Постанова
від 20.11.2012 по справі 2а-12997/12/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

20 листопада 2012 року № 2а-12997/12/2670

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Григоровича П.О., розглянув в порядку письмового провадження адміністративну справу

за позовомВасильківської об'єднаної державної податкової інспекції Київської області Державної податкової служби до Приватного підприємства «Віккор» простягнення податкового боргу в сумі 39 948,67 грн. ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Васильківська об'єднана державна податкова інспекції Київської області Державної податкової служби звернулась до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до Приватного підприємства «Віккор», про стягнення податкового боргу у розмірі 39 948,67 грн.

Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 26.09.2012 відкрито провадження, закінчено підготовче провадження та призначено справу №2а-12997/12/2670 до судового розгляду в судовому засіданні на 22.10.2012р., яке в подальшому було відкладено на 05.11.12 у зв'язку із неявкою сторін у судове засідання.

Предствник позивача у судовому засіданні позовні вимоги підтримав в повному обсязі з огляду на доводи, що викладені у позовній заяві.

Представник відповідача в судове засідання повторно не з'явився, про час та місце проведення засідання був повідомлений належим чином.

Справа розглянута в порядку письмового провадження з огляду на положення ч.6 ст.128 КАС України, за відсутності представника відповідача та відсутності потреби заслуховувати свідків чи експертів.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство «Віккор»зареєстроване Солом'янською районною державною адміністрацією у м. Києві 16.10.2000, відповідно до витягу з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Приватне підприємство «Віккор»як платник окремих податків, а саме плати за землю, перебуває на обліку в Васильківській об'єднаній державній податковій інспекції Київської області ДПС.

Як свідчать матеріали справи та встановлено судом, у відповідача наявний податковий борг з орендної плати за землю у розмірі 39 948,67 грн.

Як зазначає позивач, даний податковий борг виник внаслідок подання відповідачем податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) за 2012 рік та часткової несплати самостійно узгоджених сум податкового зобовязання за квітень-липень 2012 року.

Обґрунтовуючи власну правову позицію, Васильківська об'єднана державна податкова інспекції Київської області ДПС посилається на прийняття контролюючим органом податкової вимоги №150 від 12 березня 2012 року на суму 3921,41 грн., яка була направлена на адресу відповідача, проте 17.04.12 повернулась із позначкою «за закінченням терміну зберігання», про що свідчить копія конверту із відповідною відміткою.

Оцінивши докази, які є у справі, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини по суті спору, Окружний адміністративний суд м. Києва приходить до висновку про задоволення позовних вимог в повному обсязі, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 161 КАС України під час прийняття постанови суд вирішує наступні питання, зокрема:

1) чи мали місце обставини, якими обґрунтовувалися вимоги та заперечення, та якими доказами вони підтверджуються;

2) чи є інші фактичні дані, які мають значення для вирішення справи, та докази на їх підтвердження.

Відповідно до положень частини 1 статті 69 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці данні встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів та висновків експертів.

Згідно положень статті 86 КАС України суд оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні. Ніякі докази не мають для суду наперед встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв'язок доказів у їх сукупності.

Відповідно до частини 5, 6 ст.71 КАС України суд може збирати докази з власної ініціативи. Якщо особа, яка бере участь у справі, без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які вона посилається, суд вирішує справу на основі наявних доказів.

Відповідно до п.14.1.72 Податкового кодексу України земельний податок - обов'язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів.

Відповідно до п. 54.1 ст 54 Податкового кодексу України, платник податків самостійно обчислює суму податкового та/або грошового зобов'язання та/або пені, яку зазначає у податковій (митній) декларації або уточнючому розрахунку, що одається контролюючому органу у строки, встановлені цим Кодексом.

Відповідно до п.56.11 ст. 56 Податкового кодексу України, податкове зобов'зання, самостійно визначене платником податків, оскарженю не підлягає.

Крім того, згідно із п. 57.1 ст. 57 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Матеріалами справи підтверджується, що відповідач, згідно податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) №1324 за 2012 рік, має податкову заборгованість перед бюджетом по орендній платі за земельну ділянку за квітень-липень 2012 року на загальну суму 39 948,67грн. (39782,36 грн. - сума самостійно узгодженого податкового зобов'язання з плати за землю за квітень-липень 2012 року -108,02 грн. (сума переплати) + 274,33 грн. (сума пені).

Відповідно до ст.19 Конституції України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Позивач в силу положень ст.11, ч.1 ст.71 КАС України довів обставини, на яких ґрунтуються його вимоги.

Відповідно до ст. 162 Кодексу адміністративного судочинства України при вирішенні справи по суті суд може задовольнити адміністративний позов повністю або частково чи відмовити в його задоволенні повністю або частково, у разі задоволення адміністративного позову суд може прийняти постанову про визнання протиправними рішення суб'єкта владних повноважень чи окремих його положень, дій чи бездіяльності і про скасування або визнання нечинним рішення чи окремих його положень, про поворот виконання цього рішення чи окремих його положень із зазначенням способу його здійснення.

Частиною 1 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд при вирішенні справи керується принципом законності, відповідно до якого органи державної влади, органи місцевого самоврядування, їхні посадові і службові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, Окружний адміністративний суд м. Києва вважає, що позовні вимоги Васильківської об'єднаної державної податкової інспекції Київської області ДПС, в даному випадку, підлягають задоволенню в повному обсязі.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 69-71, 158-163 КАС України, Окружний адміністративний суд м. Києва, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовні вимоги Васильківської об'єднаної державної податкової інспекції Київської області ДПС задовольнити повністю.

2. Стягнути з Приватного підприємства «Віккор»(код ЄДРПОУ 31115679, адреса: 03124, м.Київ, вул. Василенка, 7-А) податковий борг в сумі 39 948 (тридцять дев'ять тисяч дев'ятсот сорок вісім) грн. 67 коп. на р/р 34124999700006, одержувач: ГУДКСУ в Київській області, ЗКПО 24074109, МФО 821018, призначення платежу 140 (код платежу 11021000).

Стягувач: Васильківська об'єднана державна податкова інспекція Київської області Державної податкової служби (адреса: 08600, Київська область, м. Васильків, вул. Декабристів, 45).

Суддя П.О. Григорович

Постанова набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

П.О. Григорович

Дата ухвалення рішення20.11.2012
Оприлюднено14.12.2012
Номер документу27992089
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12997/12/2670

Постанова від 20.11.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Григорович П.О.

Ухвала від 26.09.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Григорович П.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні