Постанова
від 26.11.2012 по справі 2а-5439/12/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54001 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв

26.11.2012 р. Справа № 2а-5439/12/1470 Миколаївський окружний адміністративний суд у складі судді Лісовської Н. В. розглянув адміністративну справу в порядку скороченого провадження

за позовомВознесенської об'єднаної Державної податкової інспекції Миколаївської області Державної податкової служби (Новоодеське відділення), вул. Леніна, 179, м. Нова Одеса, Новоодеський район, Миколаївська область, 56600

доФермерського господарства "Заїка Л.А.", вул. Молодіжна, 9, с. Артемівка, Новоодеський район, Миколаївська область, 56624 проприпинення юридичної особи, В С Т А Н О В И В:

Вознесенська ОДПІ Миколаївської області ДПС (Новоодеське відділення) (далі -позивач) звернулась до суду з позовом про припинення юридичної особи ФГ «Заїка Л.А.»(далі -відповідач) у зв'язку з неподанням з 04.05.2011 року податкових декларацій та документів фінансової звітності до органів державної податкової служби.

Відповідачу копію ухвали про відкриття скороченого провадження направлено за його юридичною адресою, заперечення чи заяви про визнання позову у встановлений строк до суду не надіслано.

У відповідності до ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно з пп.20.1.12. п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби у випадках, встановлених законом, мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи -підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Керуючись ст.183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов Вознесенської об'єднаної Державної податкової інспекції Миколаївської області Державної податкової служби (Новоодеське відділення) - задовольнити.

2. Припинити юридичну особу Фермерське господарство «Заїка Л.А.» (вул. Молодіжна, 9, с. Артемівка, Новоодеський район, Миколаївська область, код ЄДРПОУ 35433640).

3. У день набрання постановою законної сили направити її копію для виконання Державному реєстратору, якого зобов'язати повідомити суд про внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова суду першої інстанції набирає чинності з моменту закінчення десятиденного строку на апеляційне оскарження.

Постанова суду може бути оскаржена до Одеського апеляційного Адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Порядок та строки апеляційного оскарження визначені ст. 186 КАС України.

Суддя Н. В. Лісовська

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.11.2012
Оприлюднено21.12.2012
Номер документу28101486
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5439/12/1470

Постанова від 26.11.2012

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

Ухвала від 26.10.2012

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні