Ухвала
від 28.12.2012 по справі 5009/4869/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

про повернення заяви про порушення справи про банкрутство

28.12.12 Справа № 5009/4869/12

м. Запоріжжя

Суддя Кричмаржевський В .А ., розглянувши заяву Державної податкової інспекції в Орджонікідзевському районі міста Запоріжжя та додані до неї матеріали про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Ітем-Трейд", м. Запоріжжя, код з ЄДР - 35300937, -

Установив :

До господарського суду Запорізької області 25.12.2012р. в порядку, визначеному статтею 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі за текстом -Закон про банкрутство) звернулась Державна податкова інспекція в Орджонікідзевському районі міста Запоріжжя із заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Ітем-Трейд", м. Запоріжжя.

Заявник просить порушити провадження у справі про банкрутство та визнати його кредитором у справі.

Заява мотивована тим, що боржник має непогашену заборгованість перед бюджетом у розмірі -34048,57грн. і відсутній за місцезнаходженням.

Розглянувши заяву та додані до неї матеріали, суд вважає їх такими, що підлягають поверненню заявникові з огляду на наступне.

Відповідно до статті 9 Закону про банкрутство суддя не пізніше п'яти днів з дня надходження повертає заяву про порушення справи про банкрутство і додані до неї документи без розгляду, про що виносить ухвалу, якщо заяву підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Аналогічне положення міститься й у пункті 1 статті 63 Господарського процесуального кодексу України (далі за текстом -ГПК України).

Відповідно до статті 7 Закону про банкрутство заява про порушення справи про банкрутство подається боржником або кредитором у письмовій формі, підписується керівником боржника чи кредитора (іншою особою, повноваження якої визначені законодавством або установчими документами), громадянином - суб'єктом підприємницької діяльності (його представником).

Статтею 57 ГПК України встановлено, що до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Заяву ДПІ в Орджонікідзевському районі міста Запоріжжя нібито підписано її начальником - Рассоловим Г.Г., але всупереч вищезгаданим нормам закону до заяви не додано документальних доказів на підтвердження повноважень цієї особи - чи дійсно вона обіймає посаду начальника інспекції та має право підписувати заяви, що подаються до суду.

Порушення провадження у справі про банкрутство передбачає настання певних правових наслідків та обмежень для боржника (введення мораторію на задоволення вимог кредиторів, заборона здійснення певних дій боржником тощо), а тому ухвала господарського суду про порушення провадження у справі має ґрунтуватися на належних, безсумнівних доказах та доведених обставинах.

Оскільки заявником у належний спосіб не доведено тих обставин, на які він посилається, а у господарського суду на цій стадії відсутня можливість встановити їх, заява підлягає поверненню без розгляду за зазначених вище підстав.

Керуючись статтями 5, 9 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», статтями 4 1 , 4 5 , 63 та 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

Ухвалив :

Заяву Державної податкової інспекції в Орджонікідзевському районі міста Запоріжжя та додані до неї матеріали про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Ітем-Трейд", м. Запоріжжя, код з ЄДР - 35300937, повернути без розгляду.

Копію ухвали надіслати : ДПІ в Орджонікідзевському районі міста Запоріжжя, ТОВ "Ітем-Трейд", м. Запоріжжя.

Додаток на адресу : заява № 12090/10-014 від 24.12.2012р. із доданими документами усього на 43 аркушах.

Суддя В.А. Кричмаржевський

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення28.12.2012
Оприлюднено02.01.2013
Номер документу28309141
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5009/4869/12

Ухвала від 28.12.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні