Постанова
від 15.01.2009 по справі 4/68б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/68б

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

Господарський суд Чернігівської області


14000 м. Чернігів, проспект Миру 20                                                  Тел. 698-166

ПОСТАНОВА

Іменем України

 "15" січня 2009 р.                                                  Справа № 4/68б

КРЕДИТОР: Державна податкова інспекція у м. Чернігові,

14000, м. Чернігів, вул. Кирпоноса, 28

БОРЖНИК: Товариство з обмеженою відповідальністю “В і С - Компані”,

14000, м. Чернігів, вул. Любецька, 46

про  порушення справи про банкрутство       

                                                                                                                   суддя    Тимченко М.Г.

Представники сторін:

Від  кредитора: Малай А.В.  - дов. №  12/9/10-010 від 08.01.09 р.,  держподатінспектор;

Від  боржника: не з'явився.

             

Розглядається заява про порушення справи про банкрутство стосовно товариства з обмеженою відповідальністю “В і С - Компані”.

          В судовому засіданні встановлено:

           Кредитором подано заяву про визнання боржника банкрутом на підставі ст. 52  Закону України “Про  відновлення  платоспроможності  боржника  або визнання його банкрутом”, оскільки останнім не ведеться підприємницька діяльність і не сплачується заборгованість перед  ДПІ.

          Товариство з обмеженою відповідальністю “В і С - Компані” зареєстровано Виконкомом Чернігівської міської ради 12.06.1997р. та включене до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців як юридична особа.

          Надані кредитором документи підтверджують, що розмір вимог до боржника станом на  16.12.08 р. по податку на прибуток становить 2210,00 грн.

          Податковий борг виник внаслідок несплати боржником узгодженого податкового зобов'язання, визначеного податковими повідомленнями –рішеннями, прийнятими ДПІ.

Непогашення податкового боргу підтверджується  першою  і другою податковими вимогами   № 1/783 від 30.03.06 р. та № 2/1311 від  20.06.06р.  

Також,   Державною податковою інспекцією в м. Чернігові винесено  рішення  № 479 від 20.09.06 р. про стягнення коштів та продаж інших активів платника податків в рахунок погашення його податкового боргу.

Виконавчий документ про стягнення з боржника на користь ДПІ у м. Чернігові заборгованості, повернутий стягувачеві без виконання у зв'язку з відсутністю у боржника майна на яке можливо звернути стягнення та відсутністю боржника за місцезнаходженням (постанова Новозаводського ВДВС Чернігівського міського управління юстиції від 01.11.07р.).

Відсутність підприємницької діяльності боржника підтверджується актом ДПІ у м. Чернігові №80 від 08.12.08р., згідно з яким боржник не звітує до ДПІ з 4-го кварталу 2005р.

            Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника кредитора, господарський суд вважає, що надані кредитором докази свідчать про фактичне припинення підприємницької діяльності боржником, що є підставою для визнання боржника банкрутом та відкриття  ліквідаційної процедури. Ліквідатором у справі призначити ініціюючого кредитора –ДПІ у м. Чернігові згідно усного клопотання.

Керуючись ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд –                                                                    

                                                                                  

                                                             

                                                                       ПОСТАНОВИВ:

1.          Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю “В і С - Компані”, код 24836074, м. Чернігів, вул. Любецька, 46  з наслідками, передбаченими  ст. 23 Закону України  “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання  його банкрутом”.

2.          Відкрити ліквідаційну процедуру терміном 6 місяців.

3.          Ліквідатором призначити ініціюючого кредитора –Державну податкову інспекцію у м. Чернігові (14000, м. Чернігів, вул. Кирпоноса, 28, код 21400169, начальник ДПІ –Ф.М. Уляненко).

4.          Зобов'язати ліквідатора виконати дії, передбачені ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, в тому числі перевірити наявність залишків коштів на розрахункових рахунках боржника в установах банку і по закінченні роботи надати господарському суду ліквідаційний баланс та звіт про проведену роботу.

5.          Дану постанову надіслати кредитору, банкруту, Державному реєстратору (Чернігівський міськвиконком)  та Чернігівському обласному сектору з питань банкрутства.

                               Суддя                                                                           М. Г. Тимченко

Дата ухвалення рішення15.01.2009
Оприлюднено06.02.2009

Судовий реєстр по справі —4/68б

Ухвала від 09.07.2009

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 08.07.2009

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Постанова від 15.01.2009

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні