Постанова
від 06.12.2012 по справі 2а/0470/12061/12
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2012 р. Справа № 2а/0470/12061/12 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Куделько Н.Є., розглянувши в порядку скороченого провадження у місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Стрингрей»про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

10.10.2012р. Державна податкова інспекція у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби (далі-позивач) звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Стрингрей»(далі-відповідач) про припинення юридичної особи. В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що відповідач перебуває на обліку в Державній податковій інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби, як платник податків, зборів (обов'язкових платежів), проте при здійсненні своєї діяльності порушує вимоги діючого законодавства, а саме фактично не знаходиться за юридичною адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, про що державним реєстратором внесено відповідний запис. Заборгованості по платежам до бюджету не має. Позивач просить припинити юридичну особу.

Відповідачу надіслано копію ухвали про відкриття скороченого провадження в даній адміністративній справі за адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі поштовий конверт повернувся без вручення (а.с.11). Відповідно до ч. 8 ст. 35 КАС України суд вважає, що відповідач належним чином повідомлений про дату, час і місце розгляду справи. Станом на 06.12.2012року заперечення відповідача проти позову до суду не надходили.

Відповідно до п.2 ч.5 ст.183-2 КАС України, справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Стрингрей»29.04.2009 р. зареєстровано Виконавчим комітетом Дніпропетровської міської ради, та знаходиться на обліку в Державній податковій інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби.

20.07.2012 року розпорядженням начальника Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби № 197-р, зобов'язано звернутись до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовною заявою про припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Стрингрей», у зв'язку з тим, що відповідач не знаходиться, за юридичною адресою, внесеною до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с.4).

Правовідносини, що виникли між сторонами регулюються нормами Податкового кодексу України від 02.12.2010 року №2755-6, Закону України «Про державну податкову службу в Україні»від 04.12.1990 року №509-12 (в редакції чинній на момент виникнення правовідносин), Закону України «Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб -підприємців»від 15.05.2003 року № 755-IV.

Відповідно до пп.20.1.12 п. 20.1. ст.20 Податкового Кодексу України, органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Відповідно до п. 67.2 ст.67 Податкового Кодексу України, органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб -підприємців.

Згідно з п. 11.10 розділу XI Порядку обліку платників податку і зборів, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 р. № 1588 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 грудня 2011 р. за № 1562/20300, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом та у разі наявності в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням, то керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків про звернення до суду із позовною заявою про винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи -підприємця.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців"підставою для постановлення рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.183-2 КАС України, скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо припинення за зверненням суб'єкта владних повноважень юридичних чи фізичних осіб -підприємців у випадках, передбачених законом.

Оцінуючи письмові докази, які були дослідженні судом у їх сукупності, приймаючи до уваги, що згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 25.12.2012 року, державним реєстратором внесено запис про відсутність юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Стрингрей»за її місцезнаходженням, суд вважає необхідним припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Стрингрей».

Керуючись Податковим кодексом України від 02.12.2010 року №2755-6, Законом України «Про державну податкову службу в Україні»від 04.12.1990 року №509-12, Законом України «Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб -підприємців»від 15.05.2003 року № 755-IV, ст.ст. 8,10,11,12,18,69,94,128,158-163,167,183-2,186 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби задовольнити.

Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю «Стрингрей» (код ЄДРПОУ 36493893).

Постанова набирає законної сили після закінчення строків подання апеляційної скарги, якщо вона була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя Н.Є. Куделько

Дата ухвалення рішення06.12.2012
Оприлюднено15.01.2013
Номер документу28591101
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/12061/12

Постанова від 06.12.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Куделько Надія Євгенівна

Ухвала від 14.10.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Куделько Надія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні