Постанова
від 20.12.2012 по справі 2а/0470/14768/12
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 грудня 2012 р. Справа № 2а/0470/14768/12 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Олійника В.М. , розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби до товариства з обмеженою відповідальністю "Інтерпроект" про припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ :

10 грудня 2012 року Державна податкова інспекція у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовною заявою до товариства з обмеженою відповідальністю "Інтерпроект", в якій просить припинити юридичну особу товариство з обмеженою відповідальністю "Інтерпроект".

В обґрунтування позову податкова зазначила, що товариство з обмеженою відповідальністю "Інтерпроект" перебуває на обліку у Державній податковій інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська, як платник податків та інших обов'язкових платежів, проте декларації та документи податкової звітності не подавались з березня 2011 року, заборгованості по платежам до бюджету не має.

Судом було направлено на адресу відповідача, що зазначена в Єдиному Державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, копію ухвали про відкриття скороченого провадження у справі, проте конверт повернувся до суду з відміткою відділення Укрпошти "фірма вибула".

Згідно зі ст. 35 Кодексу адміністративного судочинства України відповідач є належно повідомлений про розгляд справи у скороченому провадженні. Відповідач заперечення на позов протягом десяти днів не надав, позов не визнав.

Згідно пункту 2 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого для надання заперечень або заяви про визнання позову, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Дослідивши матеріали справи, проаналізувавши чинне законодавство, суд доходить до висновку, що позовна заява підлягає задоволенню.

Судом встановлено, матеріалами справи підтверджено, що ТОВ "Інтерпроект" перебуває на обліку у ДПІ в Бабушкінському районі м. Дніпропетровська як платник податків та інших обов'язкових платежів.

Згідно даних позивача, відповідач не подає декларації та документи податкової звітності з березня 2011 року, що є порушенням чинного законодавства України та порушенням законних інтересів держави.

Як вбачається з довідки позивача, заборгованості по платежам до бюджету відповідач не має.

Згідно п.15.1 ст.15 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. №2755-VІ платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодексом.

Відповідно до п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно п.п.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Відповідно до п. 67.2 ст. 67 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" № 755-ІV, підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач не надає передбаченої податкової звітності більше року, що є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

З урахуванням сукупності викладених обставин, враховуючи вимоги чинного законодавства, суд доходить висновку про задоволення позову.

Керуючись ст.ст. 122, 162 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Інтерпроект" (код ЄДРПОУ 32780713).

Копію постанови направити управлінню з питань реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 КАС України.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя (підпис) З оригіналом згідно. Суддя Постанова не набрала законної сили 20 грудня 2012 року. СуддяВ.М. Олійник В.М. Олійник В.М. Олійник

Дата ухвалення рішення20.12.2012
Оприлюднено02.01.2013
Номер документу28313123
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/14768/12

Ухвала від 11.12.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Постанова від 20.12.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні