Рішення
від 20.06.2006 по справі 05/3060
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

05/3060

                        ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ                                          

                                                  РІШЕННЯ

                                                    ІМЕНЕМ     УКРАЇНИ

"20" червня 2006 р.                                                           Справа  №   05/3060

Господарський суд Черкаської області в складі :  головуючого -  судді Швидкого В.А., при секретарі –Ятіній І.О., за   участю представників:

від позивача : Кирилюк Н.А. - за довіреністю ;

від відповідача:  

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом сільськогосподарського приватно-орендного підприємства "Маяк-Агро"

до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Маяк"

про визнання договору дійсним та визнання права власності,  

                                                            ВСТАНОВИВ:

          Сільськогосподарське приватно-орендне підприємство "Маяк-Агро" (далі-позивач)  заявило позов до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Маяк" (далі-відповідач) про визнання дійсним договору купівлі-продажу від 02 листопада 2005 року, укладеного між сторонами щодо приміщення кормоцеху, розташованого за адресою: м. Шпола, вул. Нахімова, 63-а  ( далі-договір) та визнання за позивачем права власності на вказаний кормоцех.

          У справі оголошувалась перерва з 14 червня 2006 року по 20 червня 2006 року.

          Представник позивача позов в судовому засіданні підтримала.

          Представник відповідача не заперечує проти задоволення позову.

          Матеріалами справи і в судовому засіданні встановлено.

          03 листопада 2005 року між сторонами укладена додаткова угода до договору, відповідно до п. 2.4 якої договір підлягає нотаріальному посвідченню.

          Відповідач не прибув до нотаріальної контори у встановлений п. 2.4 додаткової угоди термін, що стало підставою для звернення позивача до господарського суду з даним позовом.

          Дослідивши матеріали справи, вислухавши пояснення представників сторін суд вважає, що позов підлягає до задоволення.

          Згідно з ч. 2 ст. 219 ЦК України суд може визнати такий правочин дійсним, якщо буде встановлено, що він відповідав справжній волі особи, яка його вчинила, а нотаріальному посвідченню правочину перешкоджала обставина, яка не залежала від її волі.

          Суд вважає договір таким, що відповідав волі сторін, оскільки позивач провів розрахунок за придбаний по договору кормоцех, в даний час проводить у ньому ремонт, відповідач не заперечує проти законності договору та не вимагає повернення кормоцеху.

          Не виконання умов додаткової угоди в частині нотаріального посвідчення договору не залежить від волі позивача, оскільки відповідач відмовився з"явитись у нотаріальну контору.

                              Керуючись ст. ст. 49, 82 ГПК України,  суд -

                                                  ВИРІШИВ:

          Позов задовольнити повністю.

          Визнати дійсним договір купівлі-продажу від 02 листопада 2005 року, укладеного між сільськогосподарським приватно-орендним підприємством "Маяк-Агро" та сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю "Маяк"  щодо приміщення кормоцеху, розташованого за адресою: м. Шпола, вул. Нахімова, 63-а.

          Визнати за сільськогосподарським приватно-орендним підприємством "Маяк -Агро" право власності на кормоцех, розташований за адресою: м.  Шпола,   вул.   Нахімова, 3-а.

          Стягнути з сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Маяк" Черкаська область, м. Шпола, вул. Володарського, 109 код 03793840 на користь сільськогосподарського приватно-орендного підприємства "Маяк-Агро" Черкаська область, м. Шпола, вул. Нахімова, 63 -а - 258 грн. витрат по сплаті державного мита та 118 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

          СУДДЯ                                                                                В.А. ШВИДКИЙ

         

Дата ухвалення рішення20.06.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу28374
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання договору дійсним та визнання права власності,                                                              &nbsp

Судовий реєстр по справі —05/3060

Рішення від 20.06.2006

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Швидкий В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні