Рішення
від 15.11.2006 по справі 9/319пн
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

9/319пн

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                  83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

                                                             Р І Ш Е Н Н Я   

                                                            іменем України

15.11.06 р.                                                                               Справа № 9/319пн                               

Господарський суд Донецької області у складі судді Марченко О.А..

при секретарі  судового засідання Дибля Т.І.

розглянув у відкритому судовому засіданні справу

за позовом Жовтневої міжрайонної Державної податкової інспекції м.Маріуполя, м.Маріуполь

до Товариства з обмеженою відповідальністю “Спільне товариство “АГРОПТАХА”, м.Маріуполь

про припинення юридичної особи

В засіданні брали участь:

від позивача: Лукащук Т.М., держ. податковий інспектор юр.відділу, довіреність № 7 від 17.01.06 р.

від відповідача: не з'явився

          

СУТЬ СПОРУ:

Позивач, Жовтнева міжрайонна Державна податкова інспекція м.Маріуполя, м.Маріуполь, звернувся до господарського суду з заявою про припинення юридичної особи – Товариства з обмеженою відповідальністю “Спільне товариство “АГРОПТАХА”, м.Маріуполь

В обґрунтування своїх вимог позивач посилається на недотримання відповідачем вимог, щодо своєчасного подання податковому органу податкових декларацій та звітностей, пов'язаних з нарахуванням та сплатою податків та зборів .

Відповідач у судове засідання не з'явився, про час і місце якого був повідомлений належним чином, відзив на позовну заяву не представив. Відповідно до ст. 75 Господарського процесуального кодексу України справу може бути розглянуто за наявними в ній матеріалами .                                                                                                                                                                                                  

Розглянувши матеріали справи, дослідивши додатково надані документи та заслухавши пояснення  позивача, господарський суд встановив:

Розпорядження виконавчого комітету Маріупольської міської ради № 83р від 23.01.02р.  в якості суб'єкту підприємницької діяльності – юридичної особи зареєстровано Товариство з обмеженою відповідальністю “Спільне товариство “АГРОПТАХА”, м.Маріуполь.

Згідно ч. 2 п. 1 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, суб'єкти підприємницької діяльності зобов'язані  подавати до державних податкових органів, на які                 ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні”  покладено функції контролю, податкові декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням та сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів) в порядку та строки, які встановлені чинним законодавством.  Законом України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” від 21.12.2000р. №2181-Ш  (п.4.1.4 ст.4) визначено, що податкові декларації за звітний квартал подаються протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу.

Відповідач норми  законів не виконує. З відомостей, наданих суду податковою службою, вибачається, що документи податкової та бухгалтерської звітності відповідач не надає з 01.01.2004 року.

Відповідно до п.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців”, - неподання протягом року  органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності  відповідно до закону, є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

               Факт неподання відповідачем бухгалтерської та податкової звітності до Жовтневої міжрайонної Державної податкової інспекції м.Маріуполя, що є порушенням встановлених законодавчими  актами  правил здійснення господарської діяльності., підтверджується актом Жовтневої міжрайонної державної податкової інспекції від 22.09.2006 р.

Виходячи з вищевикладеного, суд дійшов висновку, що підстави для задоволення заявлених вимог є, судові витрати, згідно ст. 49 Господарського процесуального Кодексу України, слід віднести на відповідача.

На підставі ч. 2 п. 1 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” , п.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців” , керуючись ст. ст. 22, 33, 34, 43, 49, 82-85 Господарського процесуального Кодексу України, господарський суд, -

        

ВИРІШИВ:

Заяву Жовтневої міжрайонної Державної податкової інспекції м.Маріуполя, м.Маріуполь про припинення юридичної особи - відповідача, Товариства з обмеженою відповідальністю “Спільне товариство “АГРОПТАХА”, м.Маріуполь, задовольнити.          

        

Припинити юридичну особу – Товариства з обмеженою відповідальністю “Спільне товариство “АГРОПТАХА”, м.Маріуполь, зареєстровану розпорядженням виконавчого комітету Маріупольської міської ради від 23.01.02р. № 83р

    

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Спільне товариство “АГРОПТАХА” (87500, м.Маріуполь, вул. Краснофлотська, 194, код ЄДРПОУ 31825475)  державного бюджету державне мито в сумі  85,00 грн.

Видати наказ після набрання рішенням суду законної сили.

Текст рішення оголошено в судовому засіданні 15.11.06р.

Рішення набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його прийняття.

В день набрання рішенням законної сили – 27.11.06р., направити копію рішення Державному реєстратору Маріупольської міської ради за  місцезнаходженням юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю Спільне товариство “АГРОПТАХА” м.Маріуполь,  для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.  

          

Суддя                                                                         Марченко О.А.                               

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення15.11.2006
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу283836
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/319пн

Ухвала від 01.11.2006

Господарське

Господарський суд Донецької області

Марченко О.А.

Судовий наказ від 27.11.2006

Господарське

Господарський суд Донецької області

Марченко О.А.

Рішення від 15.11.2006

Господарське

Господарський суд Донецької області

Марченко О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні