Постанова
від 14.01.2013 по справі 12710/12/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

"14" січня 2013 р. № 2а- 12710/12/2070

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Піскун В.О.,

розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Західної міжрайонної державної податкової інспекції м. Харкова Харківської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю "Тіара Інвестплюс" про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом, в якому просить суд припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "Тіара Інвестплюс".

Заперечень проти позову або заяви про визнання позову до суду від відповідача не надійшло. До суду повернуто конверт з відміткою «за закінченням строку зберігання», поштовий штамп від 21.12.2012 року.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Тіара Інвестплюс" не надавав податкову звітність до Західної міжрайонної державної податкової інспекції м. Харкова Харківської області Державної податкової служби, що підтверджується довідкою № 2138/9/18-203 від 25.10.2012 року та свідчить про систематичне і грубе порушення відповідачем діючого законодавства України. Відповідно до довідки №2139/9/18-203 від 25.10.2012 року та довідки про розрахункові рахунки відповідач не має заборгованості із сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), розрахункові рахунки відсутні.

Згідно зі ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є:

- визнання судом недійсною державної реєстрації юридичної особи через допущені при її створенні порушення, які не можна усунути, а також в інших випадках, встановлених законом;

- провадження нею діяльності, що суперечить установчим документам, або такої, що заборонена законом;

- невідповідність мінімального розміру статутного капіталу юридичної особи вимогам закону;

- неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону;

- наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням;

- визнання судом юридичної особи - емітента такою, що відповідає ознакам фіктивності;

- неподання акціонерним товариством протягом двох років поспіль Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку інформації, передбаченої законом;

- нескликання акціонерним товариством загальних зборів акціонерів протягом двох років поспіль;

- неутворення органів акціонерного товариства протягом року з дня реєстрації Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку звіту про результати приватного розміщення акцій серед засновників акціонерного товариства.

Суд зазначає, що з 1 січня 2011 року набрав чинності Податковий кодекс України, відповідно до п.п.20.1.12 п.20.1 статті 20 якого, органи державної податкової служби мають право, у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Враховуючи вищевикладене, суд вбачає достатньо підстав для задоволення позову.

Відповідно ч.4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа судові витрати з відповідача не стягуються.

Керуючись п.5 ч.2 ст. 17, 158, 161, 162, 183-2, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Західної міжрайонної державної податкової інспекції м. Харкова Харківської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю "Тіара Інвестплюс" про припинення юридичної особи - задовольнити в повному обсязі.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "Тіара Інвестплюс" (ідентифікаційний код 37576818, м. Харків, вул. Полтавський шлях, буд. 118, кв. 10, зареєстрованого як юридична особа Виконавчим комітетом Харківської міської ради 21.02.2011 року № 1 480 102 0000 049382).

Постанова, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною та підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня отримання копії постанови.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строків для подачі апеляційної скарги, в порядку встановленому ст. 254 КАС України.

Суддя Піскун В.О.

Дата ухвалення рішення14.01.2013
Оприлюднено16.01.2013

Судовий реєстр по справі —12710/12/2070

Постанова від 14.01.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

Ухвала від 15.11.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні