Ухвала
від 11.01.2013 по справі 369/99/13- к
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/99/13- к

1-КС/369/2713

УХВАЛА

іменем України

11.01.2013 року м. Київ

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області Коцюрба М.П., при секретарі Кучер В.В., розглянув у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого СВ Києво-Святошинського РВ ГУ МВС України в Київській області майор міліції ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей і документів, погоджене прокурором прокуратури Києво-Святошинського району Київської області, у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013100200000248 від 10.01.2013 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.187 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ Києво-Святошинського РВ ГУ МВС України в Київській області майор міліції ОСОБА_1 звернувся до суду з поданням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Своє прохання, мотивує тим, що 10.01.2013 року близько 20 години на території автомобільної стоянки магазина «Мегамаркет», який розташований за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Ходосіївка, вул. Новообухівське шосе, 1, невстановлені особи в кількості двох осіб, безпричинно, з хуліганських спонукань, примусово витягли з автомобіля НОМЕР_1, водія ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1, після чого безпричинно нанесли удар в обличчя, в результаті чого ОСОБА_2 втратив рівновагу та впав на асфальтоване покриття. Продовжуючи свої протиправні дії, невстановлені особи на протязі двох хвилин руками та ногами наносили ОСОБА_2 удари по голові і тулубу, після чого з місця вчинення кримінального правопорушення зникли в невідомому напрямку, завдавши ОСОБА_2 тілесних ушкоджень у вигляді струсу головного мозку, садни надбрівної ділянки зліва, забій колінного суглобу зліва.

Під час досудового розслідування достовірно встановлено, що місце на якому ОСОБА_2 невстановлені особи спричиняли тілесні ушкодження, фіксуються камерами спостереження,які розташовані на будівлі магазина «Мегамаркет», за вище вказаною адресою, та обслуговуються і належать ТОВ «ВІРІЙ»ЄДРПОУ №37893184.

Враховуючи те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що на відео реєстраторі, який належить ТОВ «ВІРІЙ»ЄДРПОУ №37893184 є відомості які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені, необхідно отримати тимчасовий доступ та можливість вилучити на магнітні носії чи компакт-диски інформацію -записів відеокамер спостереження магазину «Мегамаркет»в проміжок часу з 18 години до закінчення роботи магазину 10.01.2013 року, яка міститься на відео реєстраторі належному ТОВ «ВІРІЙ»ЄДРПОУ №37893184, який знаходиться за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Ходосіївка, вул. Новообухівське шосе, 1 слідчий СВ Києво-Святошинського РВ ГУ МВС України в Київській області просив суд надати тимчасовий доступ та можливість вилучити на магнітні носії чи компакт-диски інформацію -записів відеокамер спостереження магазину «Мегамаркет»в проміжок часу з 18 години до моменту закінчення роботи магазина 10.01.2013 року, яка міститься на відео реєстраторі належному ТОВ «ВІРІЙ»ЄДРПОУ №37893184, за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Ходосіївка, вул. Новообухівське шосе, 1.

В силу ст. 131 Кримінального процесуального кодексу України (далі -КПК України) заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, а заходами забезпечення кримінального провадження є в тому числі тимчасовий доступ до речей, документів.

В судовому засіданні слідчий та прокурор прокуратури клопотання підтримали.

Представники юридичних осіб у володінні яких знаходяться речі і документи, які містять охоронювану законом таємницю, в судове засідання не з’явились, про час та місце розгляду клопотання слідчого повідомлені належним чином. На виконання п.3 ст.163 КПК України слідчий суддя зазначив про обов’язок збереження речей і документів у тому вигляді, який вони мають на момент отримання судового виклику.

Відповідно до п. 4 ст. 163 КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходиться знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, приходить до висновку про задоволення клопотання про надання дозволу на отримання інформації, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв’язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, в тому числі отримання послуг,їх тривалості, змісту, маршрутів передавання з наступних підстав.

Відповідно до п.7 ч. 1 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв’язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст.160 КПК України.

Враховуючи те, що виникла необхідність у отриманні інформації яка міститься на відеофіксуючих пристроях в період часу з 18-00 год. до моменту закінчення роботи магазина 10.01.2013 року та яка містить охоронювану законом таємницю суд вважає за можливе задоволити дане клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 162 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого СВ Києво-Святошинського РВ ГУ МВС України в Київській області майор міліції ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей і документів, погоджене прокурором прокуратури Києво-Святошинського району Київської області, у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013100200000248 від 10.01.2013 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.187 КК України - задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Києво-Святошинського РВ ГУ МВС України в Київській області майору міліції ОСОБА_1 тимчасовий доступ та можливість вилучити на магнітні носії чи компакт-диски інформацію -записів відеокамер спостереження магазину «Мегамаркет»в проміжок часу з 18 години до моменту закінчення роботи магазина 10.01.2013 року, яка міститься на відео реєстраторі належному ТОВ «ВІРІЙ»ЄДРПОУ №37893184, за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Ходосіївка, вул. Новообухівське шосе, 1.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Роз’яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів в силу ст. 166 КПК України слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Коцюрба М.П.

Дата ухвалення рішення11.01.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу28556814
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —369/99/13- к

Ухвала від 11.01.2013

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Коцюрба М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні