Постанова
від 05.07.2006 по справі 5/116-б-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/116-Б-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"05" липня 2006 р.                                                             Справа № 5/116-Б-06

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді   Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу  

за заявою:  Прокурора Нововоронцовського району Херсонської області в інтересах держави в особі Нововоронцовської МДПІ смт.Нововоронцовка Херсонської області

до:  ВАТ "Нововоронцовське" смт.Нововоронцовка Херсонської області

про визнання банкрутом  

за участю ст. прокурора відділу облпрокуратури Пуляєва І.В.

представників сторін:

від  кредитора: Бурлай Д.В. - в.о.н-ка юр.відділу, дов. у справі,   

від  боржника: не прибув

в с т а н о в и в:

Прокурор звернувся до суду в інтересах держави в особі кредитора з заявою про визнання відсутнього боржника банкрутом, у зв'язку з наявністю податкового боргу та неспроможністю його погасити.

Кредитором подано до суду витребувані матеріали, прокурором та представником кредитора вимоги підтримано з підстав зазначених у заяві, просять визнати боржника банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру, відповідно до положень ст. 52 Закону України ,,Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Боржником  витребувані матеріали до суду не подано, представник в засідання не з'явився.  

Заслухавши прокурора, представника кредитора, розглянувши матеріали справи, суд вважає вимоги такими, що підлягають задоволенню з наступних  підстав.

Відповідно до ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі, якщо громадянин - підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі неподання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Як вбачається з матеріалів справи, боржник - ВАТ "Нововоронцовське" є юридичною особою і суб'єктом підприємницької діяльності, код ЄДРПОУ № 00413570.

Як платник податків боржник знаходиться на обліку в  Нововоронцовській МДПІ.

Заборгованість боржника по платежам до бюджету становить 7551,88 грн., підтверджується довідкою про суми податкового боргу, податковими деклараціями по ПДВ, розрахунком ФСП, витягами з карток особового рахунку платника податків.

Згідно акту перевірки місцезнаходження боржника від 10.04.06р. № 15/24-71 боржник за юридичною адресою не знаходиться.

Згідно довідки ДПІ № 42/15-1 від 10.04.06р. боржник не подає податкову звітність до податкової інспекції з травня 2004р.

Згідно довідки ДВС у Нововоронцовському районі від 14.04.06р. майнові активи у боржника відсутні.

Згідно довідки БТІ від 10.02.06р., за підприємством будівель не зареєстровано.

Згідно довідки ДАІ від 09.03.06р. транспортні засоби за боржником не зареєстровані.

Зазначені обставини свідчать про припинення боржником  підприємницької діяльності, відсутність боржника за юридичною адресою, неподання ним на протязі більше року до податкової інспекції податкової звітності, що дає підстави для  визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури відповідно до положень ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Вимоги кредитора визнаються судом у повному розмірі - 7551,88 грн.

Суд визнає боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру  і призначає ліквідатором арбітражного керуючого Марченка С.О.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд,-

п о с т а н о в и в:

1.Визнати вимоги Нововоронцовської МДПІ до ВАТ "Нововоронцовське" смт.Нововоронцовка Херсонської області у розмірі 7551,88 грн.

2.Визнати  відкрите акціонерне товариство "Нововоронцовське" смт.Нововоронцовка Херсонської області  код ЄДРПОУ № 00413570 банкрутом.

3.Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 2 місяці  і призначити ліквідатором  арбітражного керуючого Марченка Сергія Олександровича, ліцензія АБ № 216928 від 14.04.05р.

4.Ліквідатору здійснити ліквідацію банкрута і забезпечити виконання дій, передбачених ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".  Звіт та ліквідаційний баланс подати суду.

5.Постанову надіслати кредитору, боржнику, Херсонському сектору з питань банкрутства,  арбітражному керуючому Марченку С.О., прокурору.  

           Суддя                                                                                        В.Г. Ситюк

Дата ухвалення рішення05.07.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу28777
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/116-б-06

Постанова від 05.07.2006

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні