Постанова
від 10.12.2012 по справі 1111-2010
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.12.2012Справа №5002-12/1111-2010

за заявою - Комунального підприємства з управління житлово-комунальним господарством «Янтар» (97030 Красногвардійський район, с. Янтарне, вул. Кубракова, 21)

про визнання банкрутом.

Суддя Іллічов М.М.

ПРЕДСТАВНИКИ:

Розпорядник майном - Куц І.Я., паспорт ЕЕ231211;

Від ПАТ "ДТЕК Крименерго"- Мартинюк Ю.А., довіреність № 401-Д від 10.07.12, ведучий юрисконсульт;

Керуючий санацією - Коваль О.В.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ: Комунальне підприємство з управління житлово-комунальним господарством «Янтар» звернулось до Господарського суду Автономної Республіки Крим із заявою про порушення справи про банкрутство в порядку ст. 53 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Провадження по даній справі було порушено ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 15.02.2010.

Ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 22.03.10 відносно боржника була відкрита судова процедура банкрутства - санація у відповідності до ст. 53 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» строком на 12 місяців; призначений розпорядником майна боржника арбітражний керуючий Лехтман О.П.; призначено керуючим санацією боржника виконуючу обов'язки директора Комунального підприємства з управління житлово-комунальним господарством «Янтар» Коваль Ольгу Василівну; визначені обов'язки розпорядника майном та керуючого санацією.

На виконання ухвали Господарського суду Автономної Республіки Крим від 22.03.2010. керуючий санацією подав повідомлення про порушення справи про банкрутство боржника і відкриття процедури санації, яке було надруковане в газеті «Урядовий кур'єр» № 71 від 17.04.2010.

Ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 10.06.2010. затверджений реєстр вимог кредиторів КП УЖКГ «Янтар» та призначене судове засідання щодо розгляду плану санації боржника.

Ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 21.12.2010 затверджено план санації Комунального підприємства з управління житлово-комунальним господарством «Янтар»; продовжено строк процедури санації до 22 вересня 2011 року; зобов'язано керуючого санацією боржника Коваль О. В. спільно із розпорядником майна боржника Лехтман О. П. надати по закінченню процедури санації - 22.09.2011 звіт про проведену роботу із додатками.

Ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 25.10.2011 припинені повноваження розпорядника майна Комунального підприємства з управління житлово-комунальним господарством «Янтар» арбітражного керуючого Лехтмана Олега Петровича; призначено розпорядником майна Комунального підприємства з управління житлово-комунальним господарством «Янтар» арбітражного керуючого Куц Ігоря Ярославовича; продовжено строк процедури санації та повноважень керуючого санацією на шість місяців.

Ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 26.01.2012 затверджено оплату послуг розпорядника майна Комунального підприємства з управління житлово-комунальним господарством «Янтар» арбітражного керуючого Куц Ігоря Ярославовича у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень, починаючи з 25.10.2011року, за рахунок коштів отриманих в результаті виробничої діяльності боржника.

Строк процедури санації Комунального підприємства з управління житлово - комунальним господарством «Янтар», повноваження керуючого санацією Комунального підприємства з управління житлово-комунальним господарством «Янтар» Коваль Ольги Василівни та розпорядника майна Комунального підприємства з управління житлово-комунальним господарством «Янтар» Куц Ігоря Ярославовича продовжувались.

07 грудня 2012 року до Господарського суду Автономної Республіки Крим надійшли клопотання комітету кредиторів від 07.12.2012 щодо відкриття відносно боржника ліквідаційної процедури, протокол №5-12 від 07.12.2012 та звіт керуючого санацією. Також до суду надійшла заява арбітражного керуючого Куц І.Я. про участь у справі про банкрутство Комунального підприємства з управління житлово-комунальним господарством «Янтар».

Учасники процесу в судовому засіданні підтримали клопотання щодо припинення процедуру санації, визнання підприємства боржника банкрутом та відкриття відносно боржника ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Куц Ігоря Ярославовича.

Рішення про звернення до суду з клопотанням про припинення процедури санації, визнання боржника банкрутом, відкриття відносно боржника ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Куц І.Я. було прийнято на засіданні комітету кредиторів, яке відбулось 07.12.2012, про що складено протокол №5-12, долучений до матеріалів справи.

В ході проведеного засідання, комітетом кредиторів було встановлено, що санаційні заходи, відповідно до плану санації підприємства, затвердженого господарським судом, до відновлення платоспроможності боржника не призвели. Враховуючи стабільний приріст поточної кредиторської заборгованості, збільшення збитків на підприємстві, комітет кредиторів вважає недоцільним продовжувати процедуру санації підприємства.

За таких обставин, суд приходить до висновку про неможливість відновлення платоспроможності боржника. Відповідно, здійснення заходів по задоволенню вимог кредиторів можливе не інакше, аніж шляхом продажу активів боржника у рамках ліквідаційної процедури. Відповідно до частини 5 статті 21 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» за наслідками розгляду звіту керуючого санацією комітет кредиторів приймає рішення про звернення до господарського суду з клопотанням щодо припинення процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

У разі виникнення обставин, що є підставою для припинення процедури санації, комітет кредиторів може прийняти відповідне рішення за відсутності звіту керуючого санацією.

Згідно до ст. 24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» суд призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією, тобто за погодженням з комітетом кредиторів (частина 2 ст.17 Закону). Господарський суд має право призначити ліквідатором особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна або (та) керуючого санацією боржника.

Комітет кредиторів клопоче про призначення ліквідатором арбітражного керуючого Куц Ігоря Ярославовича (протокол №5-12 від 07.12.2012).

За викладених обставин, враховуючи рішення комітету кредиторів, суд не бачить перешкод для припинення процедури банкрутства - санації боржника та введення процедури банкрутства - ліквідації, призначення ліквідатором підприємства арбітражного керуючого Куц І.Я., який має ліцензію арбітражного керуючого серії АВ №600762 від 07.05.2012.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 3-1, 21, 22-24 Закону України „ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити процедуру банкрутства - санацію Комунального підприємства з управління житлово-комунальним господарством «Янтар».

2. Визнати Комунальне підприємство з управління житлово-комунальним господарством «Янтар» (97030 Красногвардійський район, с. Янтарне, вул. Кубракова, 21, ідентифікаційний код 32363397) банкрутом.

3. Відкрити відносно Комунального підприємства з управління житлово-комунальним господарством «Янтар» ліквідаційну процедуру відповідно до ст. 22 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строком на один рік.

4. Призначити ліквідатором арбітражного керуючого Куц Ігоря Ярославовича, який має ліцензію арбітражного керуючого серії АВ №600762 від 07.05.2012 і мешкає за адресою: вул. Советська, 10, кв. 69, смт. Комсомольське, м. Сімферополь.

5. Зобов'язати ліквідатора Комунального підприємства з управління житлово-комунальним господарством «Янтар» у п'ятиденний термін опублікувати в офіційних друкованих органах (газети „Голос України" чи „Урядовій кур'єр") оголошення про визнання Комунального підприємства з управління житлово-комунальним господарством «Янтар» банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Оголошення повинне містити повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування і адресу господарського суду, номер справи, відомості про ліквідатора.

6. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

· завершується підприємницька діяльність банкрута;

· строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) вважати таким, що настав;

· припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів і інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута;

· відомості про фінансове становище банкрута не є конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

· укладення угод, пов'язаних з відчуженням майна банкрута чи передачею його третім особам, допускається порядку, передбаченим розділом III Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

· скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

· вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки у межах ліквідаційної процедури;

· виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбаченому розділом III Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя М.М. Іллічов

Дата ухвалення рішення10.12.2012
Оприлюднено21.12.2012
Номер документу28097519
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1111-2010

Ухвала від 19.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 19.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 19.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 03.09.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 17.06.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 09.04.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 18.03.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Постанова від 10.12.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 22.06.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Іллічов М.М.

Ухвала від 09.04.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Іллічов М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні