Постанова
від 10.01.2013 по справі 5006/38/56б/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ПРО ВИЗНАННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.01.13 р. Справа № 5006/38/56б/2012

за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «КОМПАНІЯ ВІП-7», м. Кіровське

про визнання банкрутом

Суддя М.О. Лейба

Представники:

від боржника: Мензаренко Ю.М. - голова ліквідаційної комісії

Ухвалою від 29.12.12 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «КОМПАНІЯ ВІП-7», м. Кіровське господарським судом Донецької області відносно нього порушена справа про банкрутство за приписами ст.51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»; введений мораторій на задоволення вимог кредиторів.

У ході розгляду справи господарський суд встановив:

Протоколом №1 загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «КОМПАНІЯ ВІП-7», м. Кіровське від 09.09.11 прийнято рішення про припинення діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «КОМПАНІЯ ВІП-7» шляхом ліквідації та призначення головою ліквідаційної комісії Мензаренко Юрія Миколайовича.

В силу п.5 ст.7 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» боржник зобов'язаний звернутися в місячний строк до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення таких обставин: задоволення вимог одного або кількох кредиторів приведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами; орган боржника, уповноважений відповідно до установчих документів або законодавства прийняти рішення про ліквідацію боржника, прийняв рішення про звернення в господарський суд з заявою боржника про порушення справи про банкрутство; при ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі; в інших випадках, передбачених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Із матеріалів справи вбачається, що в підтвердження заходів, спрямованих на ліквідацію Товариства з обмеженою відповідальністю «КОМПАНІЯ ВІП-7» за рішенням власника, при зверненні до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство надано відповідні докази такої ліквідації, яка здійснювалась на підставі рішення загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «КОМПАНІЯ ВІП-7» (протокол № 1 від 09.09.11). Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців (надалі реєстр), виданого державним реєстратором станом на 27.12.12 боржник перебуває в стані припинення підприємницької діяльності.

Відповідно до п.4 ст. 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» дані про перебування юридичної особи в процесі припинення повинні міститись в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Згідно п. 1 ст.18 вказаного закону якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін.

Таким чином надані боржником відомості з реєстру є належним та достатнім доказом обставин щодо припинення боржником підприємницької діяльності.

Відповідно до вимог п. 5 ст.60 Господарського кодексу України боржник повідомив орган державної податкової служби про прийняття загальними зборами учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «КОМПАНІЯ ВІП-7» 09.09.11 рішення про ліквідацію товариства та створення ліквідаційної комісії, оформлене протоколом №1.

Крім того, згідно вимог ч.4 ст.105 Цивільного кодексу України боржник у Спеціалізованому друкованому засобі масової інформації спеціально уповноваженого органу з питань державної реєстрації - «Бюлетені державної реєстрації» №191 (26) 2011р. розмістив оголошення про припинення юридичної особи.

В передбачений законом строк із заявою з вимогами до боржника звернувся наступні кредитори: Відділення виконавчої дирекції ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Кіровське, Кіровська об'єднана державна податкова інспекція, ПАТ АБ «Укргазбанк» в особі Донецької обласної дирекції АБ «Укргазбанк», ФОП Петрова В.Й.

За результатами розгляду поданих після публікації оголошення заяв кредиторів боржником визнані вимоги на загальну суму 531320,38грн.

У ході роботи ліквідаційної комісії виявлена недостатність активів боржника для погашення вимог перед кредиторами.

Відповідно до вимог ч.1 ст.111 Цивільного кодексу України ліквідаційна комісія після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується перелік пред'явлених кредиторами вимог, а також про результати їх розгляду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи або органом, який прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи.

Так, на виконання вимог ч.1 ст.111 Цивільного кодексу України після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторів ліквідаційною комісією складений проміжний ліквідаційний баланс, який затверджений загальними зборами учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «КОМПАНІЯ ВІП-7», м. Кіровське (протокол №3 від 17.10.12).

Повнота та достовірність даних проміжного ліквідаційного балансу підтверджена висновком щодо фінансового стану Товариства з обмеженою відповідальністю «КОМПАНІЯ ВІП-7».

Згідно з відомостями наданими боржником та доданими до заяви документами, а саме: висновком щодо фінансового стану підприємства, балансами підприємства станом на 01.01.10 та 01.01.12, проміжним ліквідаційним балансом станом на 17.10.12 - фінансовий стан характеризується неплатоспроможністю, кредиторська заборгованість, що неоспорюється складає 531320,38грн. Дебіторська заборгованість відсутня.

За матеріалами справи активи боржника складаються з основних засобів, а саме вбудоване нежитлове приміщення - за адресою: Донецька область, м. Кіровське, мікрорайон Гірняцький, буд. 5.

Оцінка майна боржника була проведена відповідно до вимог законодавства про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність суб'єктом оціночної діяльності - Савельєвим Д.А.

Згідно звіту про незалежну оцінку майна, ліквідаційна вартість майна Товариства з обмеженою відповідальністю «КОМПАНІЯ ВІП-7» станом на 01.08.12 складає 410340,00грн.

Таким чином, кредиторська заборгованість не може бути погашена внаслідок недостатності майнових активів боржника.

Як вбачається з матеріалів справи та підтверджується наданими документами голова ліквідаційної комісії звернувся до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство, за правилами ст.51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у межах строку, передбаченого ч.4 ст.105 Цивільного кодексу України.

В силу п.2 ст.51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нього ліцензії.

В заяві про порушення справи про банкрутство боржник просить призначити ліквідатором по справі голову ліквідаційної комісії - Мензаренко Юрія Миколайовича.

Враховуючи викладене, господарський суд на підставі поданих матеріалів справи та приписів чинного законодавства, дослідивши матеріали справи та оцінивши подані докази, дійшов висновку про наявність достатніх підстав для визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури відповідно до вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та відповідно до вказаних приписів закону визнає за можливе покласти обов'язки ліквідатора на голову ліквідаційної комісії - Мензаренко Юрія Миколайовича.

Відповідно до п.1 ст.23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

підприємницька діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу;

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів) вважається таким, що настав;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

укладення угод, пов'язаних з відчуженням майна банкрута чи передачею його майна третім особам, допускається в порядку, передбаченому цим розділом;

скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури;

виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбаченому Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Враховуючи викладене та керуючись статтями п.5 ст.7, ст.ст. 22-24, ст.51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», господарський суд

П О С Т А Н О В И В :

Визнати банкрутом боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю «КОМПАНІЯ ВІП-7» (код ЄДРПОУ 34868244), що зареєстровано за адресою: 86300, Донецька область, м. Кіровське, вул. Шахтарська, буд. 26, кв. 78.

Відкрити ліквідаційну процедуру та покласти обов'язки ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «КОМПАНІЯ ВІП-7», м. Кіровське на голову ліквідаційної комісії Мензаренко Юрія Миколайовича (ідентифікаційний номер 2217513019, адреса: 86405, Донецька область, м. Єнакієве, вул. Космонавтів, буд. 19).

Ліквідатору у 5 денний термін опублікувати оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах, з зазначенням відомостей передбачених п. 5 ст. 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Ліквідатору до закінчення ліквідаційної процедури представити до суду звіт та ліквідаційний баланс с доданими документами, передбаченими ст. 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Суддя Лейба М.О.

Вик тел.

Надруковано примірників - : господарському суду Донецької області - , сторонам - .

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення10.01.2013
Оприлюднено14.01.2013
Номер документу28550979
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5006/38/56б/2012

Ухвала від 23.05.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 18.02.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Постанова від 10.01.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 29.12.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні