Постанова
від 09.01.2013 по справі 5009/4934/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251 номер провадження справи 29/115/12

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

Іменем України

09.01.13 Справа № 5009/4934/12

м. Запоріжжя

Кредитор -Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзенвському районі міста Запоріжжя

Боржник -Товариство з обмеженою відповідальністю "Віста-Трейдінг", м. Запоріжжя, код з ЄДР -36977289

Банківська установа , що здійснює розрахунково-касове обслуговування боржника -ПАТ "МетаБанк"

про банкрутство

Суддя Кричмаржевський В.А.

За участю представників :

- кредитора -Каретник Ю. М.(за довіреністю)

- ДПІ в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя -Коваленко С.В. (за довіреністю)

- боржника -не з'явився

Розглядається заява УПФУ в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "Віста-Трейдінг" , м. Запоріжжя , банкрутом відповідно до статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " (далі за текстом -Закон про банкрутство) у зв 'язку з неспроможністю останнього виконати свої грошові зобов 'язання перед кредитором та відсутністю боржника за місцезнаходженням.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 28.12.2012р. заяву УПФУ в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя про порушення справи про банкрутство ТОВ "Віста-Трейдінг" прийнято до розгляду та порушено провадження у справі № 5009/4934/12, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, засідання суду призначене на 09.01.2013р. о 10-15год.

Представник боржника у судове засідання не з'явився, про час та місце його проведення повідомлений належним чином в установленому законом порядку, відзиву на заяву не надав.

З огляду на обмеженість процесуальних строків та достатність матеріалів справи для прийняття рішення господарський суд вважає за можливе розглянути справу без представника боржника.

Заслухавши пояснення представника кредитора та вивчивши надані документи , суд -

Установив:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Віста-Трейдінг" зареєстроване в Єдиному державному реєстрі за адресою: 69035 м. Запоріжжя вул.Волгоградська, 27, кімната 403, код з ЄДР -36977289.

З поданої ініціюючим кредитором заяви про порушення справи про банкрутство вбачається, що вимоги до боржника виникли у зв 'язку із несплатою заборгованості у розмірі -313грн.28коп. по обов'язкових внесках до Пенсійного фонду.

Так, постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 30.05.2011 року у справі №2а-0870/2744/11 стягнуто з ТОВ "Віста-Трейдінг" стягнуто 313,28грн. боргу, видано відповідний виконавчий лист.

Вказаний виконавчий лист пред'явлено кредитором до виконання до Орджонікідзевського ВДВС Запорізького міського управління юстиції.

Постановою Орджонікідзевського ВДВС Запорізького міського управління юстиції від 11.12.2012р. виконавчий документ повернуто заявникові у зв'язку із неможливістю встановити місцезнаходження підприємства-боржника.

Відповідно до довідки ДПІ в Орджонікідзевському районі міста Запоріжжя в останнє боржник звітував перед податковими органами у липні 2010 року.

Відповідно до статті 1 Закону про банкрутство безспірними вимогами кредиторів є вимоги кредиторів, визнані боржником, інші вимоги кредиторів, підтверджені виконавчими документами чи розрахунковими документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника.

Таким чином, загальна сума безспірних вимог УПФУ в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя до ТОВ "Віста-Трейдінг" складає -313,28грн.

Господарським судом встановлено, що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням.

Відповідно до статті 52 Закону про банкрутство у разі, якщо керівні органи боржника -юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Вищевказані факти свідчать про те, що боржник -Товариство з обмеженою відповідальністю "Віста-Трейдінг" підприємницьку чи іншу діяльність не здійснює, за місцезнаходженням керівні органи підприємства та будь-яке майно не знаходиться, а тому за таких обставин слід визнати його банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Статтею 52 Закону про банкрутство передбачено, що господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

До господарського суду 08.01.2013р. надійшла заява арбітражного керуючого Клименка О.Ю. на здійснення повноважень ліквідатора ТОВ "Віста-Трейдінг".

Розглянувши подану кандидату, суд вирішив призначити ліквідатором у цій справі арбітражного керуючого Клименка О.Ю., кандидатура якого відповідає вимогам Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", та який надав відповідну згоду.

Керуючись статтями 22 , 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , суд -

Постановив :

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Віста-Трейдінг", м. Запоріжжя, код з ЄДР -36977289, банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором призначити арбітражного керуючого -Клименка Олександра Юрійовича (Ліцензія Міністерства юстиції України серія АВ № 600780, адреса для листування: 69063 м. Запоріжжя пр. Леніна, 44, оф. 33, ідентифікаційний номер - 2464010617).

Зобов 'язати ліквідатора у визначені Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»порядку та строк здійснити ліквідаційну процедуру, надати звіт про виконану роботу та ліквідаційний баланс для затвердження.

Копію постанови надіслати : кредитору, ліквідатору, банкруту, державному реєстратору виконавчого комітету Запорізької міської ради, Орджонікідзевському ВДВС Запорізького міського управління юстиції, державному органу з питань банкрутства.

Суддя В .А . Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення09.01.2013
Оприлюднено11.01.2013
Номер документу28523578
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5009/4934/12

Ухвала від 10.10.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 02.10.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 10.09.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 09.01.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 28.12.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні