Ухвала
від 18.01.2013 по справі 6465/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

з питання заміни сторони виконавчого провадження

м. Харків

18.01.2013 р. Справа № 2-а-6465/11/2070

Суддя Харківського окружного адміністративного суду, Супрун Ю. О., розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду заяву представника Державної фінансової інспекції в Харківській області про заміну сторони виконавчого провадження по виконанню виконавчого листа № 2-а-6465/12/2070 по адміністративній справі за адміністративним позовом Контрольно-ревізійного управління в Харківській області до Комунального підприємства "Жилкомунсервіспослуга" Покотилівської селищної ради, третя особа - Покотилівська селищна рада Харківського району Харківської області про зобов'язання виконати вимогу, -

ВСТАНОВИВ:

Представник Державної фінансової інспекції в Харківській області звернувся до Харківського окружного адміністративного суду із заявою, в якій просить замінити стягувача - Контрольно-ревізійне управління в Харківській області на його правонаступника - Державну фінансову інспекцію в Харківській області, у зв'язку з реорганізацією.

Сторони по справі про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені судом належним чином та вчасно, однак в судове засідання не з'явились, причини неявки суду не повідомили.

Відповідно до ч. 2 ст. 264 КАС України встановлено, що суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно п.10 ч.1 ст.3 КАС України розгляд і вирішення адміністративної справи здійснюється в порядку письмового провадження без виклику осіб, які беруть участь у справі, та проведення судового засідання на основі наявних у суду матеріалів.

За таких обставин суд вважає, що адміністративна справа повинна бути розглянута в порядку письмового провадження, на основі наявних доказів.

Згідно до ч.1 ст. 41 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши матеріали справи, вивчивши доводи, дослідивши зібрані по справі докази в їх сукупності, проаналізувавши зміст норм матеріального і процесуального права, які врегульовують спірні правовідносини, суд виходить з таких підстав та мотивів.

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 30.06.2011 року адміністративний позов Контрольно-ревізійного управління в Харківській області до Комунального підприємства "Жилкомунсервіспослуга" Покотилівської селищної ради, третя особа - Покотилівська селищна рада Харківського району Харківської області про зобов'язання виконати вимогу - задоволено в повному обсязі. Зобов'язано Комунальне підприємство "Жилкомунсервіспослуга" Покотилівської селищної ради (62458, Харківська область, Харківський район, сел. Покотилівка, вул. Інтернаціональна, 57, код 33561292) здійснити перерахування на рахунок Покотилівської селищної ради незаконно отриманої орендної плати у сумі 3828 (три тисячі вісімсот двадцять вісім) гривень 96 копійок. Зобов'язано Комунальне підприємство "Жилкомунсервіспослуга" Покотилівської селищної ради (62458, Харківська область, Харківський район, сел. Покотилівка, вул. Інтернаціональна, 57, код 33561292) забезпечити відшкодування на рахунок підприємства суми коштів від послуг з поховання на загальну суму 9212 (дев'ять тисяч двісті дванадцять) гривень 00 копійок, а у разі не внесення коштів до каси або на розрахунковий рахунок підприємства у встановлені законодавством строки звернутись до господарського суду з позовом про стягнення зазначених коштів у судовому порядку.

Виконавчий лист по справі представник позивача отримав 19.12.2011 року.

Позивачем надано суду оригінал виконавчого листа з відміткою державного виконавця про відмову у відкритті провадження у справі на підставі п. 4 ч. 1 ст. 26 Закону України "Про виконавче провадження".

Положеннями ч. 1 ст. 164 КАС України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Як вбачається з Довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 13.01.2012 року, державним реєстратором 30.12.2011 року внесено запис про припинення державної реєстрації підприємства - Контрольно-ревізійного управління в Харківській області в результаті перетворення в Державну фінансову інспекцію в Харківській області, що також підтверджується відповідною випискою з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серія

З урахуванням наведеного, суд доходить висновку про задоволення заяви представника позивача та вважає за доцільне замінити сторону виконавчого провадження - стягувача - Контрольно-ревізійне управління в Харківській області на Державну фінансову інспекцію в Харківській області, у зв'язку з вибуттям сторони виконавчого провадження.

Керуючись положеннями ст. 10, 41, п. 17 ч. 4 ст. 160, 165, ч. ч. 2, 3 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника Державної фінансової інспекції в Харківській області про заміну сторони виконавчого провадження по виконанню виконавчого листа № 2-а-6465/12/2070 по адміністративній справі за адміністративним позовом Контрольно-ревізійного управління в Харківській області до Комунального підприємства "Жилкомунсервіспослуга" Покотилівської селищної ради, третя особа - Покотилівська селищна рада Харківського району Харківської області про зобов'язання виконати вимогу - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження - стягувача - Контрольно-ревізійне управління в Харківській області на Державну фінансову інспекцію в Харківській області, у зв'язку з вибуттям сторони виконавчого провадження по виконанню виконавчого листа № 2-а-6465/12/2070 по адміністративній справі за адміністративним позовом Контрольно-ревізійного управління в Харківській області до Комунального підприємства "Жилкомунсервіспослуга" Покотилівської селищної ради, третя особа - Покотилівська селищна рада Харківського району Харківської області про зобов'язання виконати вимогу.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного проваджені або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Ю.О.Супрун

Дата ухвалення рішення18.01.2013
Оприлюднено24.01.2013
Номер документу28772563
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов'язання виконати вимогу

Судовий реєстр по справі —6465/11/2070

Ухвала від 02.06.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 02.06.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 18.01.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Постанова від 30.06.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні