Ухвала
від 18.12.2012 по справі 1524/2-1156/12
РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1524/2-1156/12

Провадження № 2/1524/4856/2012

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відмову у відкритті провадження

"18" грудня 2012 р. суддя Роздільнянського районного суду Одеської області Іванова О.В., ознайомившись з позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Молпродукти»до ВДВС Роздільнянського районного управління юстиції Одеської області, ОФ ТОВ «Укрспецторг групп», за участю третіх осіб -ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк»в особі філії «Відділення Промінвестбанку в м.Одеса» та ОСОБА_1 про визнання прилюдних торгів недійсними, -

встановив:

Позивач звернулася до суду з вищеназваним позовом, яким просить визнати недійсними прилюдні торги, результати яких оформлені протоколом № 16-0206/12/І-1 від 26 листопада 2012р. по реалізації нерухомого майна, а саме комплексу, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1

В обґрунтування своїх вимог позивач зазначає, що 26.11.2012р. ОФ ТОВ «Укрспецторг групп»на виконання договору № 16-0206/12 від 07.11.2012р. про надання послуг по організації і проведенню прилюдних торгів з реалізації арештованого нерухомого майна, укладеного з ВДВС Роздільнянського районного управління юстиції Одеської області провело прилюдні торги з реалізації арештованого нерухомого майна, яке належить ТОВ «Молпродукти». Позивач вважає, що результати прилюдних торгів є недійсними з огляду на допущені при їх проведені численні порушення діючого законодавства.

Розглянувши матеріали справи суд вважає, що справа не підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства, а повинна бути розглянута господарським судом.

Згідно з положеннями ч.1 ст.15 ЦПК України, суди,зокрема, розглядають у порядку цивільного судочинства справи про захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів,що виникають із цивільних, житлових, земельних,сімейних,трудових відносин, а також з інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства.

Відповідно до ч. 1 ст. 1 ГПК юридичні особи та фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності звертаються за захистом своїх порушених або оспорюваних прав і охоронюваних законом інтересів, а також для вжиття передбачених цим Кодексом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням, до господарського суду згідно з встановленою підвідомчістю господарських справ.

Господарським судам підвідомчі справи у спорах, що виникають при укладанні, зміні, розірванні і виконанні господарських договорів та з інших підстав (ч.1 ст. 12 ГПК України).

Судом встановлено, що позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю «Молпродукти»є юридичною особою (код ЄДРПОУ 31756281). Відповідачі -ОФ ТОВ «Укрспецторг групп»та ВДВС Роздільнянського районного управління юстиції Одеської області, мають статус юридичної особи.

За загальним правилом розмежування компетенції судів з розгляду спорів відбувається залежно від суб'єктного складу їх учасників.

Суд вважає, що в даному випадку спір виник між юридичними особами, а така категорія спорів віднесена до компетенції господарського судочинства за змістом статей 1,12 Господарського процесуального кодексу України.

Згідно п.1 ч.2 ст.122 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в судах у порядку цивільного судочинства.

Керуючись п.1 ч.2 ст.122 ЦПК України, СУД -

У Х В А Л И В:

Відмовити Товариству з обмеженою відповідальністю «Молпродукти» у відкритті провадження по справі за його позовом до ВДВС Роздільнянського районного управління юстиції Одеської області, ОФ ТОВ «Укрспецторг групп», за участю третіх осіб -ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк»в особі філії «Відділення Промінвестбанку в м.Одеса» та ОСОБА_1 про визнання прилюдних торгів недійсними.

Роз'яснити позивачу, що розгляд таких справ відноситься до юрисдикції господарських судів.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Одеської області через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали або з дня отримання її копії, якщо ухвалу постановлено без участі особи, яка її оскаржує.

Суддя: О. В. Іванова

СудРоздільнянський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення18.12.2012
Оприлюднено17.01.2013
Номер документу28635537
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —1524/2-1156/12

Ухвала від 18.12.2012

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Іванова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні