Постанова
від 17.01.2013 по справі 908/99/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251 номер провадження справи 29/2/13

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

Іменем України

17.01.13 Справа № 908/99/13-г

м. Запоріжжя

Кредитор -Товариство з обмеженою відповідальністю "Житлоцентр Мирне", смт. Мирне Мелітопольського району Запорізької області

Боржник -Товариство з обмеженою відповідальністю "Єкостар СА", м. Запоріжжя, код з ЄДР -37359579

Банківська установа , що здійснює розрахунково-касове обслуговування боржника -відомості відсутні

про банкрутство

Суддя Кричмаржевський В.А.

За участю представників :

- кредитора -Рабушка В.С. (за довіреністю)

- боржника -не з'явився

- арбітражного керуючого Сороки Н.В.

Розглядається заява ТОВ "Житлоцентр Мирне" про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Єкостар СА", м. Запоріжжя, відповідно до статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у зв'язку з неспроможністю останнього виконати свої грошові зобов'язання перед кредитором та відсутністю боржника за місцезнаходженням.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 14.01.2013р. заяву прийнято до розгляду та порушено провадження у справі № 908/99/13-г про банкрутство ТОВ "Єкостар СА", м. Запоріжжя, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Боржник не забезпечив явку свого представника в судове засідання, про час та місце проведення якого повідомлений в установленому законом порядку, відзиву на заяву не надав.

З огляду на обмеженість розгляду справи визначеними законом процесуальними строками, достатність матеріалів справи для розгляду та прийняття відповідного рішення, судове засідання відбулося за відсутності представника боржника, згідно зі статтею 75 ГПК України.

Вивчивши надані документи та заслухавши пояснення представника кредитора , суд -

Установив:

Згідно з інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців боржник зареєстрований як суб 'єкт підприємницької діяльності -юридична особа за адресою: 69083 м. Запоріжжя вул. Жасминна, буд. 5, код з ЄДР -37359579.

Як вбачається з матеріалів справи, за рішенням господарського суду Запорізької області від 30.01.2012р. у справі № 11/5009/8182/11 стягнуто з ТОВ "Єкостар СА" на користь ТОВ "Житлоцентр Мирне" 24.000грн. основного боргу та 931,50грн. судового збору, видано відповідний наказ.

Наказ господарського суду було пред'явлено за місцезнаходженням боржника -до Комунарського відділу державної виконавчої служби Запорізького міського управління юстиції для примусового виконання.

При примусовому виконанні вказаного виконавчого документу державним виконавцем встановлено, що боржник за адресою, зазначеною у Єдиному державному реєстрі, не знаходиться, на підставі чого винесено постанову від 23.07.2012р. про повернення виконавчого документа стягувачу.

Наведені обставини і подані заявником докази підтверджують безспірність вимог кредитора.

Кредитором вживались заходи по стягненню заборгованості, втім борг не погашений ані у добровільному, ані у примусовому порядку через державну виконавчу службу.

Відповідно до статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі, якщо керівні органи боржника -юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Вищевказані факти у сукупності свідчать про те, що боржник -Товариство з обмеженою відповідальністю "Єкостар СА" підприємницьку чи іншу діяльність не здійснює, за місцезнаходженням не знаходиться, а тому за таких обставин слід визнати його банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Статтею 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

У разі, якщо кредитор не подав до господарського суду клопотання щодо кандидатури арбітражного керуючого (ліквідатора), господарський суд має право самостійно призначити ліквідатора у справу з числа осіб, що мають відповідну ліцензію та дали свою згоду.

Ініціюючим кредитором заявлено клопотання про призначення ліквідатором у справі арбітражного керуючого Сороки Н.В. Господарський суд не вбачає перешкод для задоволення зазначеного клопотання.

Керуючись статтями 22 , 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" , суд -

Постановив :

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Єкостар СА", м. Запоріжжя, код з ЄДР -37359579, банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Сороку Наталю Володимирівну (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії АВ № 470236 від 24.02.2010р., адреса для листування: 72000 м. Мелітополь Запорізької області вул.Шмідта, буд. 40, кв.64, ідентифікаційний номер: 2846009562).

Зобов'язати ліквідатора згідно зі статтею 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»здійснити у п'ятиденний строк опублікування в офіційних друкованих органах -«Голос України»або «Урядовий кур'єр»відомостей про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Докази публікації та примірник оголошення надати суду у строк до 29 січня 2013р.

Зобов 'язати ліквідатора у визначеному Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»порядку та строк здійснити ліквідаційну процедуру, надати звіт про виконану роботу та ліквідаційний баланс для затвердження.

Копію постанови надіслати : кредитору, ліквідатору, банкруту , державному реєстратору виконкому Запорізької міської ради , Комунарському ВДВС Запорізького міського управління юстиції, державному органу з питань банкрутства.

Суддя В .А . Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення17.01.2013
Оприлюднено21.01.2013
Номер документу28668731
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/99/13-г

Ухвала від 02.08.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 13.02.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 17.01.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 14.01.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні