Постанова
від 27.04.2012 по справі 2608/5462/12
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ун. № 2608/5462/12

пр. № 3/2608/2548/12

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 квітня 2012 року

суддя Святошинського районного суду м.Києва Чала А.П., розглянувши матеріали, що надійшли з Територіальної державної інспекції праці у м.Києві про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м.Баштанка, Миколаївської області, працюючого в ТОВ «Фіткор» на посаді директора, зареєстрований в АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1,

за ст. 41 ч.1 КУ про АП, -

В с т а н о в и в :

При проведенні перевірки ТОВ «Фіткор» (код ЄДРПОУ 37164721) Територіальною державною інспекцією праці у м.Києві 15.03.2012р. виявлені порушення вимог трудового законодавства, а саме: в порушення вимог ст.142 КЗпП України Трудовий розпорядок в Товаристві визначений правилами внутрішнього трудового розпорядку, які затверджені директором, а не трудовим колективом; в порушення вимог ст.79 КЗпП України, ст.10 Закону України «Про відпустки» в Товаристві не складено графік надання щорічних відпусток, у зв*язку з чим відносно директора ТОВ «Фіткор» ОСОБА_1 складено протокол в справі про адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 ст.41 КУпроАП.

В судовому засіданні представник ОСОБА_1 - ОСОБА_2 проти протоколу в справі про адміністративне правопорушення заперечувала, посилаючись на те, що перевірка проводилась Територіальною державною інспекцією праці у м.Києві без попередження керівництва ТОВ «Фіткор», в тому числі і директора ОСОБА_1, недоліки, виявлені перевіркою, мають незначний характер і вже усунуті ОСОБА_1, тобто, Правила внутрішнього трудового розпорядку погоджені з трудовим колективом, про що 20.03.2012р. видано наказ №11-ОД і складено та затверджено 20.03.2012р. графік щорічних відпусток Товариства, про що письмово повідомлено Територіальну державну інспекцію праці у м.Києві рекомендованим листом.

Заслухавши пояснення представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2, дослідивши матеріали справи та докази, надані суду, суд приходить до наступного.

Відповідно до вимог ст.245 КУпроАП, завданням судді при розгляді справ про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне і об*єктивне з*ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом.

Згідно ст.280 КУпроАП, орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов*язаний з*ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом*якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, а також з*ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

В даному спірному випадку, в результаті перевірки ТОВ «Фіткор» Територіальною державною інспекцією праці у м.Києві виявлені і документально підтверджені порушення трудового законодавства, а саме: в порушення вимог ст.142 КЗпП України Трудовий розпорядок в Товаристві визначений правилами внутрішнього трудового розпорядку, які затверджені директором, а не трудовим колективом; в порушення вимог ст.79 КЗпП України, ст.10 Закону України «Про відпустки» в Товаристві не складено графік надання щорічних відпусток, у зв*язку з чим в діях директора ТОВ «Фіткор» ОСОБА_1 міститься склад адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 ст.41 КУпроАП і його вину у вчиненні даного адміністративного правопорушення суд визнає доведеною.

Як вбачається з наказу №11-ОД від 20.03.2012р. ТОВ «Фіткор», і доданих до нього Правил внутрішнього трудового розпорядку (а.с. 23, 24-29 - копія наказу і Правил) та графіку щорічних відпусток працівників ТОВ «Фіткор» на 2012р. (а.с. 30-33 - копія графіку), Товариствам усунуті виявлені в результаті перевірки порушення трудового законодавства, про що письмово повідомлено Територіальну державну інспекцію праці у м.Києві рекомендованим листом (а.с. 34 - копія реєстру про відправку рекомендованої кореспонденції і поштового повідомлення).

Таким чином, на час розгляду адміністративної справи в суді, вимоги припису Територіальної державної інспекції праці у м.Києві ТОВ «Фіткор» виконані.

У відповідності до ст.22 КУпроАП, при малозначності вчиненого адміністративного правопорушення орган (посадова особа), уповноважений вирішувати справу, може звільнити порушника від адміністративної відповідальності і обмежитись усним зауваженням.

Оцінюючи зібрані по справі докази в їх сукупності та співставленні, враховуючи характер і суть адміністративного правопорушення, ступінь вини порушника, тяжкість наслідків, що настали в результаті адміністративного правопорушення, що в сукупності свідчить про малозначність вчиненого ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, а також усунення ним на час розгляду адміністративної справи в суді виявлених в результаті перевірки порушень та повне виконання припису Територіальної державної інспекції праці у м.Києві, суд вважає за можливе в даному випадку застосувати ст.22 КУпроАП і звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності та обмежитись усним зауваженням.

Керуючись ст.ст. 22, 41 ч.1, 283-284 КУпроАП, суддя, -

П о с т а н о в и в :

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 ст.41 КУпроАП та звільнити його від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням у зв*язку з малозначністю адміністративного правопорушення.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду м.Києва через районний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя:

Дата ухвалення рішення27.04.2012
Оприлюднено06.12.2012
Номер документу27859769
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —2608/5462/12

Постанова від 27.04.2012

Адмінправопорушення

Святошинський районний суд міста Києва

Чала А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні