Постанова
від 09.01.2013 по справі 5024/1818/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, 42-06-22, 32-11-36


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"09" січня 2013 р. Справа № 5024/1818/2012

Господарський суд Херсонської області у складі судді Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу

за заявою Генічеської міжрайонної державної податкової інспекції Херсонської області Державної податкової служби, м. Генічеськ Херсонської області

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Рейлвей", Генічеського району Херсонської області

про визнання банкрутом

за участю представників сторін:

від кредитора - Большаков С.А., зав. юр. сектором, дов. у справі,

від боржника - не з'явився

в с т а н о в и в:

Кредитор звернувся до господарського суду з заявою про визнання відсутнього боржника банкрутом, у зв'язку з наявністю податкового боргу та неспроможністю його погасити.

Кредитором подано до суду витребувані матеріали, представником вимоги підтримано з підстав зазначених у заяві, просить визнати боржника банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру, відповідно до положень ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Косенка С.Г., з посиланням на нездійснення боржником підприємницької діяльності, неподання боржником протягом року до податкової інспекції податкових декларацій та відсутність боржника за місцезнаходженням.

Боржником витребувані матеріали до суду не подано, представник боржника в судове засідання не з'явився, ухвала суду повернута без вручення, з відміткою пошти про відсутність адресата.

Заслухавши представника кредитора, розглянувши матеріали справи, суд вважає вимоги кредитора такими, що підлягають задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі, якщо громадянин - підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі неподання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", банкрутство - визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Як вбачається з матеріалів справи, боржник - ТзОВ "Рейлвей" є юридичною особою і суб'єктом підприємницької діяльності, ідентифікаційний код 24106275, юридична адреса: Херсонська область, Генічеський район, смт. Новоолексіївка, вул. Залізнична, 1.

Як платник податків боржник знаходиться на обліку в Генічеській МДПІ Херсонської області Державної податкової служби.

Заборгованість боржника по податкових платежах до бюджету становить 51149,65 грн., підтверджується податковим повідомленням-рішенням, актом від 21.12.12 р.

Згідно довідки податкової міліції від 09.12.11 р. та повідомлення про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням від 29.03.12 р. місцезнаходження боржника не встановлено.

Згідно акту перевірки місцезнаходження боржника від 25.12.12 р. керівні органи боржника за місцезнаходженням відсутні.

Згідно довідки з ЄДР станом на 21.08.12 р. до ЄДР внесено інформацію щодо відсутності підтвердження відомостей про юридичну особу.

Згідно довідок ДАІ від 17.05.11 р. та інспекції держтехнагляду від 12.05.11 р. транспортні засоби за боржником не зареєстровані.

За довідкою БТІ від 16.05.11 р. нерухомість за боржником не зареєстрована.

Згідно довідки Держкомзему від 08.06.11 р. земельні ділянки у боржника відсутні.

Згідно акту перевірки ДПІ від 21.12.12 р. боржник не звітує до податкової інспекції з 03.01.12 р.

Зазначені обставини свідчать про нездійснення боржником підприємницької діяльності, неподання ним на протязі року до податкової інспекції податкової звітності, відсутність боржника та його керівних органів за юридичною адресою, що дає підстави для визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури відповідно до положень ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Вимоги кредитора визнаються судом у розмірі 51149,65 грн.

Суд визнає боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і за пропозицією Головного управління юстиції у Херсонській області та за клопотанням кредитора призначає ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Косенка С.Г., який згідно поданої заяви не має обмежень передбачених ст. 3 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Враховуючи викладене, керуючись ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

п о с т а н о в и в:

1.Визнати вимоги Генічеської міжрайонної державної податкової інспекції Херсонської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю "Рейлвей", Генічеського району Херсонської області в сумі 51149,65 грн.

2.Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Рейлвей", Генічеського району Херсонської області, ідентифікаційний код 24106275 банкрутом.

3.Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 6 місяців і призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Косенка Сергія Георгійовича, ліцензія АВ № 470260 від 16.03.10 р.

4.Ліквідатору здійснити ліквідаційну процедуру банкрута і забезпечити виконання вимог, передбачених ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Звіт і ліквідаційний баланс подати до суду.

Суддя В.Г. Ситюк

Дата ухвалення рішення09.01.2013
Оприлюднено11.01.2013
Номер документу28538821
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5024/1818/2012

Ухвала від 22.08.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 09.01.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 26.12.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні