Постанова
від 20.12.2012 по справі 01-14-01/100
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

"20" грудня 2012 р. Справа № 01-14-01/100

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого судді -Чевгуза О.В., при секретарі судового засідання Пастуховій О.С., за участю

від кредиторів: Бакалина В.В. -представник за довіреністю Смілянської об'єднаної державної податкової інспекції Черкаської області Державної податкової служби.,

розпорядника майна -Левченка В.М.,

керуючого санацією -Нарадька М.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщені господарського суду Черкаської області клопотання керуючого санацією про продовження строку процедури санації

у справі за заявою Шполянського виробничого управління житлово-комунального господарства, м. Шпола, Черкаської області

про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Черкаської області від 26 грудня 2007 року порушено провадження у справі про банкрутство Шполянського виробничого управління житлово-комунального господарства (вул. Орлова, 23, м. Шпола, Черкаської області, код ЄДР 03357027) та введено процедуру санації боржника. Керуючим санацією призначено начальника боржника -Нарадька М.А., розпорядником майна -арбітражного керуючого Левченка В.М.

Від розпорядника майна боржника надійшло клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Клопотання підлягає до розгляду в судовому засіданні.

Викликане у судове засідання управління Пенсійного фонду України в Шполянському районі не з'явилось, про причини неявки суду не повідомлено.

Розпорядник майна боржника в судовому засіданні клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури підтримав.

Керуючий санацією проти визнання боржника банкрутом та введення процедури ліквідації заперечив, оскільки вбачає, що може виплатити заборгованість по санації.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши доводи розпорядника майна та керуючого санацією, суд вважає за необхідне клопотання розпорядника майна задовольнити, з огляду на наступне.

Комітет кредиторів прийняв рішення на засіданні 21 листопада 2012 про звернення до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом.

Відповідно до ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі -Закон) до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про:

вибори голови комітету;

скликання зборів кредиторів;

підготовку та укладення мирової угоди;

внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника;

звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), надання згоди на укладення арбітражним керуючим значних угод боржника чи угод боржника, щодо яких є заінтересованість;

інші питання, передбачені цим Законом.

У роботі комітету має право брати участь з правом дорадчого голосу арбітражний керуючий, представник працівників боржника, уповноважена особа акціонерів або учасників товариств з обмеженою чи додатковою відповідальністю та при необхідності представник органу уповноваженого управляти майном боржника, представник органу місцевого самоврядування.

Рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої цієї статті.

21 листопада 2012 року комітет кредиторів одноголосно прийняв рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

На виконання рішення комітету кредиторів розпорядник майна подав до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до наданого суду письмового звіту керуючого санацією, станом на 01 січня 2012 року підприємством повістю погашено борги відповідно до плану санації перед ДПІ у Шполянському районі, але виникла нова заборгованість по податку на додану вартість в сумі 255515 грн. 62 коп.

Суд, вважає за необхідне на підставі ст. 22 Закону визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру, ліквідатором боржника призначити арбітражного керуючого Левченка В.М.

При цьому суд враховує, що боржник не може відновити свою платоспроможність, а задовольнити вимоги кредитора можливо лише за умови відкриття ліквідаційної процедури.

Згідно з ст. 1 Закону суб'єкт господарської діяльності може бути визнаний банкрутом тільки в разі встановлення господарським судом його неспроможності відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

На підставі зазначеного, керуючись ст. ст. 16, 22 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Шполянське виробниче управління житлово-комунального господарства ( вул. Орлова, 23, м. Шпола, Черкаської області, код ЄДРПОУ 03357027) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру.

Призначити ліквідатором Шполянського виробничого управління житлово-комунального господарства арбітражного керуючого Левченка Василя Миколайовича (ліцензія серії АБ № 470315 від 24.03.2010 року), який мешкає за адресою: м. Черкаси, пров. Транспортний,19.

Скасувати арешт, накладений на все майно боржника ухвалою суду від 26 грудня 2007 року.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

Суддя О.В. Чевгуз

Дата ухвалення рішення20.12.2012
Оприлюднено28.12.2012
Номер документу28293562
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01-14-01/100

Ухвала від 13.12.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 16.11.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 26.10.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 25.07.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 19.07.2017

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 13.10.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 12.09.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 30.08.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 23.08.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 19.08.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні