Постанова
від 27.12.2012 по справі 1715/22282/12
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1715/22282/12

УХВАЛА

27 грудня 2012 року

Слідчий суддя Рівненського міського суду Цвіркун О.С., розглянувши клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ відділення розслідування кримінальних справ слідчого відділу Державної податкової служби у Рівненській області Шаблія В.І. про надання тимчасового доступу до речей і документів ПП «Гросс»(код 30606002, м.Рівне, пр-т Миру, 9) по взаєморозрахункам із ТОВ «Консоль»(код 37302134), за період з 01.01.2010 по дату оголошення ухвали слідчого судді та проведення їх вилучення,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС відділення розслідування кримінальних справ слідчого відділу Державної податкової служби у Рівненській області у своєму клопотанні просить суд надати тимчасовий доступ та дати дозвіл на вилучення документів ПП «Гросс»(код 30606002, м.Рівне, пр-т Миру, 9) по взаєморозрахункам із ТОВ «Консоль» (код 37302134), а саме: договорів, накладних, податкових накладних, видаткових накладних, платіжних доручень, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, листів, доручень, актів виконаних робіт, ф.КБ2в, ф.КБ3в, товарно-транспортних накладних та інших бухгалтерських документів, що мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні - тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх для запобігання їх можливому знищенню чи заміні та проведенню експертиз, які зберігаються у ПП «АТІТА» (код 24176815, м. Рівне вул. Млинівська 14/б) у зв'язку з тим що вони мають суттєве значення для подальшого розслідування кримінального провадження, в подальшому можуть бути долучені до кримінального провадження в якості речових доказів.

Своє подання слідчий обґрунтовує необхідністю встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дослідивши подання слідчого та матеріали кримінального провадження №32012190000000004, заслухавши його думку та думку суд прийшов до висновку про наявність достатніх підстав для задоволення клопотання та необхідності надання тимчасового доступу до ПП «Гросс»(код 30606002, м.Рівне, пр-т Миру, 9) по взаєморозрахункам із ТОВ «Консоль»(код 37302134), а саме: договорів, накладних, податкових накладних, видаткових накладних, платіжних доручень, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, листів, доручень, актів виконаних робіт, книг в'їзду та виїзду автотранспорту, ф.КБ2в, ф.КБ3в, товарно-транспортних накладних та інших бухгалтерських документів, що мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні - тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх для запобігання їх можливому знищенню чи заміні, які знаходяться та зберігаються у ПП «Гросс»(код 30606002, м.Рівне, пр-т Миру, 9), у зв'язку з тим, що вони мають суттєве значення для подальшого розслідування кримінального провадження, в подальшому можуть бути долучені до кримінального провадження в якості речових доказів.

Згідно положень ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

За наведених обставин, та у відповідності з чинним законодавством, суд вважає клопотання слідчого обґрунтованим та наявні всі підстави для задоволення такого клопотання.

Керуючись ст.ст. 159, 162, 163,164,166 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Надати працівникам податкової міліції ДПС у Рівненській області тимчасовий доступ до оригіналів документів ПП «Гросс»(код 30606002, м.Рівне, пр-т Миру, 9) по взаєморозрахункам із ТОВ «Консоль»(код 37302134), а саме: договорів, накладних, податкових накладних, видаткових накладних, платіжних доручень, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, листів, доручень, актів виконаних робіт, книг в'їзду та виїзду автотранспорту, ф.КБ2в, ф.КБ3в, товарно-транспортних накладних та інших бухгалтерських документів, що мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, за період з 01.01.2010 по дату оголошення ухвали слідчого судді - тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх для запобігання їх можливому знищенню чи заміні, які знаходяться та зберігаються у ПП «Гросс»(код 30606002, м.Рівне, пр-т Миру, 9).

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського

міського суду О.С.Цвіркун

Дата ухвалення рішення27.12.2012
Оприлюднено22.01.2014

Судовий реєстр по справі —1715/22282/12

Постанова від 27.12.2012

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Цвіркун О.С. О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні