Постанова
від 18.09.2012 по справі 2270/5860/12
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/5860/12

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 вересня 2012 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Польового О.Л., розглянувши адміністративну справу за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Нетішині до малого підприємства "Агропостач" про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Нетішині звернулося з позовом до МП "Агропостач" про стягнення заборгованості по страхових внесках.

В обгрунтування своїх вимог вказує, що згідно з даними розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, зданої боржником за 2008 рік, сума заборгованості становить 23 грн. 17 коп. Просить стягнути з відповідача вказану суму заборгованості.

Представником позивача подано заяву про розгляд справи без його участі, позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлений належним чином.

Згідно ч. 1 ст. 41 КАС України у разі неявки у судове засідання осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, з'ясувавши повно і всебічно обставини справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що згідно статтей 2, 7, 45, 46 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності", відповідач, як роботодавець, зареєстрований у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України і зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати страхові внески.

Згідно з даними розрахункової відомості про нарахування та перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, зданої боржником за 2008 рік, розмір заборгованості становить 23 грн. 17 коп.

Законом України "Про страхові тарифи на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" та Інструкцією "Про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України" передбачено, що розміри страхових внесків страхувальників обчислюються: для роботодавців - у відсотках до сум фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, що включають витрати на виплату основної та додаткової заробітної плати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат, у т.ч. в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України "Про оплату праці", які підлягають обкладанню прибутковим податком з громадян.

Згідно п. 4.12 Інструкції страхові внески сплачуються у день одержання коштів на оплату праці в установах банків, а при проведенні оплати праці з готівкової виручки чи в натуральній формі платник зобов'язаний не пізніше наступного дня після здійснення виплат подати до установи банку платіжне доручення на перерахування страхових внесків до Фонду соціального страхування.

Внаслідок ненадходження коштів в Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, Фонд не має можливості здійснювати профілактичні заходи, спрямовані на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням, здійснювати заходи по відновленню здоров'я та працездатності потерпілих від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Відповідно до ст. 9 Положення про філію підсумки діяльності філії відображаються в щомісячних і річних звітах, звітах про прибутки і збитки, а також у річному фінансовому звіті. Філія надає звітність ЗАТ у порядку, встановленими внутрішніми положеннями.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що заборгованість відповідача по страхових внесках в розмірі 23 грн. 17 коп. є обґрунтованою, відповідає чинному законодавству і підлягає стягненню. Наявність зазначеної заборгованості підтверджується копіями розрахункової відомості та іншими матеріалами справи.

Керуючись ст.ст. 158 - 163 КАС України, ст. 2, 7, 45, 46 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності", Законом України "Про страхові тарифи на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності",-

П О С Т А Н О В И В:

позов відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Нетішині задоволити.

Стягнути з малого підприємства "Агропостач", код ЄДРПОУ 30152828, на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Нетішині 23 (двадцять три) грн. 17 коп. заборгованості по сплаті страхових внесків.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/Польовий О. Л. "Згідно з оригіналом" Суддя Польовий О. Л.

Дата ухвалення рішення18.09.2012
Оприлюднено18.12.2012
Номер документу28029262
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/5860/12

Постанова від 18.09.2012

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Польовий О. Л.

Ухвала від 03.09.2012

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Польовий О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні