Постанова
від 09.01.2013 по справі 2-а/1970/4313/12
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа № 2-а/1970/4313/12

"09" січня 2013 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд в складі:

головуючої судді Крапівницької Н.Л.

секретар с/з Костецької Н.Т. ,

за участю:

представника позивача Бобрик Н.М.,

представник відповідача не з'явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у місті Тернополі адміністративну справу

за позовом управління Пенсійного фонду України в Кременецькому районі

до закритого акціонерного товариства «Кременецький тютюново-ферментаційний завод»

про стягнення заборгованості в сумі 1010,82 грн., суд, -

В С Т А Н О В И В :

Управління Пенсійного фонду України в Кременецькому районі звернулось до суду з адміністративним позовом до закритого акціонерного товариства «Кременецький тютюново-ферментаційний завод» про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах в сумі 1010,82 грн.

Згідно із частиною 6 статті 12, частиною 1 статті 41 КАС України, у випадку неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі під час судового розгляду повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не відбувається.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримала в повному обсязі, з підстав, викладених в адміністративному позові, просила позов задовольнити повністю.

Представник відповідача в судове засідання не з" явився з невідомих суду причин, хоча належним чином про час, дату розгляду справи повідомлявся.

Заслухавши пояснення представника позивача, повно і всебічно з'ясувавши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинного законодавства, перевіривши їх дослідженими у судовому засіданні доказами, суд вважає, позов підлягає до задоволення, з наступних підстав.

У відповідності до вимог ст.1 Закону України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування» відповідач є платником збору на державне пенсійне страхування і зобов'язаний сплачувати цей збір на рахунок Пенсійного фонду у розмірі та строки, визначенні чинним законодавством. Об'єктом оподаткування, згідно ст.2 вказаного Закону, є фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до п.п. «б» - «з» ст.13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» до досягнення працівниками пенсійного віку.

Судом встановлено, що у закритому акціонерному товаристві «Кременецький тютюново-ферментаційний завод» працювали громадяни, яким призначено пенсії на пільгових умовах, відповідно до п.п. «б» - «з» ст.13 Закону України «Про пенсійне забезпечення», а саме, ОСОБА_3, якому пенсія призначена в 1994 році.

Сума, яка підлягала відшкодуванню нарахованої та виплаченої пенсії на пільгових умовах за ІІ півріччя 1999 року становила 1090,61 грн.

Відповідачем відшкодування витрат на доставку та оплату пенсій на пільгових умовах було сплачено частково в розмірі 79,79 грн., внаслідок чого, за ним рахується заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за ІІ півріччя 1999 року в сумі 1010,82 грн. Даний факт підтверджується повідомленням про суми плати на покриття витрат по виплаті пенсій, призначених відповідно до п.п. «б» - «з» ст.13 Закону України «Про пенсійне забезпечення».

Відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", абз. 4 п. 1 ст. 2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", п.6.8 розділу 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 р. № 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 р. за № 64/8663 (далі - Інструкція), відшкодуванню підлягають фактичні витрати Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, які працювали або працюють на роботах зі шкідливими умовами праці за списком № 2 у розмірі 100 відсотків.

Згідно п.6.8. розділу 6 вказаної Інструкції зазначено, що підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні суму фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, а саме відповідно до п.п. «б» - «з» ст.13 Закону України «Про пенсійне забезпечення».

У відповідності з вимогами ст. 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування встановлено право органів Пенсійного фонду звертатись до суду з позовом про стягнення недоїмки.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення повністю.

Керуючись ст. ст. 71, 158, 163-167 КАС України, Законами України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування ", «Про Збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Стягнути з закритого акціонерного товариства «Кременецький тютюново-ферментаційний завод» (код ЄДРПОУ 00375543, вул. Льотчиків - Визволителів, 14, м.Кременець, Тернопільська область) в користь управління Пенсійного фонду України в Кременецькому районі (вул.Чорновола, 2, м.Кременець, код ЄДРПОУ 21156309), заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за 2 півріччя 1999року, в сумі 1010,82 грн. (одну тисячу десять гривень 82 коп).

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд, шляхом подачі в 10-ти денний строк, з дня її проголошення, апеляційної скарги у порядок і строки, передбачені статтями 186 і 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова суду набирає законної сили в порядку ст. 254 КАС України.

Головуючий суддя Крапiвницька Н.Л.

копія вірна

Суддя Крапiвницька Н.Л.

Дата ухвалення рішення09.01.2013
Оприлюднено15.01.2013
Номер документу28550241
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/4313/12

Постанова від 09.01.2013

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Крапiвницька Н.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні