Ухвала
від 04.12.2012 по справі 38/5005/6449/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

04.12.12р. Справа № 38/5005/6449/2012 Суддя господарського суду Дніпропетровської області Бондарєв Е.М.

при секретарі судового засідання Сизончик Н.В.

за участю представників сторін:

від кредитора - не з'явився

від боржника - не з'явився

в засіданні приймав участь - Никитинеко Є.В., представник ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області ДПС за довіреністю № 1099/10/10-039 від 12.09.12р.

розглянувши справу

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційна фірма Глас Стар", м. Запоріжжя

до боржника товариства з обмеженою відповідальністю "СВС ГРУП", м. Дніпропетровськ, Жовтневий район, проспект Героїв, буд. 28 (код ЄДРПОУ 34916748)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

24.11.11р. за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційна фірма Глас Стар", м. Запоріжжя господарським судом Дніпропетровської області порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "СВС ГРУП", м. Дніпропетровськ, Жовтневий район, проспект Героїв, буд. 28 (код ЄДРПОУ 34916748) за процедурою передбаченою ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду Дніпропетровської області від 13.12.11р. товариство з обмеженою відповідальністю "СВС ГРУП" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедур до 13.06.12р. та ліквідатором призначено ініціюючого кредитора - товариство з обмеженою відповідальністю "Виробничо - комерційна фірма Глас Стар" м. Запоріжжя, 69096, вул. Штурмова, буд.9, ЄДРПОУ 35450597.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 06.03.12р. у справі №24/5005/16320/2011 затверджено ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора, ліквідовано юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "СВС ГРУП" та провадження у справі припинено.

Постановою Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 19.07.12р. апеляційну скаргу державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби задоволено, ухвалу господарського суду Дніпропетровської області від 06.03.12р. у справі №24/5005/16320/2011 - скасовано та справу передано на розгляд до господарського суду Дніпропетровської області.

Згідно автоматизованої системи розподілу справу №24/5005/16320/2011 передано на розгляд судді Бондарєву Е.М.

Відповідно до ч.1 ст.52 Закону про банкрутство в разі, якщо громадянин - підприємець -боржник або керівні органи боржника -юридично особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Статтею 1 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" передбачено, що місцезнаходження юридичної особи - адреса органу або особи, які відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступають від її імені.

Згідно зі статті 17 вказаного Закону в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про місцезнаходження юридичної особи (частина друга), а також про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу (частина п'ята).

Тобто, згідно з особливостями банкрутства відсутнього боржника за ст.52 Закону про банкрутство предметом доказування є визначення місцезнаходження боржника, факт відсутності особи за її місцезнаходженням, а також неплатоспроможність боржника.

Відповідно до вимог ч.3 ст.6 Закону про банкрутство, яка регулює загальні, основні підстави для порушення справи про банкрутство, справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Стаття 1 Закону про банкрутство передбачає, що вимоги кредиторів набувають характеру безспірних якщо вони підтверджені відповідними документами, зокрема виконавчими.

Неплатоспроможність боржника ініціюючий кредитор доводить документами виконавчого провадження, які свідчать про те, що виконавчі дії по виконанню виконавчого напису №11043 від 28.09.11р., вчиненого приватним нотаріусом Дніпропетровського міського нотаріального округа Чигрін А.О., здійснювалися Бабушкінським відділом державної виконавчої служби Дніпропетровського міського управління юстиції (Том 1, а.с. 16, 17).

За загальними правилами, встановленими ч.1 ст.20 Закону України "Про виконавче провадження" виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна. У разі якщо боржник є юридичною особою, то виконання провадиться за місцезнаходженням його постійно діючого органу або майна.

Згідно довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців місцезнаходження боржник - товариства з обмеженою відповідальністю "СВС ГРУП": м. Дніпропетровськ, Жовтневий район, проспект Героїв, буд. 28 (Том 1, а.с. 18-22).

Отже, в даному випадку виконавчі дії повинні були здійснюватися Жовтневим відділом державної виконавчої служби Дніпропетровського міського управління юстиції, а ні Бабушкінським відділом державної виконавчої служби.

Матеріалами справи не доведено необхідність здійснення виконавчих дій не за місцезнаходженням боржника. Відповідні докази того, що майно боржника знаходиться саме в Бабушкіському районі м. Дніпропетровська в матеріалах справи відсутні.

Відповідно до ст. 32 Господарського процесуального кодексу України наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору встановлюються на підставі доказів. При цьому, в силу ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Таким чином, належними доказами неплатоспроможність товариства з обмеженою відповідальністю "СВС ГРУП" не підтверджена.

Відсутність доказів неплатоспроможності боржника перешкоджає порушенню справи про банкрутство боржника.

При зазначених обставинах у господарського суду Дніпропетровської області були відсутні підстави для порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "СВС ГРУП", м. Дніпропетровськ.

Законом не врегульовано подальшого перебігу провадження у справі у випадках, коли у встановленому законодавством порядку виявлено безпідставність вимог кредитора (кредиторів), за заявою якого (яких) було порушено справу про банкрутство боржника, або коли порушено провадження у справі про банкрутство підприємств, стосовно яких діє законодавча заборона порушувати справи про банкрутство. У таких випадках судам слід припиняти провадження у справі на підставі пункту 7 частини першої статті 40 Закону про банкрутство (за відсутності інших підстав для такого припинення) та пункту 1 1 частини першої статті 80 Господарського процесуального кодексу України (за відсутністю предмету спору) (п.36 Постанови №15 Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року "Про судову практику в справах про банкрутство").

З врахуванням викладеного, керуючись ст.ст. 1, 11, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п.1 1 ч. 1 ст. 80, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Припинити провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "СВС ГРУП", м. Дніпропетровськ, Жовтневий район, проспект Героїв, буд. 28 (ЄДРПОУ 34916748) .

Суддя Е.М. Бондарєв

Дата ухвалення рішення04.12.2012
Оприлюднено06.12.2012
Номер документу27840801
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —38/5005/6449/2012

Ухвала від 04.12.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 22.11.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 23.10.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 02.10.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні