Рішення
від 05.11.2012 по справі 1326/9266/2012
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

1326/9266/2012

2-о/1326/266/2012

РІШЕННЯ

Іменем України

05.11.2012 Франківський районний суд м. Львова

в складі: головуючого-судді Дячишин В.Ф.

при секретарі- Потюк В.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові цивільну справу за заявою Головного відділу податкової міліції СДПІ ВПП у м. Львові, зацікавлені особи: ТзОВ «Азовальфапромтранс», Львівське регіональне управління ПАТ «ПУМБ Банк»про розкриття банківської таємниці, суд -

встановив:

заявник звернувся до суду із заявою в якій просить надати дозвіл на отримання інформації про рух коштів по рахунку: НОМЕР_1 (українська гривня), який відкритий ТзОВ «Азовальфапромтранс»в Львівському регіональному управлінні ПАТ «ПУМБ Банк»та належить товариству за період з моменту його відкриття - 23.06.2011 року по теперішній час з вказівкою найменування контрагентів, їх кодів ЄДРПОУ, дат і призначення платежів, а також копії юридичної справи щодо відкриття вищевказаного рахунку та грошових чеків, згідно яких готівкові кошти по даному рахунку конвертувались у готівку. Мотивує свою заяву тим, що Головним відділом податкової міліції СДПІ ВПП у м. Львові, в порядку ст. КПК України (КОЗП №251 від 16.10.2012 року) проводиться дослідча перевірка по розгляду заяви громадянина ОСОБА_1 від 11.10.2012 р. про те, що невідомі особи злочинним, фіктивним шляхом, скористалися вкраденим паспортом громадянина ОСОБА_1 та переоформили ТзОВ «Азовальфапромтранс»(ЄДРПОУ 33760331) на даного громадянина. В ході проведення дослідчої перевірки було відібрано пояснення у громадянина ОСОБА_1, який повідомив, що жодного відношення до реєстрації та діяльності даного підприємства не має і доручення на реєстрацію ТзОВ «Азовальфапромтранс»нікому не надавав. Місцезнаходження печатки та установчих документів ТзОВ «Азовальфапромтранс»невідомі. Громадянин ОСОБА_1 зазначив, що втрачав паспорт громадянина України, про що звертався 20.03.2011р. в Залізничний РВ ЛМУ ГУ МВСУ у Львівській області з письмовою заявою по факту втрати ним паспорта громадянина України та трудової книжки виданої на його прізвище. В ході подальшої дослідної перевірки встановлено, що ТзОВ «Азовальфапромтранс»перебуває на податковому обліку ДПІ у Франківському районі м. Львова Львівської області ДПС, юридична адреса: АДРЕСА_1. Просить таку заяву задоволити.

Представники заявника та зацікавлених осіб в судове засідання не з'явилися, а тому суд вважає, що можна слухати справу у їх відсутності відповідно до положень ч.2 ст.289 ЦПК України, оскільки їх неявка не перешкоджає розгляду справи.

Дослідивши матеріали справи у їх сукупності, суд приходить до висновку, що заяву слід задовольнити.

Відповідно до вимог ст. 287 ЦПК Заява про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, щодо юридичної або фізичної особи у випадках, встановлених законом, подається до суду за місцезнаходженням банку, що обслуговує таку юридичну або фізичну особу.

Судом встановлено, що Головним відділом податкової міліції СДПІ ВПП у м. Львові, в порядку ст. КПК України (КОЗП №251 від 16.10.2012 року) проводиться дослідча перевірка по розгляду заяви громадянина ОСОБА_1 від 11.10.2012 р. про те, що невідомі особи злочинним, фіктивним шляхом, скористалися вкраденим паспортом громадянина ОСОБА_1 та переоформили ТзОВ «Азовальфапромтранс»(ЄДРПОУ 33760331) на даного громадянина.

Відповідно до положень ч.1 ст.1076 ЦК України відомості про операції та рахунки можуть бути надані тільки самим клієнтам або їхнім представникам. Іншим особам, у тому числі органам державної влади, їхнім посадовим і службовим особам, такі відомості можуть бути надані виключно у випадках та в порядку, встановлених законом про банки і банківську діяльність. Підстави для отримання інформації, що містить банківську таємницю, передбачені ст.62 ч.1 п.2 та п.4 Закону України «Про банки і банківську діяльність», згідно яких інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками:

п.2) на письмову вимогу суду або за рішенням суду;

п.4) органам Державної податкової служби України на їх письмову вимогу з питань оподаткування або валютного контролю стосовно операцій за рахунками конкретної юридичної особи або фізичної особи - суб'єкта підприємницької діяльності за конкретний проміжок часу.

Як встановлено в судовому засіданні, отримання такої інформації є необхідним для недопущення приховування реальних доходів від ведення господарської діяльності ТзОВ «Азовальфапромтранс», мінімізації об'єкту оподаткування та ухилення від сплати податків таким суб'єктом господарювання, а також попередження незаконного тіньового обігу та конвертації грошових коштів по банківському рахунку, який належить підприємству.

З наведених міркувань та керуючись ст.67 Конституції України, ст.ст. 287-290 ЦПК України, ст.ст. 2, 11, 11-1 Закону України «Про державну податкову службу в Україні», ст.ст. 60, 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність», суд,-

вирішив:

заяву задовольнити.

дозвіл на отримання інформації про рух коштів по рахунку: НОМЕР_1 (українська гривня), який відкритий ТзОВ «Азовальфапромтранс»в Львівському регіональному управлінні ПАТ «ПУМБ Банк»та належить товариству за період з моменту його відкриття - 23.06.2011 року по теперішній час з вказівкою найменування контрагентів, їх кодів ЄДРПОУ, дат і призначення платежів, а також копії юридичної справи щодо відкриття вищевказаного рахунку та грошових чеків, згідно яких готівкові кошти по даному рахунку конвертувались у готівку.

Зобов'язати ПАТ «ПУМБ Банк»МФО 334851 (м. Львів, вул. Грюнвальдська, 5А) розкрити для Головного відділу податкової міліції СДПІ ВПП у м. Львові інформацію про рух коштів по рахунку НОМЕР_1 (українська гривня), який відкритий ТзОВ «Азовальфапромтранс»в Львівському регіональному управлінні ПАТ «ПУМБ Банк» та належить товариству за період з моменту його відкриття - 23.06.2011 року по теперішній час з вказівкою найменування контрагентів, їх кодів ЄДРПОУ, дат і призначення платежів, а також копії юридичної справи щодо відкриття вищевказаного рахунку та грошових чеків, згідно яких готівкові кошти по даному рахунку конвертувались у готівку.

Рішення допустити до негайного виконання.

На рішення суду може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Львівської області у п'ятиденний строк в установленому порядку.

Суддя: Дячишин Віра Феодосіївна

Дата ухвалення рішення05.11.2012
Оприлюднено25.02.2013
Номер документу28767010
СудочинствоЦивільне
Сутьрозкриття банківської таємниці, суд

Судовий реєстр по справі —1326/9266/2012

Ухвала від 02.11.2012

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Дячишин В. Ф.

Рішення від 05.11.2012

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Дячишин В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні