Ухвала
від 15.01.2013 по справі 759/566/13- к
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Святошинський районний суд міста Києва

УХВАЛА

пр. № 1-кс/759/31/13

ун. № 759/566/13- к

15 січня 2013 року слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва Ключник А.С. при секретарі: Холявчук А.А. за участю старшого слідчого СВ ДПІ у Святошинському районі м. Києві ДПС Гришина О.М., прокурора прокуратури Святошинського району м. Києва Паламарчука Я.А. розглянувши винесене в кримінальному провадженні № 32012110080000017 від 04.12.2012 року, слідчим СВ ДПІ у Святошинському районі м. Києві ДПС Гришиним О.М. і погоджене прокурором прокуратури Святошинського району м. Києва Паламарчуком Я.А. клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

До Святошинського районного суду міста Києва надійшло клопотання старшого слідчого СВ ДПІ у Святошинському районі м. Києві ДПС Гришина О.М., яке погоджене прокурором прокуратури Святошинського району м. Києва Паламарчуком Я.А., про застосування заходів забезпечення кримінального провадження шляхом надання тимчасового доступу до речей, а саме: до первинних фінансово-господарських документів, що підтверджують взаємовідносини ТОВ «Омега плюс 88»(код ЄДРПОУ 35182466) з ТОВ «Сітілайт плюс»(код ЄДРПОУ 38085080), тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх, які знаходяться у службових осіб ТОВ "Омега плюс 88" (код ЄДРПОУ 35182466, податкова адреса: м. Київ, вул. Степана Сагайдака, 101), а саме: договорів з додатками, актів прийому-передачі, специфікацій, накладних, податкових накладних, платіжних документів, товарно-транспортних документів, документів листування між підприємствами, актів звірок, журналів-ордерів, банківських виписок, книги реєстрації податкових накладних, реєстрів отриманих податкових накладних, оборотно-сальдових відомостей, книги реєстрації довіреностей, реєстр виданих та отриманих податкових накладних, даних аналітично-синтетичного обліку, за весь період фінансово-господарських взаємовідносин.

Вказане клопотання обґрунтоване тим, що слідчим відділом ДПІ у Святошинському районі м. Києва ДПС розслідується кримінальне провадження №32012110080000017 за фактом створення невстановленими особами з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ "Сітілайт плюс", за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 13.02.2012, невстановлені особи, з метою прикриття незаконної діяльності, а саме сприяння легально діючим підприємствам в ухиленні від сплати податків шляхом незаконного завищення валових витрат та податкового кредиту з ПДВ в результаті відображення у бухгалтерському та податковому обліку неіснуючих фінансово-господарських операцій, створили суб'єкт підприємницької діяльності ТОВ "Сітілайт плюс" (код ЄДРПОУ 38085080), який зареєстрували у Вишгородській районній державній адміністрації Київської області.

Допитаний як свідок засновник та директор ТОВ "Сітілайт плюс" ОСОБА_3 повідомив, що підприємство було зареєстровано в державних органах на його ім'я на прохання невстановлених осіб за грошову винагороду, без мети здійснення підприємницької діяльності.

Крім того, розслідуванням встановлено ряд легально діючих підприємств, які мали фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ "Сітілайт плюс", серед яких ТОВ "Омега плюс 88" (код ЄДРПОУ 35182466).

Беручи до уваги, що у службових осіб ТОВ "Омега плюс 88" (код ЄДРПОУ 35182466) знаходяться первинні документи, які встановлюють обставини фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ "Сітілайт плюс" (код ЄДРПОУ 38085080), які мають значення для даного кримінального провадження є необхідність у наданні доступу до них та їх вилученні.

Стороною кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів особою у володінні якої вони знаходяться, а тому суд вважає за можливе розглянути вказане клопотання відповідно до вимог ч.2 ст. 163 КПК України.

Розглянувши дане клопотання, долучені до нього матеріали, вислухавши думку слідчого та прокурора, суд дійшов висновку про необхідність задоволення зазначеного клопотання, виходячи із такого.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 131 КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про необхідність задоволення вказаного клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159-164, 309, 369-372 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ ДПІ у Святошинському районі м. Києві ДПС Гришина О.М., погоджене прокурором прокуратури Святошинського району м. Києва Паламарчуком Я.А. про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати слідчому СВ ДПІ у Святошинському районі м. Києві ДПС Гришину О.М., тимчасовий доступ до первинних фінансово-господарських документів, що підтверджують взаємовідносини ТОВ «Омега плюс 88»(код ЄДРПОУ 35182466) з ТОВ «Сітілайт плюс»(код ЄДРПОУ 38085080), тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх, які знаходяться у службових осіб ТОВ "Омега плюс 88" (код ЄДРПОУ 35182466, податкова адреса: м. Київ, вул. Степана Сагайдака, 101), а саме: договорів з додатками, актів прийому-передачі, специфікацій, накладних, податкових накладних, платіжних документів, товарно-транспортних документів, документів листування між підприємствами, актів звірок, журналів-ордерів, банківських виписок, книги реєстрації податкових накладних, реєстрів отриманих податкових накладних, оборотно-сальдових відомостей, книги реєстрації довіреностей, реєстр виданих та отриманих податкових накладних, даних аналітично-синтетичного обліку, за весь період фінансово-господарських взаємовідносин.

Ухвала слідчого судді діє один місяць до 15 лютого 2013 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя А.Ключник

Дата ухвалення рішення15.01.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу28601448
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —759/566/13- к

Ухвала від 15.01.2013

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Ключник А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні