Постанова
від 18.12.2012 по справі 5017/3383/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

про визнання банкрутом

"18" грудня 2012 р. Справа № 5017/3383/2012

За заявою боржника: ПП „Укрснаб-Будмаркет", м.Одеса

про визнання банкрутом

Суддя Лепеха Г.А.

Представники:

від боржника -Подольський О.А., голова ліквідаційної комісії.

Суть спору: Голова ліквідаційної комісії приватного підприємства „Укрснаб-Будмаркет" звернулась до господарського суду з заявою про визнання останнього банкрутом у зв'язку з неспроможністю сплатити заборгованість перед кредитором в сумі 158 874,64 грн. та недостатністю майна та грошових коштів для повного задоволення вимог кредиторів у порядку ст.51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою від 26.11.2012р. порушено провадження у справі про банкрутство ПП „Укрснаб-Будмаркет", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши представника боржника, суд встановив:

Згідно до рішення керівництва ПП „Укрснаб-Будмаркет" діяльність підприємства не носить прибутковий характер, не укладаються угоди згідно статних завдань підприємства, які б сприяли виведенню зі скрутного матеріального становища, у зв'язку з чим діяльність підприємства завдає власникам лише збитки, вирішено ліквідувати ПП „Укрснаб-Будмаркет", затверджено склад ліквідаційної комісії, вирішено провести інвентаризацію та доручити проведення інвентаризації, виявлення боржників та кредиторів підприємства ліквідаційній комісії, після проведення інвентаризації визначитися з подальшою процедурою ліквідації.

За результатами проведеної ліквідаційною комісією інвентаризації, як вбачається із заяви та доданих до неї документів, встановлено, що у підприємства існує борг перед кредитором (ПП „Інвест-таун") у розмірі 158 874,64 грн.

Із заяви вбачається, що на дату проведення інвентаризації активи ПП „Укрснаб-Будмаркет" для погашення кредиторської заборгованості відсутні.

Крім того, комісією з припинення юридичної особи, призначеною у зв'язку з прийняттям підприємством рішення про ліквідацію, були проведені наступні заходи:

- опубліковано в друкованих засобах масової інформації в порядку ст.105 Цивільного кодексу України повідомлення про припинення підприємства з метою виявлення його кредиторів (Бюлетень державної реєстрації №219 (19) від 17.07.2012р.);

- повідомлено орган державної податкової служби про ліквідацію підприємства з метою проведення податковим органом позапланової перевірки підприємства, передбаченої податковим законодавством;

- отримано заяви кредиторів та прийнято рішення щодо їх обґрунтованості;

- оцінено вартість наявного у підприємства рухомого та нерухомого майна, а також інших майнових активів, в порядку ст.60 Господарського кодексу України;

- складено проміжний ліквідаційний баланс відповідно до ч.1 ст.111 Цивільного кодексу України після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами;

- проведено аналіз виявлених активів та пасивів підприємства, з якого вбачається неможливість задоволення виявлених вимог кредиторів через недостатність вартості майна підприємства та прийняття у зв'язку з вказаними обставинами рішення щодо звернення до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ч.1 ст.51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо вартості майна боржника -юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом.

Частиною 2 ст.51 вищевказаного Закону передбачено, що за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора.

Приймаючи до уваги, що судом встановлено, що майна боржника недостатньо для задоволення наявних боргів, ліквідаційна комісія з дотриманням положень ч.1 статті 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" звернулась до суду з заявою про порушення справи про банкрутство боржника, оскільки при ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі, суд вважає за можливе визнати ПП „Укрснаб-Будмаркет" банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Відповідно до положень ч.1 ст.23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, серед іншого: строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) вважається таким, що настав; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута; вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтись тільки в межах ліквідаційної процедури.

Частиною 2 ст.23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, про що робиться запис у його трудовій книжці, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута, якщо цього не було зроблено раніше.

При цьому, суд припиняє повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, зобов'язує ліквідатора опублікувати відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у офіційних друкованих органах за рахунок банкрута у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови відповідно до п.п.3, 5 ст.23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", докази опублікування надати суду.

Згідно частини 3 статті 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитори мають право заявити свої претензії до боржника, який ліквідується, в місячний строк з дня публікації оголошення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом.

Господарський суд наголошує та привертає увагу сторін, усіх зацікавлених та посадових осіб, що застосований ним Закон України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" -є спеціальним, одним з основних принципів якого є пріоритет цього Закону над іншими нормативними актами.

Усі інші нормативні акти діють лише у певній частині -за умови зазначення про це у самому Законі, тобто субсидіарно.

У разі протиріч норм цього Закону іншим нормативним актам повинні діяти норми Закону.

Крім того, прийнята судом на підставі положень Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" дана постанова превалює над будь-якими ухвалами, рішеннями, постановами та розпорядженнями інших установ та організацій, а невиконання пунктів її резолютивної частини тягне за собою відповідальність, встановлену чинним законодавством України.

Керуючись ст.ст.22-25, ч.ч.1, 2 ст.51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом приватне підприємство „Укрснаб-Будмаркет" (м.Одеса, вул. Канатна, буд. 79. Код ЄДРПОУ 37279750).

2. Відкрити відносно приватного підприємства „Укрснаб-Будмаркет" ліквідаційну процедуру. Ліквідатором банкрута призначити голову ліквідаційної комісії Подольського Олексія Анатолійовича.

3. Припинити повноваження органів управління приватного підприємства „Укрснаб-Будмаркет" щодо управління банкрутом та розпорядження його майном.

4. Зобов'язати ліквідатора банкрута в п'ятиденний строк подати оголошення про визнання приватного підприємства „Укрснаб-Будмаркет" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури у офіційному друкованому органі (газети „Голос України" чи „Урядовий кур'єр") з метою виявлення всіх кредиторів, докази подачі оголошення надати суду. Оголошення повинно містити відомості, вказані у ч.5 ст.23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

5. Зобов'язати ліквідатора провести ліквідаційні заходи, передбачені ст.ст.25-31, 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", та надати суду звіт.

6. Призначити засідання для розгляду справи на „05" лютого 2013р. о 10:30. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду (м.Одеса, пр. Шевченка, 29, зал №15, тел. (0482) 307-965).

7. Зобов'язати представити:

ліквідатора банкрута -звіт про проведену роботу, ліквідаційний баланс банкрута.

8. Визнати явку у судове засідання обов'язковою .

Примірник постанови надіслати: Першій ДВС Приморського району м.Одеси, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців м.Одеси.

Суддя Лепеха Г.А.

Дата ухвалення рішення18.12.2012
Оприлюднено20.12.2012
Номер документу28074469
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5017/3383/2012

Ухвала від 19.02.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Постанова від 18.12.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 26.11.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні