Постанова
від 27.04.2012 по справі 2а-3535/12/0170/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

вул. Севастопольська, 43, м. Сімферополь, Автономна Республіка Крим, Україна, 95013

ПОСТАНОВА

Іменем України

27 квітня 2012 р. Справа №2а-3535/12/0170/20

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим у складі головуючого судді Кисельової О.М., при секретарі Беловій І.С.,

розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу

за позовом Державної податкової інспекції у м. Ялта АРК ДПС

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ергліс"

про стягнення заборгованості в сумі 28076,81 гривень,

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду АР Крим надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у м. Ялта АРК ДПС до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ергліс" про стягнення з банківських рахунків заборгованості за період з вересня по грудень 2011 року в сумі 28076,81 гривень відповідно до суми нарахування орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності за 2011 рік.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, направив заяву про розгляд справи за його відсутності, позовні вимоги підтримав.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, повідомлений належним чином про дату, час і місце судового розгляду справи, причин неявки суд не повідомив.

Приймаючи до уваги, що в матеріалах справи достатньо доказів для з'ясування обставин по справі, враховуючи, що представник позивача надіслав клопотання про розгляд справи за його відсутністю, суд вважає можливим на підставі статті 128 КАС України розглядати справу у відсутності сторін.

Дослідивши матеріали справи та оцінивши надані докази в їх сукупності, суд вважає, що позов підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Ергліс" зареєстроване юридичною виконавчим комітетом Ялтинської міської ради АР Крим 10.11.1999 року згідно з витягом з ЄДР, ідентифікаційний код 30483937. Та є платником податків.

Відповідно до п. 57.1 ст. 57 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з п. 14.1.175 ст. 14 Податкового кодексу України сума грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгодженого платником податків або узгодженого в порядку оскарження, але не сплаченого у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання є податковим боргом.

У разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, орган державної податкової служби надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення (п. 59.1 ст. 59 Податкового кодексу України).

Податкова вимога надсилається не раніше першого робочого дня після закінчення граничного строку сплати суми грошового зобов'язання (п. 59.3 ст. 59 Податкового кодексу України).

Податкова вимога надсилається також платникам податків, які самостійно подали податкові декларації, але не погасили суми податкових зобов'язань у встановлені цим Кодексом строки, без попереднього надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення (п. 59.4 ст. 59 Податкового кодексу України).

Таким чином, несплачена платником податків сума податкового боргу за податковими деклараціями є узгодженою з моменту отримання ним податкової вимоги.

Відповідно до пункту 95.2 статті 95 Податкового кодексу України стягнення коштів платника податків проводяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня надіслання такому платнику податкової вимоги.

Податкова вимога надсилається у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення (пункт 59.1 статті 59 ПК України).

Матеріалами справи встановлено, що заборгованість, про стягнення якої заявлено позовні вимоги, складається в зв'язку з несплатою самостійно визначеного зобов'язання: з податку з орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності по декларації №1385 від 24.01.2011 року за період з вересня по грудень 2011 року в розмірі 28076,81 грн. (щомісяця по 7022, 21 грн.)

Позивачем надано до позову копію податкової вимоги від 02.11.2011 року №784 на загальну суму податкового боргу платника податків у розмірі 7010,18 гривень, яку відправлено, але її було повернуто з відміткою "за закінченням терміну зберігання". Враховуючи відсутність незгоди відповідача з розрахунком суми заборгованості вказана вимога є узгодженою.

Зазначене обумовлює висновок суду про задоволення позову.

Згідно із підпунктом 20.1.18 пункту 20.1 статті 20 ПК України органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника, на суму податкового боргу або його частини.

Керуючись статтями 158-163 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов задовольнити .

2. Стягнути з банківських рахунків Товариства з обмеженою відповідальністю "Ергліс" (98637, АР Крим, м. Ялта, вул.. Фурмана, буд. 2, кв. 18, ідентифікаційний номер 30483937) заборгованість з орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності в сумі 28076,81 грн. за період з вересня по грудень 2011 року, з рахунків у банках, обслуговуючих Товариство з обмеженою відповідальністю "Ергліс" в доход місцевого бюджету м. Ялти на р/р 33217812700039, в ГУ ДК України в АР Крим, МФО: 824026, ЗКПО 38027563.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим протягом 10 днів з дня проголошення постанови. У разі оголошення в судовому засіданні вступної і резолютивної частини постанови, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Севастопольського апеляційного адміністративного суду.

Суддя Кисельова О.М.

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення27.04.2012
Оприлюднено07.12.2012
Номер документу27829853
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3535/12/0170/20

Постанова від 27.04.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Кисельова О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні