Рішення
від 02.01.2013 по справі 2-о-97/1529/12
ТАТАРБУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-о-97/1529/12

Татарбунарський районний суд Одеської області

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 січня 2013 року. Татарбунарський районний суд Одеської області у складі:

головуючого - судді Тимошенка С.В.

при секретарі Коренчук О.Е.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Татар-бунари Одеської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1, з викликом заінтересованих осіб - відділу Держкомзему у Татарбунарському районі Одеської області Головного управління Держком-зему в Одеській області, Струмківської сільської ради Татарбунарського району Одеської області, Одеської регіональної філії Державного під-приємства "Центр державного земельного кадастру",

про встановлення факту належності

правовстановлюючого документу,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою, в якій просив встановити факт належності йому правовстановлюючого документу, посилаючись на на-ступні обставини. На підставі рішення 16 сесії 23 скликання № 132 від 11.10.2000 р. Струмківської сільської ради Татарбунарського району Одеської області йому надана у приватну власність земельна ділянка площею 39,51 га. Однак в додатку до вказаного рішення при зазначені його по батькові було допущено помилку, замість правильного «ОСОБА_1» зазначено «ОСОБА_1», в результаті чого видано державний акт на право приватної власності на землю серії ІV-ОД № 022563 на ім'я «ОСОБА_1». Зазначена помилка протягом тривало-го часу не була ним помічена, земельна ділянка знаходилась у його во-лодінні, він відкрито нею користувався за цільовим призначенням, поки не настало питання заміни державного акту на право приватної власності на землю старого зразку на державний акт на право приватної власності нового зразку. Рішенням 21 сесії Струмківської сільської ради Татар-бунарського району Одеської області 6 скликання № 171-VІ від 27.11. 2012 р. були внесені зміни до рішення 16 сесії 23 скликання № 132 від 11.10.2000 р. Струмківської сільської ради Татарбунарського району Одеської області та вирішено вважати запис «ОСОБА_1» недійсним, а запис «ОСОБА_1» чинним. Та-ким чином, сільською радою підтверджено факт помилки та доведено, що державний акт належить заявнику. Крім того в матеріалах технічної до-кументації на земельну ділянку його по батькові зазначено правильно «ОСОБА_1». Однак, незважаючи на дані обставини, відділом держ-комзему у Татарбунарському районі Одеської області відмовлено йому в заміні державного акту у зв'язку з тим, що згідно державного акту на право приватної власності на землю серії ІV-ОД № 022563 землевласником є ОСОБА_1.

Представник заявника - ОСОБА_3 (за довіреністю) - у судове засідання не з'явився, надав заяву, в якій просив справу розглянути за

його відсутності, доводи заяви підтримав.

Представник Струмківської сільської ради Татарбунарського району Одеської області у судове засідання не з'явилася, згідно надісланої до суду заяви, просив розглянути справу у відсутність представника сіль-ради, проти задоволення заяви не заперечував.

Представник відділу Держземагенства у Татарбунарському районі Оде-ської області Головного управління Держземагенства в Одеській області в судове засідання не з'явився, надав заяву, в якій просив справу розглянути за його відсутності, проти задоволення заяви не заперечу-вав.

Представник Одеської регіональної філії державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» у судове засідання не з'явився, хоча про дату, місце та час розгляду справи сповіщався належним чином ( поштою з повідомленням ).

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про наяв-ність правових підстав для задоволення заяви ОСОБА_1

З матеріалів справи ( а.с.6-13 ) видно, що технічна документація із землеустрою щодо заміни державного акта на право власності на зе-мельну старого зразку на новий виготовлена на ім'я заявника - ОСОБА_1.

Згідно рішення № 132 Струмківської сільської ради Татарбунарсько-го району Одеської області від 11 жовтня 2000 року ( копія на а.с.12 ), колишнім членам КСП «Струмок» надано безплатно в приватну власність земельні ділянки в розмірі земельної частки (паю) в фізичних гектарах із земель колективної власності колишнього КСП «Струмок» загальною площею 188,38 га для ведення товарного сільськогосподарського вироб-ництва.

З копії додатку до висновку Татарбунарського районного відділу земельних ресурсів - списку громадян, яким надано земельні ділянки із земель колишнього КСП «Струмок» ( а.с.13 ), видно, що земельна ділянка площею 39,51 га виділена ОСОБА_1.

Із копії Державного акту на право приватної власності на земельну ділянку серії ІV-ОД № 022563 вбачається, що земельна ділянка площею 39,51 га, яка розташована на території Струмківської сільської ради Татарбунарського району Одеської області, передана у приватну власні-сть для ведення товарного сільськогосподарського виробництва ОСОБА_1 ( а.с.14 ).

Як вбачається з повідомлення відділу держкомзему у Татарбунар-ському районі Одеської області ( а.с.17 ), земельній ділянці площею 39,5090 га, розташованої на території Струмківської сільської ради, яка надана у приватну власність ОСОБА_1, прис-воєно кадастровий номер 5125084700:01:001:0854.

Згідно з копією паспорту, дійсні прізвище, ім'я та по батькові заявника, який народився ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_4 ( а.с.22-23 ).

Рішенням Струмківської сільської ради Татарбунарського району Одеської області від 27.11.2012 р. «про внесення змін у рішення сесії сільської ради» ( а.с.25 ), внесено зміни до рішення сесії № 132 від 11.10.2000 року Струмківської сільської ради: запис «ОСОБА_1» вважати недійсним; запис «ОСОБА_1» вважати таким, що набрав чинності.

Згідно повідомлення відділу держкомзему у Татарбунарському районі Одеської області ( а.с.26 ), заявнику відмовлено у видачі нового дер-жавного акту на право власності на земельну ділянку, оскільки відпо-відно державного акту серії ІV-ОД № 022563 землевласником являється ОСОБА_1.

У відповідності з п.6 ст.256 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище,ім'я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім'ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або паспорті.

У судовому засіданні з достовірністю встановлено дійсне по бать-кові заявника - "ОСОБА_1", але при складанні відносно нього дер-жавного акту була допущена помилка, що призвело до викривлення його по батькові. Виправити помилку іншим способом неможливо.

Встановлення факту належності державного акту має для ОСОБА_1 юридичне значення, оскільки дозволяє йому у повній мірі реалізувати право власності на земельну ділянку.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.58-60,208,209,256,258,259 ЦПК України, суд

В И Р І Ш И В:

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту на-лежності правовстановлюючого документу задовольнити.

Встановити юридичний факт належності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженцю с.Шевченкове Кілійського району Одеської області, паспорт серії НОМЕР_2, виданий Кілійським РВ УМВС України в Одеській області 12.02.1997 р., індивідуальний по-датковий номер НОМЕР_1, державного акту на право приватної влас-ності на землю серії ІV-ОД № 022563, зареєстрованого Струмківською сі-льською радою Татарбунарського району Одеської області в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 3124 від 17.10.2001 р.

Рішення може бути оскаржене протягом 10 днів з дня його про-голошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів с дня отримання копії цього рішення.

Суддя Тимошенко

СудТатарбунарський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення02.01.2013
Оприлюднено18.01.2013
Номер документу28635712
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-о-97/1529/12

Рішення від 02.01.2013

Цивільне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Тимошенко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні