Постанова
від 05.06.2012 по справі 1170/2а-1519/12
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(в порядку скороченого провадження)

05 червня 2012 року Справа № 1170/2а-1519/12

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Л.І. Хилько, розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби до Виробничо-комерційної фірми "Караван" у формі товариства з обмеженою відповідальністю про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Кіровоградська об'єднана державна податкова інспекція Кіровоградської області Державної податкової служби звернулась до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом до виробничо-комерційної фірми "Караван" у формі товариства з обмеженою відповідальністю /ВКФ "Караван" у формі ТОВ/ про припинення юридичної особи, мотивуючи позовні вимоги тим, що в Єдиному державному реєстрі наявний запис про відсутність відповідача за вказаним місцезнаходженням.

Копію ухвали про відкриття скороченого провадження направлено на юридичну адресу відповідача, проте поштова кореспонденція була повернута на адресу суду з відміткою пошти "за закінченням терміну зберігання" /а.с.21/.

У відповідності до ч.8 ст.35 КАС України, повістка вважається врученою юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесенею до відповідного державного реєстру.

Враховуючи те, що протягом строку, встановленого п.3 ч. 5 ст.183 2 КАС України, до суду не надійшло заперечення від відповідача проти позову або ж його заява про визнання позову, суд вважає необхідним здійснення розгляду справи за наявними в матеріалах справи доказами.

Суд, дослідивши письмові докази у справі, вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню, виходячи з наступних підстав.

Відповідно до п.п.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України (надалі - ПК України, органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання;

Судом встановлено, що ВКФ "Караван" у формі ТОВ 13.01.1995 р. зареєстрована Реєстраційною Палатою Виконавчого комітету Кіровоградської міської ради народних депутатів як юридична особа /а.с.8/, юридична адреса відповідача: 25030, Кіровоградська обл., м. Кіровоград, Ленінський р-н, вул. Червоногвардійська, буд. 88 /а.с.3/.

З 18.01.1995 р. перебуває на обліку як платник податку на прибуток /а.с.16/.

Згідно статті 33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.2004 р. №755-IV, юридична особа припиняється в результаті передання всього майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам-правонаступникам; у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ним органом; за судовими рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках передбаченим законом.

У відповідності до частини 2 статті 38 "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.2004 р. №755-IV, підставою для постановлення судового рішення щодо припинення підприємницької діяльності юридичної особи, зокрема є: наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Згідно Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, станом на 11 квітня 2012 р. статус відомостей про юридичну особу (ВКФ "Караван" у формі ТОВ, код - 22211252/ - відсутність юридичної особи за місцезнаходженням /а.с.3/.

З огляду на вищевказане, беручи до уваги відсутність у відповідача заборгованості перед бюджетом /а.с.4/, суд прийшов до висновку про те, що позовні вимоги позивача є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню в повному обсязі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.71, 86, 183-2 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1.Адміністративний позов задовольнити повністю.

2.Припинити юридичну особу -виробничо-комерційну фірму "Караван" у формі товариства з обмеженою відповідальністю, ідентифікаційний код - 22211252.

3.Копію постанови направити Державному реєстратору виконавчого комітету Кіровоградської міської ради для виконання вимог, передбачених Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

4.Постанова підлягає до негайного виконання.

Постанова суду набирає законної сили в порядку та строки, передбачені ст.254 КАС України.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з дня отримання копії постанови.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду Л.І. Хилько

Дата ухвалення рішення05.06.2012
Оприлюднено02.01.2013
Номер документу28314034
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1170/2а-1519/12

Постанова від 05.06.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 11.05.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні