Ухвала
від 16.01.2013 по справі 905/367/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

16.01.13 р. № 905/367/13-г

Суддя господарського суду Донецької області Фурсова С.М., розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Спортивний клуб Сергія Бубки» (83001, місто Донецьк, вулиця Постишева, будинок № 107; код ЄДРПОУ - 03002100)

до Публічного акціонерного товариства «ДТЕК Донецькобленерго» (84601, Донецька область, місто Горлівка, проспект Леніна, будинок № 11; код ЄДРПОУ - 00131268)

про скасування оперативно-господарської санкції, -

В С Т А Н О В И В :

Товариство з обмеженою відповідальністю «Спортивний клуб Сергія Бубки» звернулося до господарського суду Донецької області з позовом, в якому просить визнати незаконним та скасувати рішення комісії з розгляду актів про порушення Правил користування електричною енергією та визначення обсягу недооблікованої електроенергії, оформленого протоколом № 10 від 26 жовтня 2012 р?оку на суму 54 667,66 гривень.

Дослідивши матеріали позовної заяви та додані до неї документи судом встановлено, що матеріали позовної заяви подані з недодержанням вимог пункту 3 частини першої статті 57 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), у зв'язку з чим позовна заява підлягає поверненню без розгляду з наступних підстав.

Пунктом 3 частини першої статті 57 ГПК України передбачено, що до позовної заяви повинні бути додані документи, які підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі.

Законом України «Про судовий збір» № 3674-VI від 08.07.2011, який набрав чинності 01.11.2011, визначені правові засади справляння судового збору, платників, об'єктів та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору.

За приписами статті 3 Закону України «Про судовий збір», судовий збір справляється, в тому числі, за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Відповідно до частини першої статті 4 Закону України «Про судовий збір», судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Згідно із Законом України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» розмір мінімальної заробітної плати з 01 січня 2013 року становить 1 147,00 гривень.

Як вбачається з поштового конверту, в якому надійшла позовна заява, остання надіслана на адресу господарського суду 11 січня 2013 року, про що свідчить штемпель органу поштового зв'язку.

Відтак, з огляду на приписи вказаного Закону позивачем у даному випадку повинно бути сплачено за подання до суду позовної заяви судовий збір у розмірі 1 147,00 гривень.

Разом з цим, позивачем до позовної заяви додано платіжне дорученням № 8292 від 23 листопада 2012 року про сплату судового збору у розмірі 1 073,00 гривень, що є меншим, ніж передбачено Законом. Інших доказів сплати (доплати) судового збору матеріали позовної заяви не містять.

Наведене свідчить про те, що позивачем не подано доказів сплати судового збору у встановленому розмірі.

Крім того, відповідно до пункту 2.2 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26 грудня 2011 року № 18 «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції», копії, які видаються органами державної влади України, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями та їх об'єднаннями усіх форм власності, повинні бути засвідчені з додержанням вимог пункту 5.27 Національного стандарту України «Державна уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів. ДСТУ 4163-2003», затвердженого наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 07.04.2003 № 55, а разі якщо інструкціями з діловодства, які діють у відповідних органах, підприємствах, установах і організаціях установлено додаткові вимоги щодо оформлення копій, - також і цих вимог. У разі невідповідності наданих суду копій документів згаданим вимогам вони не вважаються належними і допустимими доказами і не беруться судом до уваги у вирішенні спору.

При цьому в порушенні вищевказаних приписів, до позовної заяви додано документи, які не оформлено відповідно до вимог зазначеного стандарту.

Так, в силу пункту 4 частини першої статті 63 ГПК України ненадання доказів сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі, є підставою для повернення позовної заяви без розгляду.

З урахуванням наведеного, позовна заява подана без додержання вищевказаних норм закону та підлягає поверненню без розгляду з доданими до неї документами, відповідно до приписів пункту 4 частини першої статті 63 ГПК України.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення, що передбачено частиною третьою статті 63 ГПК України.

На підставі викладеного, керуючись пунктом 4 частини першої статті 63, статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Спортивний клуб Сергія Бубки» про скасування оперативно-господарської санкції - повернути без розгляду.

Додаток на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю «Спортивний клуб Сергія Бубки» позовна заява з доданими до неї документами всього на 15-ти аркушах, у тому числі оригінал платіжного доручення № 8292 від 23 листопада 2012 року, поштовий конверт.

Суддя Фурсова С.М.

Дата ухвалення рішення16.01.2013
Оприлюднено16.01.2013
Номер документу28624176
СудочинствоГосподарське
Сутьскасування оперативно-господарської санкції

Судовий реєстр по справі —905/367/13-г

Ухвала від 16.01.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Фурсова С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні