Рішення
від 28.12.2012 по справі 2212/1604/12
НОВОУШИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2212/1604/2012

З А О Ч Н Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28.12.2012 смт Нова Ушиця

Новоушицький районний суд Хмельницької області

в складі : головуючого- судді Стефанишина С.Л.

при секретарі Максимчук С.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Нова Ушиця справу за позовом публічного акціонерного товариства «Хмельницькобленерго»в особі Новоушицького району електричних мереж до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за спожиту електроенергію, -

В С Т А Н О В И В:

Публічне акціонерне товариство «Хмельницькобленерго»в особі Новоушицького району електричних мереж звернулося з позовом до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за спожиту електроенергію у розмірі 344(триста сорок чотири) гривні 75 копійок, посилаючись на те, що відповідач розрахунк за спожиту електроенергію згідно договору про користування електричною електроенергією не проводить.

Позивач у судове засідання не з'явився, проте направив на адресу суду заяву в якій позовні вимоги підтримує та заперечує проти заочного розгляду справи.

Відповідач у судове засідання не з'явилася, хоча про час та місце судового засідання повідомлялася належним чином, про що свідчить повідомлення про вручення судової повістки, причину неявки до суду не повідомила.

Зі згоди позивача суд ухвалює рішеня при заочному розгляді справи, що відповідає положенням ст. 224 ЦПК України.

Суд, перевіривши та оцінивши зібрані докази по справі, вважає, що позов підлягає до задоволення з наступних підстав:

Судом встановлені, такі факти та відповідні їм правовідносини.

Матеріалами справи встановлено, що відповідачка ОСОБА_2 споживає електроенергію на підставі договору від 13 січня 1999 року. В порушеня умов договору споживач розрахунки за спожиту електричну енергію не проводила і станом на 31 серпня 2012 року загальна сума боргу складає 344 (триста сорок чотири) гривні 75 копійок.

Факт споживання електроенергії відповідачем та сума заборгованості за договром про користування електричною енергією підтверджується: копією договору, розрахунками заборгованості, претензією.

Відповідно до ст. 256 ЦК України, зобов'язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог Цивільного кодексу, інших актів цивільного законодавства.

Відповідно до п. 19 «Правил користування електричною енергією для населеня», затверджених Постановою Кабінету Міністрів України №1357 від 26.06.99 року розрахунки населення за спожиту електричну енергію здіснюються за діючими тарифами (цінами) для населення на підставі показань приладів обліку.

Розрахунковим періодом для встановлення розміру оплати спожитої електричної енергії, згідно зазначених правил є календарний місяць. Плата за спожиту протягом розрахункового періоду електричну енергію вноситься не пізніше 10 числа наступного місяця, якщо договором не встановлено іншого терміну.

Суд приходить до висновку, що посилання позивача на факт споживання електроенергії абонентом ОСОБА_2, та розмір заборгованості повністю знайшло своє підтвердження.

Керуючись ст. ст. 10, 57, 60, ст. 169, 208-215, 224-227 ЦПК України, ст. ст. 526, 527 ЦК України, п. 19 «Правил користування електричною енергією для населеня», затверджених Постановою Кабінету Міністрів України №1357 від 26.06.99 року суд, -

В И Р І Ш И В :

Позов публічного акціонерного товариства «Хмельницькобленерго» в особі Новоушицького району електричних мереж про стягнення заборгованості за спожиту електроенергію -задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 на користь публічного акціонерного товариства «Хмельницькобленерго»в особі Новоушицького району електричних мереж розподільчий рахунок 2600130100996 в ПАТ «Д.ОЩАД.Б.»України, МФО 315784, код ЄДРПОУ 22764689 -344 (триста сорок чотири) гривні 75 копійок заборгованості за спожиту електроенергію та судовий збір у розмірі 214 (двісті чотирнадцять) гривань 60 копійок.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Суддя Новоушицького

районного суду С.Л.Стефанишин

Дата ухвалення рішення28.12.2012
Оприлюднено23.01.2013
Номер документу28388557
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за спожиту електроенергію

Судовий реєстр по справі —2212/1604/12

Рішення від 28.12.2012

Цивільне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Стефанишин С. Л.

Ухвала від 11.12.2012

Цивільне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Стефанишин С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні