Ухвала
від 19.10.2012 по справі 5026/1952/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"19" жовтня 2012 р. Справа № 01/5026/1952/2011

Суддя господарського суду Черкаської області Чевгуз О.В., розглянувши клопотання ліквідатора про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута

у справі за заявою управління Пенсійного фонду України в Городищенському районі

до Шевченківського державного комерційно-виробничого підприємства робітничого постачання Одеської залізниці, смт. Цвіткове, Городищенського району, Черкаської області

про визнання банкрутом відсутнього боржника, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Черкаської області від 04 жовтня 2011 року Шевченківське державне комерційно-виробниче підприємство робітничого постачання Одеської залізниці (вул. Привокзальна, 1, смт. Цвіткове, Городищенського району, Черкаської області, код ЄДР 01101476) визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Легкого Тараса Івановича.

До суду ліквідатором подано клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури.

Згідно з ст. 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі - Закон) суб'єкт господарської діяльності може бути визнаний банкрутом тільки в разі встановлення господарським судом його неспроможності відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Відповідно до ст. 22 Закону строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Ліквідатор зобов'язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження господарському суду звіт та ліквідаційний баланс у встановлений строк, при невиконанні ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені Законом, не є підставою для припинення провадження у справі про банкрутство.

Враховуючи наявність незадоволених вимог кредиторів, приймаючи до уваги, що у встановлені Законом строки ліквідатору завершити процедуру ліквідації банкрута не вдалось, вбачається за необхідне продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута на шість місяців.

На підставі зазначеного, керуючись ст. ст. 22, 24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання ліквідатора задовольнити.

Продовжити строк ліквідаційної процедури Шевченківського державного комерційно-виробничого підприємства робітничого постачання Одеської залізниц та повноважень ліквідатора банкрута на шість місяців.

Зобов'язати ліквідатора вжити заходів щодо завершення ліквідаційної процедури у встановлені терміни та за результатами виконаної роботи надати суду та кредиторам звіт.

Суддя О.В. Чевгуз

Дата ухвалення рішення19.10.2012
Оприлюднено08.12.2012
Номер документу27882963
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом відсутнього боржника

Судовий реєстр по справі —5026/1952/2011

Ухвала від 06.12.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 19.10.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 20.11.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Постанова від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні