Ухвала
від 18.01.2013 по справі 904/490/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

18.01.13р. Справа № 904/490/13-г

Суддя Петрова В.І. , розглянувши матеріали

за позовом Товариства з додатковою відповідальністю "П"ятихатський елеватор",

м. П"ятихатки, П"ятихатський район, Дніпропетровська область

до Компанії Grif Corporation LLP (ТОВ "Гріф Корпорейшн ЛЛП"),

Лондон, Великобританія

про витребування майна

ВСТАНОВИВ:

Стаття 63 Господарського процесуального кодексу України зобов'язує суддю, який вирішує питання про прийняття позовної заяви, повернути позовну заяву з підстав неправильного оформлення позовної заяви та доданих до неї документів.

Суд досліджує позовну заяву за формальними ознаками, не вивчаючи питання по суті позовних вимог.

Позовна заява підлягає поверненню, якщо вона за формою та змістом не відповідає вимогам статей 54 - 58 Господарського процесуального кодексу України.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 54 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити: найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові за його наявності для фізичних осіб) сторін, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб), ідентифікаційні коди суб'єкта господарської діяльності за їх наявності (для юридичних осіб) або індивідуальні ідентифікаційні номери за їх наявності (для фізичних осіб - платників податків).

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо у позовній заяві не вказано повного найменування сторін , їх поштових адрес.

Позовна заява б/н від 15.01.2013 року разом з доданими до неї документами підлягає поверненню без розгляду, оскільки у позовній заяві не вказано повного найменування відповідача. Як вбачається із копії нотаріально завіреної довіреності від 14.01.2013р., доданої до позовної заяви, назва відповідача Компанія GRIF CORPORATION LLP (ТОВ "Гріф Корпорейшн"), а не Компанія Grif Corporation LLP (ТОВ "Гріф Корпорейшн ЛЛП "), як зазначено у позові.

До того ж, при повторному зверненні позивачу слід звернути увагу на те, що відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (запис 2), наданого позивачем, Відкрите акціонерне товариство "П"ятихатський елеватор" є припиненим і відповідно до ст.59 Господарського кодексу України в подальшому не реорганізоване в будь-яку іншу юридичну особу.

Відповідно до ч.7 ст. 59 Господарського кодексу України скасування державної реєстрації позбавляє суб'єкта господарювання статусу юридичної особи і є підставою для вилучення його з державного реєстру. Суб'єкт господарювання вважається ліквідованим з дня внесення до державного реєстру запису про припинення його діяльності.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Керуючись п. 2 ч.1 ст.63, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву і додані до неї документи без розгляду.

Судовий збір відповідно до ст.7 Закону України "Про судовий збір" у розмірі 64 380,00грн. (шістдесят чотири тисячі триста вісімдесят грн.), перерахований платіжним дорученням №7 від 25.12.2012р., та у розмірі 4 440,00грн. (чотири тисячі чотириста сорок грн.), перерахований платіжним дорученням №12 від 11.01.2013р., підлягає поверненню з Державного бюджету України Товариству з додатковою відповідальністю "П"ятихатський елеватор" (52100, Дніпропетровська область, П"ятихатський район, м. П"ятихатки, вул. Клименка, 1, і.к. 00953680).

Додаток: позовна заява з доданими до неї документами на 43 аркушах, в тому числі оригінали платіжного доручення №7 від 25.12.2012р. та платіжного доручення №12 від 11.01.2013р.

Суддя В.І. Петрова

Дата ухвалення рішення18.01.2013
Оприлюднено21.01.2013

Судовий реєстр по справі —904/490/13-г

Ухвала від 18.01.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петрова Валентина Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні