Ухвала
від 08.01.2013 по справі 905/113/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

ПРО ПОВЕРНЕННЯ ЗАЯВИ ПРО БАНКРУТСТВО

08.01.13р. № 905/113/13-г

За заявою кредитора (заявника) Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м.Маріуполя

до боржника Приватного підприємства «Камала» м.Маріуполь (ЄДРПОУ 37303306)

про визнання банкрутом

Суддя Гурова А.І.

03.01.2013р. до господарського суду Донецької області звернулось Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м.Маріуполя із заявою №29058/08 від 28.12.2012р. про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника Приватного підприємства «Камала» м.Маріуполь (ЄДРПОУ 37303306) на підставі ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

В обґрунтування заявлених вимог кредитор посилається на наявність заборгованості Приватного підприємства «Камала» м.Маріуполь (ЄДРПОУ 37303306) у сумі 2078,38грн. та відсутність боржника за місцезнаходженням.

Надана суду заява підлягає поверненню без розгляду, оскільки:

Вимоги щодо заяви про порушення справи про банкрутство містить ст. 7 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Крім того, відповідно до ч.3 ст. 6 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", справа про банкрутство порушується господарським судом за умови безспірності вимог кредитора.

Стаття 1 вказаного Закону визначає: "безспірні вимоги кредиторів - вимоги кредиторів, визнані боржником, інші вимоги кредиторів, підтверджені виконавчими документами чи розрахунковими документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника".

Частина 10 ст.7 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачає, що до заяви кредитора - органу державної податкової служби чи інших державних органів, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння податків і зборів (обов'язкових платежів), додаються докази вжиття заходів до отримання заборгованості по обов'язкових платежах у встановленому законодавством порядку.

Відповідно до ч.4 ст.25 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" територіальний орган Пенсійного фонду у порядку, за формою і в строки, встановлені Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики, надсилає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу про її сплату; вимога про сплату недоїмки є виконавчим документом; платник єдиного внеску зобов'язаний протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги про сплату недоїмки сплатити суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею; у разі якщо платник єдиного внеску протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги не сплатив зазначені у вимозі суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею, не узгодив вимогу з органом Пенсійного фонду, не оскаржив вимогу в судовому порядку або не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів з дня надходження узгодженої вимоги, територіальний орган Пенсійного фонду надсилає в порядку, встановленому законом, до підрозділу державної виконавчої служби вимогу про сплату недоїмки.

Відповідно до ч.5 ст.25 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" вимога територіального органу Пенсійного фонду про сплату недоїмки або рішення суду щодо стягнення суми недоїмки виконується державною виконавчою службою в порядку, встановленому законом.

В заяві про порушення провадження у справі про банкрутство заявник зазначає про направлення вимог та звернення до Державної виконавчої служби з вимогою №664 від 03.10.2012р.

При цьому, до заяви Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м.Маріуполя про порушення справи про банкрутство Приватного підприємства «Камала» м.Маріуполь не додано постанову державної виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження з виконання вимоги №664 від 03.10.2012р. у сумі 2078,38грн

За таких обставин, до заяви не надані докази вжиття заходів Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м.Маріуполя, щодо отримання суми заявленої заборгованості у розмірі 2078,38грн. з боржника Приватного підприємства «Камала» м.Маріуполь, в порядку передбаченому ч. 4 ст. 25 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Відповідно до ч.1 ст. 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суддя не пізніше п'яти днів з дня надходження повертає заяву про порушення справи про банкрутство і додані до неї документи без розгляду, про що виносить ухвалу, якщо: у заяві не вказано повне найменування сторін, їх поштову адресу та інші відомості, перелічені в статті 7 цього Закону; з інших підстав, передбачених статтею 63 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього Закону.

З огляду на наведене суд дійшов висновку, що надана заява Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м.Маріуполя, про порушення справи про банкрутство Приватного підприємства «Камала» м.Маріуполь не містить всіх відомостей, перелічених у ст. 7, ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", не надані підтверджуючі документи у повному обсязі, у зв'язку з чим заява Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м.Маріуполя, підлягає поверненню без розгляду.

Відповідно до ч. 2 ст. 9 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Керуючись ч.1 ст.52, ст.ст. 6, 7, 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ", ст.25 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", ст.86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м.Маріуполя про порушення справи про банкрутство Приватного підприємства «Камала» м.Маріуполь повернути без розгляду.

Додаток: заява з додатками на 17 арк., конверт - на адресу заявника.

Суддя Гурова А.І.

Вик. тел.

Надруковано примірників - :

- господарському суду Донецької області,

- сторонам,

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення08.01.2013
Оприлюднено09.01.2013
Номер документу28469370
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/113/13-г

Ухвала від 08.01.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гурова А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні