Постанова
від 19.01.2009 по справі б29/21-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б29/21-09

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.01.09 р.

Справа № Б29/21-09

За заявою  Товариства з обмеженою відповідальністю "Андеграунд-люкс", м. Дніпропетровськ        

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Євротехнология", м. Дніпропетровськ, вул. Героїв Сталінграда, 147

про визнання банкрутом

Суддя Полєв Д.М.

Представники сторін:

від кредитора - представник Пархоменко Ю.С. за довіреністю б/н від 19.01.2009р.

від боржника - не з'явився

СУТЬ СПРАВИ:

Провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Євротехнология",  м. Дніпропетровськ (далі - боржника) порушено 13.01.2009р.  за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Андеграунд-люкс", м. Дніпропетровськ відповідно до процедури, передбаченої статтею 52  Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон).

Підставою для звернення кредитором до суду із заявою про порушення провадження у справі є несплачена заборгованість боржника  за договором №0311/5 від 03.11.2008р. в розмірі 200070грн.. За даними кредитора боржника відсутній за місцезнаходженням, не здійснює підприємницьку діяльність.

Представник боржника у судове засідання не з'явився, відзиву на заяву та витребуваних документів не надав.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника кредитора, оглянувши оригінали документів, господарський суд встановив наступне.

Згідно зі ст. 52 Закону  у разі, якщо громадянин-підприємець-боржник або керівні органи боржника-юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

   Господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора  за згодою останнього.

          Заборгованість боржника перед кредитором підтверджується матеріалами справи, доказів її погашення боржником не надано.

                 Відсутність підприємницької діяльності боржника підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців станом на 12.01.2009р.                     Згоду на призначення ліквідатором по даній справі надано ініціюючим  кредитором.

          Враховуючи викладене, господарський суд прийшов до висновку про необхідність визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури строком на 1 рік, призначення ліквідатором ініціюючого кредитора ТОВ "Андеграунд-люкс", м. Дніпропетровськ.

   Ліквідатора слід зобов'язати:

-          письмово повідомити про визнання відсутнього боржника банкрутом господарським судом  всіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута;      

- вжити заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб;

-          у випадку виявлення майна, його реалізацію  та задоволення вимог кредиторів провести з дотриманням положень ст.ст. 26-31 Закону.

   Після завершення заходів  ліквідаційної процедури  ліквідатор має подати на затвердження до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.                                                                         

   Керуючись ст.ст. 22-32, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Євротехнология", м. Дніпропетровськ, вул. Героїв Сталінграда, 147; код ЄДРПОУ 35738947  - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру у справі строком на один рік.

Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Євротехнология", м. Дніпропетровськ, вул. Героїв Сталінграда, 147 призначити ініціюючого кредитора Товариство з обмеженою відповідальністю "Андеграунд-люкс" (м. Дніпропетровськ, вул. Коже'яки, 1/34; код ЄДРПОУ 36052418; директор Скобельцина О.Є.).

  

З метою виявлення кредиторів, перевірки наявності грошових коштів на всіх рахунках, відкритих банкрутом, у банківських установах ДПІ у Бабушкінському  м. Дніпропетровська у строк до 21.02.2009р. надати господарському суду та ліквідатора дані про рахунки, відкриті банкрутом, та наявність податкового  боргу.

Зобов'язати ліквідатора:

- письмово повідомити про визнання відсутнього боржника банкрутом господарським    судом  всіх відомих йому кредиторів банкрута, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута;

- вжити заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб;

- у випадку виявлення майна, його реалізацію  та задоволення вимог кредиторів провести з дотриманням положень ст.ст. 26-31 Закону;

- після завершення заходів  ліквідаційної процедури   подати на затвердження до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс                                                                        19.01.10р.

          Копію цієї постанови направити органу державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута для розгляду питання щодо проведення позапланової перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків та зборів (обов'язкових платежів). Матеріали за результатами перевірки направити для долучення до справи про банкрутство.  

Суддя

Д.М. Полєв

            

Вик. Карпенко

Дата ухвалення рішення19.01.2009
Оприлюднено28.01.2009
Номер документу2800098
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б29/21-09

Ухвала від 10.03.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 17.03.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Постанова від 19.01.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 13.01.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні