Ухвала
від 04.12.2012 по справі 2363-2006
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

04.12.2012Справа №5002-4/2363-2006

За заявою кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю «Росток», м. Сімферополь

до боржника - Сакського державного хімічного заводу, м. Саки

за участю Прокуратури АР Крим, м. Сімферополь

про визнання банкрутом.

Суддя І.К. Бєлоглазова

Представники:

Від ініціюючого кредитора - не з'явився

Від кредитора ПАТ «ДТЕК Крименерго» - Мартинюк Ю.А., дов. від 10.07.2012 №401-Д

Від боржника - не з'явився

Керуючий санацією - не з'явився

Від ГУ юстиції в АР Крим - Абібулаєв В.М., дов. від 07.08.2012, провідний спеціаліст з питань банкрутства

Від прокуратури АР Крим - Куїнджи М.О., посвід. №009317 від 15.10.2012

Суть спору:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Росток» звернулось до Господарського суду Автономної Республіки Крим із заявою про порушення справи про банкрутство відносно боржника - Сакського державного хімічного заводу.

Ухвалою суду від 09.12.2004 затверджено план санації Сакського державного хімічного заводу.

Ухвалою суду від 03.03.2009 затверджено доповнення до плану санації Сакського державного хімічного заводу, зобов'язано керуючого санацією Пітеляка В.В. представити суду звіт та документи щодо реалізації доповненого плану санації до 03.03.2014 Цією ухвалою суд зобов'язав надати рішення комітету кредиторів щодо продовження строку процедури санації та повноважень керуючого санацією Пітеляка В.В.

Ухвалою суду від 30.07.2009 продовжена процедура санації боржника Сакського державного хімічного заводу та повноваження керуючого санацією арбітражного керуючого Пітеляка В. В. строком до 03.03.2014.

Ухвалою суду від 03.07.2012 було затверджено доповнення до плану санації Сакського державного хімічного заводу.

09.11.2012 до суду від Сакського державного хімічного заводу надійшло клопотання про внесення змін до плану санації підприємства, затвердженого Господарським судом Автономної Республіки Крим. Клопотання обґрунтоване тим, що відділом з питань банкрутства Головного управління юстиції в Автономній Республіці Крим була проведена планова перевірка документів Сакського державного хімічного заводу, за результатами якої було видано розпорядження про необхідність внесення змін до плану санації підприємства, затверджений Господарським судом Автономної Республіки Крим 03 березня 2009 року. Арбітражним керуючим Пітеляком В.В. були підготовлені відповідні доповнення до плану санації, які були розглянуті на засідання комітету кредиторів, про що складено прокол №8 від 10-19.10.2012.

Ухвалою від 14.11.2012 розгляд вказаного клопотання був призначений на 04.12.2012 на 10 год. 15 хв. у присутності сторін.

Жодних заперечень щодо затвердження доповнень до плану санації Сакського державного хімічного заводу до суду не надійшло.

Розглянувши заявлене клопотання та протокол комітету кредиторів, суд вважає за можливе задовольнити заявлене клопотання, затвердити доповнення до плану санації Сакського державного хімічного заводу, виходячи з наступного.

Рішення про звернення до Господарського суду з вказаним клопотанням про внесення доповнень до плану санації прийнято на зборах комітету кредиторів, які відбулись 10-19.10.2012.

Із представленого протоколу зборів комітету кредиторів вбачається, що рішення про схвалення запропонованих керуючим санацією доповнень до плану санації прийнято більшістю голосів членів комітету кредиторів у межах його повноважень, передбачених частиною 8 статті 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Так, клопотання про внесення доповнень до плану санації, обґрунтовано тим, що відділом з питань банкрутства Головного управління юстиції в Автономній Республіці Крим була проведена планова перевірка документів Сакського державного хімічного заводу, за результатами якої було видано розпорядження від 07.09.2012 про необхідність внесення змін до плану санації підприємства, затверджений Господарським судом Автономної Республіки Крим 03 березня 2009 року. Арбітражним керуючим Пітеляком В.В. були підготовлені відповідні доповнення до плану санації, які були розглянуті на засідання комітету кредиторів, про що складено протокол №8 від 10-19.10.2012.

При цьому, підготовлені арбітражним керуючим Пітеляком В.В. доповнення до плану санації були розглянуті та погоджені органом управління боржника - Республіканським комітетом Автономної Республіки Крим з палива, енергетики та інноваційної політики (т. 41, а.с. 142).

Вимоги до плану санації викладені у статті 18 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі -Закон), зокрема, план санації обов'язково повинен містити заходи щодо відновлення платоспроможності боржника, умови участі інвесторів, за їх наявності, у повному чи частковому задоволенні вимог кредиторів, строк та черговість виплати боржником або інвестором боргу кредиторам та умови відповідальності інвестора за невиконання взятих згідно з планом санації зобов'язань, строк відновлення платоспроможності.

Доповненням до плану санації передбачаються заходи, що спрямовані на залучення фінансових ресурсів та зменшення зобов'язань, (погашення боргу (частини боргу) боржника, ліквідація дебіторської заборгованості, продаж частини майна), заходи, що спрямовані на скорочення витрат боржника (продаж частині майна, оптимізація завантаження потужностей заводу, заходи, що спрямовані на збільшення постійного грошового обігу боржника від реалізації продукції, робіт та послуг, (модернізація існуючих та створення нових підрозділів, відповідно до умов цих доповнень до плану санації, збільшення об'єму надання робіт та послуг).

Враховуючи вищевикладене, приймаючи до уваги рішення комітету кредиторів Сакського державного хімічного заводу від 10-19.10.2012, надання згоди на внесення доповнень до плану санації, затвердженого Господарським судом Автономної Республіки Крим 03 березня 2009 року, органом управління боржника Республіканським комітетом Автономної Республіки Крим з палива, енергетики та інноваційної політики, суд вважає за можливе задовольнити заявлене клопотання, затвердити погоджені доповнення до плану санації Сакського державного хімічного заводу.

Крім того, 04.12.2012 від кредитора ПАТ «Крименерго» надійшло клопотання про заміну назви кредитора з Публічного акціонерного товариства «Крименерго» на Публічне акціонерне товариство «ДТЕК Крименерго». Клопотання обґрунтоване рішенням загальних зборів акціонерів ПАТ «Крименерго» від 25.06.2012.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за можливе задовольнити заявлене клопотання та замінити кредитора Публічне акціонерне товариство «Крименерго» на його правонаступника Публічне акціонерне товариство «ДТЕК Крименерго».

На підставі викладеного, керуючись статтями 17, 18, 21 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Затвердити доповнення до плану санації Сакського державного хімічного заводу у наступній редакції:

У частину 6 пункт 6.4 Доповнень до плану санації внести наступні зміни:

1. «Залишити у попередній редакції порядок реалізації майна єдиним Лотом, оговорений доповненнями до плану санації Сакського державного хімічного заводу від 03 березня 2009 року, та доповнити перелік реалізації майна наступними майновими активами:

1.Об'єкт «Сольпром»

2. Будівля пожежної частини

3. Будівля прохідної

4. Будівля побутового корпусу».

2. У частину 8 таблиці 8.1 доповнень до плану санації внести наступні зміни:

«Встановити новий графік розрахунків з конкурсними кредиторами підприємства відповідно до реєстру вимог кредиторів з 01 лютого 2013 року. Графік затверджується відповідно до вимог абзацу 2 пункту 1 статті 18 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

3. У частину 10 доповнень до плану санації внести наступні зміни:

«Відповідно до вимог абзацу 3 пункту 1 статті 18 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» встановити дату кінцевого терміну погашення грошових вимог конкурсних кредиторів, затверджених Господарським судом Автономної Республіки Крим, на підставі реєстру вимог кредиторів, та повного відновлення платоспроможності боржника станом на 01 лютого 204 року».

4. У частину 6 пункту 6.2 «підрозділ по переробці відходів хімічного виробництва» доповнень до плану санації внести наступні зміни:

«На підставі пунктів 2, 3 статті 20 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у зв'язку з відсутністю фінансування питань, пов'язаних з організацією підрозділу з утилізації шламів перманганату калію за передбаченому раніше плану санації, дозволити арбітражному керуючому оголосити закриті торги (конкурс або аукціон) з реалізації шламів перманганату калію з метою їх подальшої переробки з території шламосховищ, розташованих на території заводу та на мисі Красном. Основною умовою організації та проведення закритих торгів є дотримання вимог пункту «е» статті 32 Закону України «Про відходи». Усі вище перелічені заходи виконуються з врахуванням пункту 9 Постанови Кабінету Міністрів України від 03 серпня 1998 року №1218 «Про затвердження порядку розроблення, затвердження та перегляду лімітів на оборот та розміщення відходів», а також змінами, внесеними Постановою Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2002 року №1518, з наступним письмовим узгодженням органами Міністерства природних ресурсів України. У випадку відправки покупцем шламових відходів через кордон, умовою закритих торгів є дотримання порядку транспортування, який визначений Постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2000 року. Усі вище перелічені вимоги є невід'ємною частиною умов укладення договорів після проведення закритих торгів».

Суддя І.К. Бєлоглазова

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення04.12.2012
Оприлюднено21.12.2012
Номер документу28097474
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2363-2006

Ухвала від 23.07.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Бєлоглазова

Ухвала від 23.07.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Бєлоглазова

Ухвала від 15.07.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Бєлоглазова

Ухвала від 04.12.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Бєлоглазова

Ухвала від 14.11.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Бєлоглазова

Ухвала від 03.07.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.К. Бєлоглазова

Ухвала від 21.06.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Бєлоглазова І.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні