Постанова
від 29.12.2012 по справі 2а/0270/5589/12
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м.Вінниця

29 грудня 2012 р. Справа № 2а/0270/5589/12

Вінницький окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Чернюк Алли Юріївни , розглянувши в порядку скороченого провадження матеріали справи за позовом: Гайсинської міжрайонної державної податкової інспекції до: Селянсько (фермерського) господарства "Максвел" про: припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ :

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Гайсинської міжрайонної державної податкової інспекції (надалі - позивач) до Селянсько (фермерського) господарства "Максвел" (надалі - відповідач) про припинення юридичної особи

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач протягом року не подає податкової та фінансової звітності, що є підставою для припинення цієї підприємницької діяльності.

Суд, розглянувши матеріали позовної заяви та встановивши, що відповідно до положень ст. 183-2 КАС України у даній адміністративній справі застосовується скорочене провадження, ухвалою від 30.03.2012р. відкрив скорочене провадження у даній справі та запропонував відповідачу в 10-денний термін надати письмові заперечення проти позову.

Відповідач копію вищезазначеної ухвали суду не отримав, оскільки на адресу суду повернувся конверт з відміткою поштового відділення "За зазначеною адресою не проживає".

Відповідно до положень частини 11 статті 35 КАС України, у разі не вручення повістки адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Отже, суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про строк подання заперечення проти позову, порядок його подання, а також наслідки неподання такого заперечення.

Розглянувши та оцінивши матеріали справи в порядку скороченого провадження, відповідно до вимог статті 183-2 КАС України - без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі, оцінивши подані докази, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позов підлягає повному задоволенню, з наступних підстав.

Селянсько (фермерське) господарство "Максвел" зареєстроване за адресою Вінницька область, Гайсинський район, с.Губник, вул.60-річчя Жовтня буд.60, за ідентифікаційним кодом 10002085988

Згідно до абз. 5 п. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", підставою для припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходження.

Як вбачається з довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців 25.09.2012р. внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи за вказаною адресою.

Відповідно п.п.16.1.3 п.16.1 ст. 16 Податкового кодексу України (надалі - ПК України) платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді, що встановлює п. 49.2. ст. 49 ПК України.

Визначаючись щодо позовних вимог, судом враховано той факт, що у відповідності до довідки від 03.12.2012р. №3879 за відповідачем відсутня заборгованість.

Відповідно до п.п.20.1.12.п.20.1 ст. 20 ПК України органи державної податкової служби, у випадках, встановлених законом, мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Частиною 1 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" встановлено, що суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

Згідно статті 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а суд згідно статті 86 зазначеного Кодексу оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні.

Враховуючи встановлені обставини справи та вищезазначені положення чинного законодавства України, суд вважає, що вимоги позивача є обґрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, а тому підлягають задоволенню.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Крім того, відповідно до положень статті 256 КАС України негайно виконуються постанови, прийняті в порядку скороченого провадження.

Керуючись ст.ст. 86, 94, 158, 162, 183-2, 256 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Селянсько (фермерського) господарства "Максвел"(вул. 60-річчя-Жовтня, 60, м. Гайсин, Вінницька область, ідентифікаційний код - 20086498).

Копію даної постанови після набрання нею законної сили направити державному реєстратору Гайсинської районної державної адміністрації (вул. 1-го Травня, 46, м. Гайсин, Вінницька область) для виконання вимог статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Постанова підлягає негайному виконанню.

Відповідно до ст.ст. 183-2, 186 КАС України постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з моменту отримання копії постанови. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною. Постанова набирає законної сили в порядку ст. 254 КАС України

Суддя /підпис/ Чернюк Алла Юріївна

Копія вірна:

Суддя: Секретар:

Дата ухвалення рішення29.12.2012
Оприлюднено16.01.2013
Номер документу28613946
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0270/5589/12

Постанова від 29.12.2012

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Ухвала від 07.12.2012

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні