Ухвала
від 08.01.2013 по справі 755/379/13
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/379/13

Ухвала

іменем України

"08" січня 2013 р. слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва Марцинкевич В.А. при секретарі Онуфрієнко О.С., за участю слідчого слідчого відділу Дніпровського РУГУ МВС України в м. Києві Вечірки Р.С., прокурора Голінченка О.В. розглянувши клопотання слідчого СВ Дніпровського РУГУ МВС України в м. Києві Вечірки Р.С. про проведення обшуку в кримінальному провадженні № 12013110040000317 від 07.01.2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Дніпровського РУ ГУМВС України в м. Києві Вечірка Р.С. за погодженням з прокурором прокуратури Дніпровського району м.Києва Голінченко О.В. звернувся до суду в рамках кримінального провадження №12013110040000317 від 07 січня 2013 року за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.186 КК України, з клопотанням про проведення обшуку в квартирі АДРЕСА_1, що належить на праві власності ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1

В обґрунтування клопотання, слідчий посилається на те, що в ході досудового розслідування було встановлено, що в результаті неправомірних дій ОСОБА_4 завдано тілесні ушкодження та майнову шкоду ОСОБА_5

За даним фактом було розпочато 07 січня 2013року кримінальне провадження №12013110000317 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.186 КК України.

Мотивуючи необхідності проведення обшуку в квартирі АДРЕСА_1 що належить ОСОБА_3, слідчий також посилається на те, що в приміщенні вищезазначеної квартири можуть знаходитись предмети, здобуті злочинним шляхом, а також предмети одягу (куртки), в яких ОСОБА_4 вчиняв аналогічні злочини.

Вивчивши клопотання, додані до нього документи, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подано до суду клопотання, вислухавши слідчого Вечірку Р.С., який підтримав клопотання та в обґрунтування послався на доводи наведені в клопотанні, суд приходить до наступного.

Згідно ч.2 ст.234 КПК України обшук житла чи іншого володіння особи проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч.3ст.234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості, перелік яких визначений п.п.1-7 ч.3 ст.234 КПК України, при цьому до клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Частиною 5 статті 234 КПК України визначено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Як вбачається зі змісту клопотання слідчого про проведення обшуку, слідчим не наведено які саме речі, документи планується відшукати, яке значення для досудового розслідування мають відшукувані речі і документи, які саме відомості, що можуть бути доказами під час судового розгляду, містять відшукувані речі і документи, в тому числі, що відшукувані речі і документи знаходяться саме у зазначеному слідчим в клопотанні житлі ОСОБА_3

Таким чином, враховуючи вимоги Кримінального процесуального кодексу України, відповідно до яких саме на слідчого, прокурора покладається обов'язок доведення наявності достатніх підстав для проведення обшуку чи іншого володіння особи, вважаю, що клопотання слідчого СВ Дніпровського РУ ГУМВС України в м.Києві Вечірки Р.С. про проведення обшуку житла ОСОБА_3 задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись вимогами ст.ст.234, 235 КПК ; України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Надати дозвіл слідчому СВ Дніпровського РУ ГУМВС України в М.Києві Вечірки Р.С.. на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 в житлі ОСОБА_3, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя :

Дата ухвалення рішення08.01.2013
Оприлюднено22.01.2014

Судовий реєстр по справі —755/379/13

Ухвала від 08.01.2013

Дніпровський районний суд міста Києва

Марцинкевич В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні