Постанова
від 03.08.2012 по справі 2а-7088/12/0170/30
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

вул. Севастопольська, 43, м. Сімферополь, Автономна Республіка Крим, Україна, 95013

ПОСТАНОВА

Іменем України

03 серпня 2012 р. Справа №2а-7088/12/0170/30

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим у складі головуючого судді Суворової С.В., розглянув у порядку письмового провадження адміністративну справу

за позовом Державної податкової інспекції у Ленінському районі АР Крим Державної податкової служби

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Експерементальне підприємство "Хелікс"

про припинення юридичної особи.

Суть спору: Державної податкової інспекції у Ленінському районі АР Крим звернулась до Окружного адміністративного суду АР Крим з позовними вимогами до Товариства з обмеженою відповідальністю "Експерементальне підприємство "Хелікс" про припинення юридичної особи, у зв'язку з ненаданням у податкову інспекцію більше року документів фінансової звітності та декларацій.

Позивач явку свого представника у судове засідання, яке відбулось 20.07.2012 року не забезпечив,19.07.2012 року надав до канцелярії суду клопотання про розгляд справи без участі представника.

Відповідач явку свого представника у судове засідання не забезпечив, про час, дату та місце його проведення повідомлений належним чином.

Судове засідання відкладено до 03.08.2012 року.

У судове засідання, яке відбулось 03.08.2012 року представник позивача не з'явився, про час, дату та місце його проведення повідомлений належним чином.

03.08.2012 року до канцелярії суду відповідач надав заяву у якої зазначив, що з позовною заявою згоден, та просить суд задовольнити адміністративний позов про припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Експерементальне підприємство "Хелікс" також зазначив, що заборгованості перед бюджетом та іншими організаціями та підприємствами не має.

Враховуючи вимоги статті 128 КАС України суд вважає за можливе розглянути справу на підставі наявних матеріалів справи.

Розглянувши матеріали справи та дослідивши докази, суд-

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Експерементальне підприємство "Хелікс" зареєстровано Ленінською районною державною адміністрацією АР Крим 05.04.2011 року, ідентифікаційний код 35110407 за адресою: 98213, Україна, АР Крим, Ленінський район, м. Щолкіне, буд.10, кв.77, про що свідчить довідка з Єдиного державного рестру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (а.с.3-4).

Згідно довідки позивача від 27.06.2007 року № 1234, ТОВ "Експерементальне підприємство "Хелікс" (ЄДРПОУ 35110407) перебуває на податковому обліку з 27.06.2007 року № 2859.

Довідкою Державної податкової інспекції в Ленінському районі АР Крим від 12.03.2012 року № 700/18-0 підтверджується не надання відповідачем з ІІ кварталу 2010 року в органи державної податкової інспекції встановлену законом звітність.

Відповідно до п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового Кодексу України, платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Пунктом 49.2 статті 49 ПК України встановлений обов'язок платника податків за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Згідно п. 49.18. ст. 49 ПК України податкові декларації, крім випадків, передбачених цим Кодексом, подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює:

календарному місяцю (у тому числі в разі сплати місячних авансових внесків) - протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця;

календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків) - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).

Згідно з п. 1 ст. 33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців", юридична особа припиняється за судовим рішенням, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Частиною 2 статті 38 вказаного Закону передбачені підстави постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особі, зокрема у випадку неподання юридичною особою протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідач згідно зі ст. 71 КАСУ не надав доказів оформлення податкових декларацій, іншої звітності та відправлення цих матеріалів позивачу.

Згідно п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 ПК України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

З матеріалів справи вбачається відсутність доказів надання податкових декларацій та іншої звітності відповідача до податкової інспекції у період з ІІ кварталу 2011 року до часу звернення з позовом до суду та розгляду його по суті, тобто більше, ніж один рік.

За таких обставин суд вважає, що позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 160-163, ст. 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

1.Позов задовольнити.

2.Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Експерементальне підприємство "Хелікс" (98213, Україна, АР Крим, Ленінський район, м. Щолкіне, буд.10, кв.77, ЄДРПОУ 35110407), 26.06.2007 року зареєстровано Ленінською районною державною адміністрацією АР Крим.

Копію цієї постанови, після набрання нею законної сили, направити до державного реєстратора Ленінської районної державної адміністрацієї АР Крим (98200, АР Крим, Ленінський район, смт.Леніне, вул. Пушкіна, 22).

Постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її проголошення. Якщо проголошено вступну та резолютивну частину постанови або справу розглянуто у порядку письмового провадження, постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її отримання у разі неподання апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим протягом 10 днів з дня проголошення. У разі проголошення вступної та резолютивної частини постанови або розгляду справи у порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Севастопольського апеляційного адміністративного суду

Суддя Суворова С.В.

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення03.08.2012
Оприлюднено29.12.2012
Номер документу28276453
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7088/12/0170/30

Постанова від 03.08.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Суворова С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні