Постанова
від 02.07.2012 по справі 2-а/1970/2274/12
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/2274/12

"02" липня 2012 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд , в складі:

головуючої судді Крапівницької Н.Л.,

секретаря с/з Костецької Н.Т.,

за участю представників сторін:

представника позивача Іщука К.В.,

представника відповідача Дуфанця Є.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі

адміністративну справу за позовом

Збаразької міжрайонної державної податкової інспекції

до фермерського господарства «Софія-2007»

про припинення юридичної особи, суд, -

В С Т А Н О В И В :

Збаразька міжрайонна державна податкова інспекція звернулась до суду з адміністративним позовом до фермерського господарства «Софія-2007» про припинення юридичної особи.

В судовому засіданні позивач, позов підтримав з мотивів, викладених у позовній заяві. Просить припинити підприємницьку діяльність відповідача у зв'язку з неподанням протягом одного року до органів державної податкової служби податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, що згідно ч.2 ст.46 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»від 15.05.2003 року №755-IV є підставою для постановлення судового рішення припинення державної реєстрації суб'єкта господарювання .

Відповідач в судовому засіданні позов не визнав, вважає що фермерське господарство подає в установленому законом порядку звітність. Позивач не навів жодного доказу, яка конкретно звітність не подавалась у податкову і прокол про порушення подачі звітності складено не було на ФГ «Софія».

Заслухавши пояснення представника позивача, повно і всебічно з'ясувавши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинного законодавства, перевіривши їх дослідженими у судовому засіданні доказами, суд вважає, що позов підлягає до задоволення.

Судом встановлено, що фермерське господарство «Софія-2007», зареєстроване Збаразькою районною державною адміністрацією як юридична особа 19.04.2007 р. На обліку у Збаразькій МДПІ відповідач перебуває з 25.04.2007 року.

Згідно п. 2 ч.1 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування»від 14.06.2002 року за №77/97 ВР суб'єкти підприємницької діяльності зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів)

Відповідно до пп. 16.1.3 п.16.1 ст.16 Податкового Кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку встановленому податковим та митним законодавством, декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Однак, судом встановлено факт неподання фермерським господарством «Софія-2007»більше одного року, а саме, з 28.01.2010 року по даний час до Збаразької міжрайонної державної податкової інспекції, на обліку якої воно перебуває як платник податків, податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, що є підставою для припинення юридичних осіб.

Відповідно до п.п. 20.1.12. п. 20.1. ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право, зокрема, у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Враховуючи викладене та оцінивши повідомлені позивачем обставини, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, суд вважає, що позов підлягає до задоволення.

Судові витрати по справі згідно до ч.4 ст.94 КАС України з відповідача не стягуються.

Керуючись ч.2 ст.46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб підприємців», ст.ст. 158, 160-163,167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд , -

П О С Т А Н О В И В :

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу фермерське господарство «Софія-2007»(код ЄДРПОУ 34464001, Збаразький район, с. Максимівка).

Копію постанови направити державному реєстратору Збаразької районної державної адміністрації.

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд, шляхом подачі в 10-ти денний строк, з дня її проголошення, апеляційної скарги у порядок і строки, передбачені статтями 186 і 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова суду набирає законної сили в порядку ст. 254 КАС України.

Головуючий суддя Крапiвницька Н.Л.

копія вірна

Суддя Крапiвницька Н.Л.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.07.2012
Оприлюднено07.12.2012
Номер документу27834266
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/2274/12

Постанова від 02.07.2012

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Крапiвницька Н.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні