відповідно до вимог ст. 282 КПК України у випадках, коли кримінальна справа не була закрита раніше, оскільки обвинувачений чи підсудний заперечували проти її закриття з нереабілітуючих підстав, останній під час її судового розгляду вправі зняти своє заперечення і погодитись із закриттям справи з нереабілітуючих підстав. У таких випадках суд повинен справу закрити.

Враховуючи вказане вище, наявність клопотання захисника, яке підтримав підсудний, який усвідомлює наслідки закриття справи з нереабілітуючих підстав, беручи до уваги, що згідно ст. ст. 1, 6 Закону України «Про амністію»від 12.12.2008 року (офіційно опублікованого 26.12.2008 року), від кримінальної відповідальності звільняються особи, які підпадають під дію статті 1 цього Закону, а саме п. «г»ст. 1 вказаного Закону - чоловіки та жінки, які на день набрання чинності цим Законом досягли відповідно 60-річного та 55-річного віку, кримінальні справи стосовно яких перебувають у провадженні суду, але не розглянуті судами, про злочини, вчинені до набрання чинності цим законом, а також те, що дії вказаних вимог закону поширюються на підсудного ОСОБА_2, який на момент набрання чинності вказаним законом досяг 66 річного віку, і відсутні обставини, що виключають застосування амністії, суд приходить до висновку про необхідність звільнити ОСОБА_2 від кримінальної відповідальності на підставі акту амністії, а кримінальну справу відносно нього за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст.28, ч.2 ст.205 КК України, закрити.

Долю речових доказів вирішити у відповідності до вимог ст. 81 КПК України.

Долю судових витрат вирішити у відповідності до вимог ст. 93 КПК України.

Керуючись вимогами ст. ст. 6, 282 КПК України, ст. 44 КК України, ст. ст. 1, 6 Закону України «Про амністію» 2008 року, суд -

постановив:

клопотання захисника підсудного ОСОБА_1 задовольнити. Звільнити ОСОБА_2 від кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 29, ч. 2 ст. 205 КК України у зв'язку із застосуванням п. «г»ст. 1 Закону України «Про амністію» від 12.12.2008 року (офіційно опублікованого 26.12.2008 року).

Кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_2 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 205 КК України - закрити.

Речові докази по справі: Ноутбук марки «Соні», переданий на зберігання у камеру схову речових доказів Голосіївського РУГУ МВС України в м. Києві, залишити в камері схову до вирішення питання стосовно ОСОБА_12

Міру запобіжного заходу ОСОБА_2 у виді підписки про невиїзд - скасувати, після вступу постанови в законну силу.

Постанова суду може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через Голосіївський районний суд м. Києва протягом 7 діб з дня її винесення.

Суддя Н.В. Дроздова

Дата ухвалення рішення08.06.2012
Оприлюднено05.12.2012
Номер документу27826612
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —2601/9053/12

Постанова від 08.06.2012

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Дроздова Н. В.

Постанова від 27.04.2012

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Дроздова Н. В.

Постанова від 08.06.2012

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Дроздова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні