Ухвала
від 18.01.2013 по справі 753/464/13
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 753/464/13

Номер провадження 1-кс/753/41/13

У Х В А Л А

іменем України

"18" січня 2013 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва Набудович І.О., при секретарі Козін В.Є., за участю прокурора прокуратури Дарницького району м. Києва Піяка К.Л., слідчого СВ ДПІ у Дарницькому районі м. Києва ДПС Удовиченко Д.Г., розглянувши подання слідчого СВ ДПІ у Дарницькому районі м. Києва ДПС Удовиченко Д.Г. про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом банківську таємницю -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ ДПІ у Дарницькому районі м. Києва ДПС Удовиченко Д.Г. звернувся до суду з поданням, у якому зазначає, що у нього в провадженні знаходяться матеріали досудового розслідування внесеного до ЄДРДР за № 32013110020000001 від 02.01.2013 року за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_3 погодився зареєструвати на своє ім'я та формально обіймати посаду керівника ТОВ «Промислова компанія «Основа»(ЄДПРОУ 35378741) без мети здійснення господарських операцій підприємства. До здійснення фінансово-господарської діяльності даного підприємства ОСОБА_3 жодного відношення не мав, яким видом діяльності займається ТОВ «Промислова компанія «Основа» не знає, з якими підприємствами ТОВ «Промислова компанія «Основа»має взаємовідносини повідомити не може. За час перебування на посаді директора ОСОБА_3 жодних довіреностей не виписував, нікого не уповноважував на здійснення господарських операцій від його імені, або від імені підприємства ТОВ «Промислова компанія «Основа».

ТОВ «Промислова компанія «Основа»перебуває як платник податків в ДПІ у Солом'янському районі м. Києва ДПС та у досудового слідства є достатні підстави вважати, що ТОВ «Промислова компанія «Основа»використовується невстановленими слідством особами для прикриття незаконної діяльності, оскільки згідно даних ДПС, від імені ОСОБА_3 до податкової інспекції подаються декларації з податку на додану вартість та з податку на прибуток підприємства про значні обсяги операцій фінансово-господарської діяльності.

Як встановлено в подальшому ТОВ «Промислова компанія «Основа»(ЄДПРОУ 35378741) має відкритий 24.07.2008 року поточний рахунок № НОМЕР_1 (Українська гривня) в ПАТ «ДіамантБанк»(МФО 320854).

Враховуючи те, що інформація щодо розрахункового рахунку є банківською таємницею, яку не можливо одержати в межах вказаного кримінального провадження в іншій спосіб, ніж за ухвалою слідчого судді, слідчий СВ ДПІ у Дарницькому районі м. Києва ДПС Удовиченко Д.Г. просить клопотання задовольнити.

Прокурор прокуратури Дарницького району м. Києва Піяк К.Л. клопотання підтримав, просив задовольнити останнє в повному обсязі.

Представник ПАТ «ДіамантБанк»(МФО 320854), будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду клопотання до суду не з'явився, проте неявка представника не є перешкодою для розгляду клопотання

Вислухавши думку учасників процесу, дослідивши копії матеріалів кримінального провадження, суддя слідчий приходить до висновку про те, що клопотання є обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 62 Закону України «Про банки та банківську діяльність», інформація щодо юридичних або фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками з письмового дозволу власника такої інформації або за рішенням суду.

Зважаючи на встановлені досудовим розслідуванням обставини, суддя слідчий вважає, що з метою забезпечення всебічного, повного та неупередженого розслідування, має місце необхідність встановити відомості щодо відкриття зазначеного банківського рахунку, надходження та використання коштів, фактичного обігу грошових коштів, а також провести виїмку оригіналів документів та речей: на паперовому та електронному носіях, відомостей, що свідчать про рух та залишок коштів по розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 (Українська гривня), з обов'язковим зазначенням дат проведення платежів; номерів платіжних доручень; повних назви підприємств -контрагентів, їх кодів ЄДРПОУ, повних реквізитів їх банків; повної розшифровки призначення платежів без скорочень; точних сум платежів, з відображенням -з ПДВ чи без ПДВ здійснювався платіж; оригіналів документів щодо відкриття (закриття) рахунків, карток із зразками підписів, копій паспортів службових осіб, документів, що свідчать про зняття та отримання готівкових коштів (грошові чеки, квитанції, довіреності та інші) та всіх інших документів, які забезпечують функціонування рахунку, необхідних для подальшого проведення експертних досліджень.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-163, 369, 372 КПК України, ст. 62 Закону України «Про банки та банківську діяльність»слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати слідчому СВ ДПІ у Дарницькому районі м. Києва ДПС Удовиченку Д.Г. тимчасовий доступ до речей та документів, які містять банківську таємницю клієнта ПАТ «ДіамантБанк»(МФО 320854) -ТОВ «Промислова компанія «Основа»(ЄДПРОУ 35378741).

Надати дозвіл слідчому СВ ДПІ у Дарницькому районі м. Києва ДПС Удовиченку Д.Г. на вилучення (здійснення виїмки) документів та речей - на паперових та електронному носіях, відомостей, що свідчать про рух та залишок коштів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_1 (Українська гривня) за період з 24.07.2008 року по 12.09.2011 року, з обов'язковим зазначенням дат проведення платежів; номерів платіжних доручень; повних назв підприємств -контрагентів, їх кодів ЄДРПОУ, повних реквізитів їх банків; повні розшифровки призначення платежів без скорочень; точних сум платежів, з відображенням -з ПДВ чи без ПДВ здійснювався платіж; оригіналів документів щодо відкриття (закриття) рахунків, карток із зразками підписів, копій паспортів службових осіб, документів, що свідчать про зняття та отримання готівкових коштів (грошові чеки, квитанції, довіреності та інші) та всіх інших документів, які забезпечують функціонування рахунку, необхідних для подальшого проведення експертних досліджень.

Встановити строк дії вказаної ухвали суду до 18 лютого 2013 року.

Попередити посадових осіб ПАТ «ДіамантБанк»(МФО 320854), що невиконання ухали суду тягне за собою кримінальну відповідальність передбачену ст. 382 КК України.

У випадку вилучення речей і документів, зазначених в ухвалі, її може бути оскаржено в цієї частині до Апеляційного суду протягом 5 днів з дня її оголошення. Якщо ухвалу суду або слідчого судді було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення18.01.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу28715643
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —753/464/13

Ухвала від 18.01.2013

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Набудович І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні