Ухвала
від 24.01.2013 по справі 758/810/13- к
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/810/13- к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 січня 2013 року Подільський районний суд м. Києва в складі:

головуючого - слідчого судді Зарицькій Ю.Л.

при секретарі: Євдоченко О.В.

розглянувши скаргу захисника ОСОБА_1 на рішення слідчого Ощепкова Максима Дмитровича про відмову в задоволенні клопотань про проведення слідчих дій

В С Т А Н О В И В :

21 січня 2013 року захисник ОСОБА_1 звернувся до суду зі скаргою рішення слідчого Ощепкова М.Д. про відмову в задоволенні клопотань про проведення слідчих дій в якій просив скасувати оспорені рішення слідчого Ощепкова М.Д. під час досудового розслідування кримінальної справи № 4201211070000056 (№ 50-49-43) про обвинувачення ОСОБА_2 за ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України вчинити наступні слідчі дії:

І.

1. Провести вилучення у Господарському суду м. Києва із господарської справі №11/70 протоколи загальних зборів ТОВ «БФ «РУМШБ» від 07.05.2008, від 13.08.2008, від 06.10.2008.

2. Провести перевірку законності проведення загальних зборів ТОВ «БФ «РУМШБ» від 07.05.2008, від 13.08.2008, від 06.10.2008, у тому числі перевірити законність призначення на посаду генерального директора ТОВ «БФ «РУМШБ» ОСОБА_3

3. Допитати як свідків ОСОБА_3, ОСОБА_4, а також, головного бухгалтера ТОВ БФ «РУМШБ» та інших працівників ТОВ БФ «РУМШБ» по наступним питанням:

1. Де та у кого в ТОВ БФ «РУМШБ» були реєстраційні документи цього підприємства з 07.05.2008 року по день Вашого звільнення з підприємства, де та у кого ці документи знаходяться в теперішній час, їх умисно знищили чи приховують від органів слідства, на паперах або в електронному вигляді вони були на підприємстві - заява, установчий договір, статут, протоколі загальних зборів, свідоцтво про реєстрацію, сертифікати, підтверджуючі відкриття кодів господарської діяльності, державні ліцензії на здійснення окремих видів господарської діяльності.

2. Хто був та є генеральним директором та головою зборів ТОВ БФ «РУМШБ» з 07.05.2008 року по теперішній час ОСОБА_2 чи ОСОБА_3.

3. Де та у кого в ТОВ БФ «РУМШБ» були організаційно-розпорядницькі документи цього підприємства з 07.05.2008 року по день Вашого звільнення з підприємства, де та у кого ці документи знаходяться в теперішній час, їх умисно знищили чи приховують від органів слідства, на паперах або в електронному вигляді вони були на підприємстві - накази, розпорядження, реєстр власників, протоколи загальних зборів, засідань адміністративних органів управління, ревізійних комісій, тощо.

3. Де та у кого в ТОВ БФ «РУМШБ» були посадові інструкції функціональних обов'язків працівників та службових осіб цього підприємства з 07.05.2008 року по день Вашого звільнення з підприємства, де та у кого ці документи знаходяться в теперішній час, їх умисно знищили чи приховують від органів слідства, на паперах або в електронному вигляді вони були на підприємстві - керівників, головного бухгалтера та бухгалтерів, менеджерів, економіста, юристів, тощо.

4. Де та у кого в ТОВ БФ «РУМШБ» були звітні документи цього підприємства з 07.05.2008 року по день Вашого звільнення з підприємства, де та у кого ці документи знаходяться в теперішній час, їх умисно знищили чи приховують від органів слідства, на паперах або в електронному вигляді вони були на підприємстві - юридична справа підприємства, фінансові звіти, податкові декларації і розрахунки платежів до бюджету, форми державної і відомчої статистичної та бухгалтерської звітності підприємства.

5. Де та у кого в ТОВ БФ «РУМШБ» були матеріали перевірок контролюючих органів, які здійснювали фінансово-економічний контроль за господарською діяльністю цього підприємства з 07.05.2008 року по день Вашого звільнення з підприємства, де та у кого ці документи знаходяться в теперішній час, їх умисно знищили чи приховують від органів слідства, на паперах або в електронному вигляді вони були на підприємстві - акти податкових перевірок, ревізій, інвентаризацій, зустрічних перевірок, аудиторських перевірок, аналітичні довідки та інші документи контролю та нагляду за фінансово-господарською діяльністю підприємства. У випадках неповернення банківського кредиту - документи, що підтверджують правомірність і цільовий характер використання кредитних коштів.

6. Де та у кого в ТОВ БФ «РУМШБ» були документи, що підтверджують характер і механізм відносин підприємства позичальника з іншими суб'єктами господарювання з 07.05.2008 року по день Вашого звільнення з підприємства, де та у кого ці документи знаходяться в теперішній час, їх умисно знищили чи приховують від органів слідства, на паперах або в електронному вигляді вони були на підприємстві - щодо виконання умов кредитного договору, товарного кредиту, умов укладених угод (первинні та зведені документи бухгалтерського оформлення господарських операцій; внутрішні та зовнішні документи фінансово-господарської діяльності; розрахункові, прибуткові та видаткові документи, що підтверджують рух коштів або товарно-матеріальних цінностей, документи синтетичного й аналітичного обліків - головна книга, журнали-ордери (1,2,3,4,5,6,10,11,13,15 чи нумерація цих документів була інша), оборотні відомості, документи, що підтверджують відомості про дебіторську заборгованість боржника на дату подання звіту і про нереалізовані права вимоги боржника; відомості про стан кредиторської заборгованості боржника на дату подання звіту цього підприємства.

7. Де та у кого в ТОВ БФ «РУМШБ» були документи , що підтверджують правомірність відчуження майна (активів підприємства - боржника) цього підприємства з 01.01.2005 року по день Вашого звільнення з підприємства, де та у кого ці документи знаходяться в теперішній час, їх умисно знищили чи приховують від органів слідства, на паперах або в електронному вигляді вони були на підприємстві - книги записів закладеного майна, повідомлення банку про надання позичальникам закладеного майна в оренду; прибутково-видаткові документи про відчуження закладеного майна; інвентаризаційні акти на списання або пошкодження майна; акт ліквідації основних засобів з описання причин ліквідації; відомість амортизаційних нарахувань; накладна на оприбуткування придатних матеріалів; акт оцінки зношених основних засобів; заява особи про придбання інвентарного об'єкта; прибутковий касовий ордер про оплату в касу підприємства вартості придбаного об'єкта тощо.

8. Де та у кого в ТОВ БФ «РУМШБ» були документи , що безпосередньо підтверджують рух коштів цього підприємства з 01.01.2005 року по день Вашого звільнення з підприємства, де та у кого ці документи знаходяться в теперішній час, їх умисно знищили чи приховують від органів слідства, на паперах або в електронному вигляді вони були на підприємстві - виписки банку з рахунку підприємства про наявність та рух коштів за певний період із розшифровкою підстав платежу та одержувачів коштів; фінансові документи підприємств, що підтверджують прибуття та витрачання коштів на рахунках ( платіжні доручення, меморіальні ордери, виписки про рух коштів, видатковий касовий ордер банку та інші документи, що пов'язані з перетворенням коштів на готівку.

9. Де та у кого в ТОВ «БФ «РУМШБ» були документи, що відображають процедуру банкрутства у господарському суді цього підприємства з 24.06.2006 року по день Вашого звільнення з підприємства, де та у кого ці документи знаходяться в теперішній час, їх умисно знищили чи приховують від органів слідства, на паперах або в електронному вигляді вони були на підприємстві - претензії щодо непогашення боргу з повідомленням про вручення та інші документи досудового врегулювання спору; заява в господарський суд про визнання позичальника банкрутом та інші документи справи про банкрутство; документи про оголошення боржника банкрутом: судові рішення про визнання боржника банкрутом, рішення ліквідаційної комісії, перелік установлених судом кредитові, листи про неможливість виконання зобов'язань тощо.

10.Де та у кого в ТОВ «БФ «РУМШБ» були документи цього підприємства з 01.01.2005 року по день Вашого звільнення з підприємства, де та у кого ці документи знаходяться в теперішній час, їх умисно знищили чи приховують від органів слідства, на паперах або в електронному вигляді вони були на підприємстві - що підтверджують наявність чи відсутність у боржника майна і коштів, що можуть бути спрямовані на задоволення вимог кредиторів та інші документи - листи, телеграми з партнерами по бізнесу тощо.

П.

Шляхом проведення оперативно-розшукових дії встановити місцезнаходження документі бухгалтерського обліку ТОВ БФ «РУМШБ» на паперах та в електронному вигляді за період з 19.05.1994 по теперішній час.

1. Призначити та провести почеркознавчу експертизу з метою ким ОСОБА_5 чи іншою особою в графі «Ліквідатор» виконана підпис в листі на ім'я прокурора міста Києва від 16.01.2008 року. Відібрати від ОСОБА_5 зразки підпису.

2. Провести виїмку в дозвільної системи Дніпровського РУ ГУ МВС

України в м. Києві оригіналів зразків печатки ТОВ «БФ «РУМШБ».

3. Призначити та провести техніко-криміналістичну експертизу та

встановити, яким чином був створений документ - лист від 16.01.2008, а саме

що по перше комп'ютерний текст, підпис ОСОБА_5, чи відбиток печатки ТОВ «БФ»РУМШБ» чи навпаки. Оригіналом печатки ТОВ «БФ «РУМШБ» чи ні на листі на ім'я прокурора міста Києва від імені ОСОБА_5 від 16.01.2008 зроблений відбиток печатки ТОВ «БФ «РУМШБ».

4. З'ясувати в ході розслідування кримінальної справі №50-4933 наступні обставини:

1. Яким чином у Арбітражного керуючого ОСОБА_6 опинився дублікат печатки ТОВ «БФ «РУМШБ».

2. Яким чином він завірив відбитком печатки свій підпис у заяві від 18.01.2008 на ім'я прокурора міста Києва. Відбиток цей печатки зроблений за допомогою дублікату чи оригіналу печатки.

З. З'ясувати звертався чи ні хтось до дозвільної системи з проханням на виготовлення печатки - дублікату ТОВ «БФ «РУМШБ», якщо так, то хто, коли та які документи були надані про утрату печатки - оригіналу.

4. Якщо лист-заява від 16.01.2008 ОСОБА_5 завірена відбитком печатки, яка не є оригіналом, а є підробкою, тобто дублікатом печатки ТОВ «БФ «РУМШБ», то необхідно дати правову оцінку діям ОСОБА_6

5. Дати правову оцінку порушення справи №50-4933 відносно ОСОБА_2 за ч.5 ст.191, ч. 2 ст. 366 КК України, якщо лист-заява від 16.01.2008 надана ОСОБА_6 на ім'я прокурора міста Києва є підробленим документом, у зв'язку з завіренням його незаконним дублікатом печатки ТОВ «БФ»РУМШБ».

Ш.З'ясувати в ході розслідування кримінальної справі наступні обставини:

1. Яким чином у Арбітражного керуючого ОСОБА_6 опинився

дублікат печатки ТОВ «БФ «РУМШБ».

2. Яким чином він завірив відбитком печатки свій підпис у заяві від

18.01.2008 на ім'я прокурора міста Києва. Відбиток цей печатки є дублікат чи

оригінал.

3. Списував чи ні та згідно яких документів Арбітражний керуючий ОСОБА_6 грошові кошті з рахунку ТОВ «БФ «РУМШБ» у «СВЕДБАНКУ» та мав чи ні він на це право.

4. Було чи ні діями ОСОБА_6 завдана майнова шкода ТОВ «БФ «РУМШБ»..

5. Передавав чи та на яких підставах та по яким документам Арбітражний керуючий ОСОБА_6 дублікат-печатку ТОВ «БФ «РУМШБ» ОСОБА_3 або ОСОБА_8 або іншої особи.

6. На яких підставах держреєстратор Дніпровського району міста Києва Лядецька внесла зміні про те, що ОСОБА_2 звільнений з посади Генерального директора ТОВ «БФ «РУМШБ», а ОСОБА_3 на цю посаду був призначений.

7. Коли, хто у Генерального директора ТОВ «БФ «РУМШБ» ОСОБА_2 вкрав печатки ТОВ «БФ «РУМШБ», управлінь і оригінали документів на майно.

8. Яке майно є у власності ТОВ «БФ «РУМШБ» станом на теперішній час.

9. Є чи немає на баланси цього підприємства (ТОВ «БФ «РУМШБ») майнова шкода на суму 53 млн. гривень та якими документами це підтверджено.

7. Які особи скоїли розбійний напад на приміщення, яке розташоване за адресою м. Київ, вул. Кіквідзе, 41 та захопили банківські документи чотирьох підприємств - структурних підрозділів ТОВ БФ «РУМШБ».

8. Які особи скоїли розбійний напад на промислову базу ТОВ «БФ «РУМШБ» розташовану в с. Бортничі та хто та яким чином незаконно заволодів майном товариства, а саме екскаваторами, бульдозерами, котками, станками, металолом та іншими цінностями.

9. Коли та згідно яких документів «Генеральний директор» ТОВ «БФ «РУМШБ» ОСОБА_3 чи інші особи у 20111-2012 роках розпоряджались грошовими коштами та майном ТОВ «БФ «РУМШБ».

10. Хто та яких посадах працюють в ТОВ «БФ «РУМШБ», та на якій посади у ТОВ БФ «РУМШБ» працює громадянин ОСОБА_8 та яка його роль в розпорядженні майном ТОВ «БФ «РУМШБ».

ІУ

Провести вилучення договорів у КП «Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна» Договорів на проведення незалежної оцінки майна за січень-березень - квітень 2007 року для ТОВ «БФ РУМШБ» укладених між ОСОБА_9 та ОСОБА_10 та квитанції на сплату за експертну ринкову оцінку майна.

У

І. Призначити по кримінальній справі № 50-4933 позапланову документальну перевірку ТОВ «БФ «РУМШБ», за період з 01.05.2008 р. по теперішній час, проведення якої доручити фахівцям територіального управління - комісії по цінним паперам та фондовому ринку міста Києва та Київській області.

11.На вирішення документальної позапланової перевірки поставити наступні питання:

1. Яким чином та на підставі яких документів (Статут, Статутний договір, Положення і т.п.) здійснювалась діяльність ТОВ «БФ «РУМШБ» код ЄДРПОУ 05422912 за вказаний період. Чи були допущені будь - які порушення з боку службових осіб Товариства при їх прийнятті та реєстрації.

2. Перевірити законність рішень, наказів або розпоряджень про зміну керівництва Правління, Голови зборів, зміні Статуту ТОВ «БФ «РУМШБ» і т.п.

3. Перевірити, чи допущено порушення чинного законодавства та Статуту ТОВ «БФ «РУМШБ» або інших нормативних документів цього Товариства з боку Голови правління та членів Наглядової ради станом на 2008-2012, при прийнятті рішень, зазначених в протоколах № 1 від 07.05.2008, № 7 від 13.08.2008, № 3 від 06.10.2008, у протоколу ТОВ «РУМШБ» від 26.102012, у протоколі № 01-а/12 від 26.10.2012 тощо.

4. Які порушення чинного законодавства допущено при здійсненні ТОВ БФ «РУМШБ» при прийнятті рішень щодо зміни керівництва, ким та коли саме вони вчинені, в чому вони полягають, які саме норми чинного законодавства порушено.

УІ

Призначити по кримінальній справі № 50-4933 позапланову документальну перевірку Товариство з обмеженою відповідальністю «Шляхбудінвестиція» код ЄДРПОУ 38443996, за період з 26.10.2012 по теперішній час, проведення якої доручити фахівцям територіального управління - комісії по цінним паперам та фондовому ринку міста Києва та Київській області.

II. На вирішення документальної позапланової перевірки поставити наступні питання:

1. Яким чином та на підставі яких документів (Статут, Статутний договір, Положення і т.п.) здійснювалась діяльність ТОВ «Шляхбудінвестиція» код ЄДРПОУ №38443996 з 26.10.2012 по теперішній час. Чи були допущені будь-які порушення з боку службових осіб Товариства при їх прийнятті та реєстрації.

2. Перевірити законність рішень, наказів або розпоряджень про зміну керівництва Правління, Голови зборів, зміні Статуту ТОВ «Шляхбудінвестиція» код ЄДРПОУ №38443996 і т.п.

3. Перевірити, чи допущено порушення чинного законодавства та Статуту ТОВ «Шляхбудінвестиція» код ЄДРПОУ № 38443996 або інших нормативних документів цього Товариства з боку Голови зборів станом на 26.10.2012.

4. Які порушення чинного законодавства допущено при здійсненні а членів Головою зборів, Наглядової ради станом на 26.10.2012, при прийнятті рішень, зазначених в у протоколі № 01-а/12 ТОВ «Шляхбудінвестиція» код ЄДРПОУ №38443996 при прийнятті рішень щодо зміни керівництва, ким та коли саме вони вчинені, в чому вони полягають, які саме норми чинного законодавства порушено.

УП

І.Долучити до матеріалів кримінальної справи № 50-4933 наступні документи:

- копію Статуту ТОВ «Шляхбудінвестиція» код ЄДРПОУ № 38443996;

- копію витягу з протоколу № 01-а/12 загальних зборів учасників ТОВ «Шляхбудінвестиція» від 26.10.2012;

- копія витягу з протоколу загальних зборів учасників ТОВ «БФ «РУМШБ» код №05422912 від 26.10.2012.

II. Допитати в якості свідків ОСОБА_3, паспорт серії НОМЕР_3, виданий Радянським РУ ГУ МВС України в м. Києві від 13.04.2001, ідентифікаційний номер - НОМЕР_1, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_6 та ОСОБА_12, паспорт серії НОМЕР_4, виданий Ленінським РВ ММУ

УМВС України в Миколаївській області від 11 жовтня 1996 року, ідентифікаційний номер - НОМЕР_2, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_7. В ході допиту з'ясувати, чому не було виконано ОСОБА_3 Ухвала Господарського суду м. Києва від 07.04.2009, а саме:

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 07.04.2009 року по цивільної справі №38/32, яке залишено без змін постановою Київського апеляційного господарського суду від 11.11.2009 та набрало законної сили 11.11.2009 року за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Багатогалузева фірма «Республіканське управління механізації шляхового будівництва» було: 1). визнання недійсними рішень загальних зборів учасників Відповідача від 07.05.2008 (оформлені протоколом від 07.05.2008 №1 з моменту їх прийняття), 2) визнання недійсними рішень загальних зборів учасників від 13.08.2008, оформлені протоколом від 13.08.2008 №7 з моменту їх прийняття, 3) визнання недійсними рішень загальних зборів учасників від 06.10.2008, оформлені протоколом №3 з моменту їх прийняття, зобов'язання Дніпровської районної у м. Києві державної адміністрації в особі державного реєстратора внести зміни до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, щодо прозвища, ім'я та по-батькові осіб, які мають право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори, на наявність обмежень щодо представництва від імені юридичної особи або фізичної особи підприємця, керівника ТОВ «БФ»РУМШБ», внесених на підставі протоколу загальних, зборів учасників ТОВ БФ «РУМШБ», а саме змінити прізвище, ім'я, по-батькові «ОСОБА_3» на ОСОБА_2» - керівника ТОВ «БФ «РУМШБ».

В ході допиту ОСОБА_3 з'ясувати:

- яким чином, коли, де, від кого, згідно яких документів він отримав копії Статутних документів ТОВ «БФ «РУМШБ»;

- яким чином, коли, де, від кого, згідно яких документів він отримав дублікат печатки ТОВ «БФ «РУМШБ»;

- чи було відомо працівникам міліції Дарницького РУ ГУ МВС України в м. Києві, що він ОСОБА_3 не якого відношення до ТОВ «БФ «РУМШБ» не має, коли видавали йому довідку про нібито втрату документів ТОВ «БФ «РУМШБ»;

- коли, кому, які фіктивні документі він надав для отримання дубліката печатки ТОВ «БФ «РУМШБ»;

- коли, кому, які фіктивні документі він надав для зміні реєстрації учасників ТОВ «БФ «РУМШБ», а саме в державну реєстраційну службу України та в Дніпровську районую у місті Києві Державну адміністрацію, в ДГЛ у Дніпровському районі м. Києва тощо.

В ході допиту ОСОБА_3 та ОСОБА_12 з'ясувати коли та згідно яких документів вони ОСОБА_3 та ОСОБА_12 заміст ОСОБА_2 та 710 учасників ТОВ «БФ «РУМШБ» стали учасниками ТОВ «БФ «РУМШБ».

Якщо згідно Статуту ТОВ «БФ «РУМШБ» від 2002 року статутний капітал Товариства складав 765 000 гривень, то згідно Статуту ТОВ «Шляхбудінвестиція» статутний капітал Товариства складає 71 500 гривень, а саме частка в Статутному капіталі ОСОБА_12 - 85%, а у ОСОБА_3 частка в Статутному капіталі складає 15%, з'ясувати яке майно (нерухомо майно) яке належало ТОВ «БФ «РУМШБ» перейшло до Статутного капіталу ТОВ «Шляхбудінвестиція», та де нерухомо майно ТОВ «БФ «РУМШБ» на суму 693 500 гривень яке було в Статутному капи талі ТОВ «БФ «РУМШБ», хто та яким чином на теперішній час розпоряджається майном ТОВ «БФ «РУМШБ». Хто, коли, по яким документам, по який вартості, яке саме нерухомо майно ТОВ «БФ «РУМШБ» продав та кому саме фізичним чи юридичним особам. Хто та яким чином розпорядився грошовими коштами отриманими від продажу нерухомого майна ТОВ «БФ «РУМШБ».

УШ

Встановити місце знаходження та вилучити документі бухгалтерського обліку за період з 01.01.2007 по теперішній час ТОВ «БФ «РУМШБ» (код ЄДРПОУ 05422912) та надати їх ревізорам КРУ у місті Києві, в оригіналах або належним чином завіренні копії, а саме на паперах та в електронному вигляді для проведення ревізії, а саме:

1. Заяві, установчий договір, статут, протоколі загальних зборів, свідоцтво про реєстрацію, сертифікати, підтверджуючі відкриття кодів господарської діяльності, державні ліцензії на здійснення окремих видів господарської діяльності.

2. Накази, розпорядження, реєстр власників, протоколи загальних зборів, засідань адміністративних органів управління, ревізійних комісій, тощо.

3. Посадови інструкції - керівників, головного бухгалтера та бухгалтерів, менеджерів, економіста, юристів, тощо.

4. Юридична справа підприємства, фінансові звіти, податкові декларації і розрахунки платежів до бюджету, форми державної і відомчої статистичної та бухгалтерської звітності підприємства.

5. Акти податкових перевірок, ревізій, інвентаризацій, зустрічних перевірок, аудиторських перевірок, аналітичні довідки та інші документи контролю та нагляду за фінансово-господарською діяльністю підприємства. У випадках неповернення банківського кредиту - документи, що підтверджують правомірність і цільовий характер використання кредитних коштів.

6. Документі щодо виконання умов кредитного договору, товарного кредиту, умов укладених угод ( первинні та зведені документи бухгалтерського оформлення господарських операцій; внутрішні та зовнішні документи фінансово-господарської діяльності; розрахункові, прибуткові та видаткові документи, що підтверджують рух коштів або товарно-матеріальних цінностей, документи синтетичного й аналітичного обліків - головна книга, журнали-ордери (1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 11, 13, 15 чи нумерація цих документів була інша), оборотні відомості, документи, що підтверджують відомості про дебіторську заборгованість боржника на дату подання звіту і про нереалізовані права вимоги боржника; відомості про стан кредиторської заборгованості боржника на дату подання звіту цього підприємства.

7. Книги записів закладеного майна, повідомлення банку про надання позичальникам закладеного майна в оренду; прибутково-видаткові документи про відчуження закладеного майна; інвентаризаційні акти на списання або пошкодження майна; акт ліквідації основних засобів з описання причин ліквідації; відомість амортизаційних нарахувань; накладна на оприбуткування придатних матеріалів; акт оцінки зношених основних засобів; заява особи про придбання інвентарного об'єкта; прибутковий касовий ордер про оплату в касу підприємства вартості придбаного об'єкта тощо.

8. Виписки банку з рахунку підприємства про наявність та рух коштів за певний період із розшифровкою підстав платежу та одержувачів коштів; фінансові документи підприємств, що підтверджують прибуття та витрачання коштів на рахунках ( платіжні доручення, меморіальні ордери, виписки про рух коштів, видатковий касовий ордер банку та інші документи, що пов'язані з перетворенням коштів на готівку.

9. Претензія щодо непогашення боргу з повідомленням про вручення та інші документи досудового врегулювання спору; заява в господарський суд про визнання позичальника банкрутом та інші документи справи про банкрутство; документи про оголошення боржника банкрутом: судові рішення про визнання боржника банкрутом, рішення ліквідаційної комісії, перелік установлених судом кредитові, листи про неможливість виконання зобов'язань тощо.

10. Документи, що підтверджують наявність чи відсутність у боржника майна і коштів, що можуть бути спрямовані на задоволення вимог кредиторів та інші документи - листи, телеграми з партнерами по бізнесу тощо.

ІХ

Призначити у кримінальній справі № 50-4933 позапланову документальну ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності товариства з обмеженою відповідальністю «Багатогалузева фірма «Республіканське управління механізації шляхового будівництва» (ТОВ «БФ «РУМШБ»), код ЄДРПОУ 05422912), (юридична адреса: м. Київ, вул. Бакинських комісарів, 8-. А (вул. Азербайджанська, 8-А), а фактично розташована за адресою: 04073. м. Київ, проспект Московський, 9-В, за період із 01.01.2007 р. по теперішній час, проведення якої доручити ревізорам контрольно-ревізійного управління у місті Києві.

11. На вирішення документальної позапланової ревізії поставити наступні запитання:

1. Яким чином та згідно яких документів (Статут, Статутний договір, Положення і т.п.) здійснювалась діяльність ТОВ «БФ «РУ МТІІБ» у вказаний період.

2. Яким чином, на яку суму та коли було сформовано Статутний фонд товариства.

3. Хто є власниками ТОВ «БФ «РУ МШБ» та представником передаточних довіреності, в якій кількості та на яку суму.

4. Де та у кого зберігаються передаточні довіреності учасників ТОВ « БФ «РУМШБ». '

5. Які повноваження мали загальні зборі учасників ТОВ «БФ «РУ МШБ» станом на 15.04.2007, на 27.07.2007 на 03.09.2007, на 07.05.2008, на 03.04.2012 та на теперішній час.

6. Які повноваження мав Голова зборів та генеральний директор ТОВ «БФ «РУ МШБ» станом на 15.04.2007, на 27.07.2007 на 03.09.2007, на 07.05.2008, на 03.04.2012 та на теперішній час.

7. Коли, та згідно яких рішень, наказів або розпоряджень було проведено зміну керівництва, а саме генерального директора Товариства, Правління, Наглядової Ради та інших керівників підприємства.

8. Хто у вказаний період був відповідальною особою та розпорядником коштами та майном товариства.

9. Хто у вказаний період був відповідальною особою за ведення та збереження бухгалтерського та податкового обліку товариства.

10. Хто у вказаний період мав право підпису фінансово - господарських та банківських документів товариства.

11. Яким чином вівся бухгалтерський облік в діяльності ТОВ «БФ «РУ МШБ» , по збереженню будівель, споруд, квартир, гаражів, коштів, і т.п. у вищевказаний період (або період збереження бухгалтерського обліку та документів).

12. Чи укладались у вказаний період між ТОВ «БФ «РУ МШБ» та фізичними особами - ОСОБА_14, ОСОБА_15 та ОСОБА_16письмово:

- договір купівлі-продажу від 12.06.2007 квартири АДРЕСА_1;

- договір купівлі-продажу від 12.06.2007 квартири АДРЕСА_2;

- договір купівлі-продажу від 12.06.2007 квартири АДРЕСА_3;

- договір купівлі-продажу від 12.06.2007 нежилого приміщення б/н площею 48,9 кв.м. у будинку АДРЕСА_8;

- договір купівлі-продажу від 13.08.2007 квартири АДРЕСА_4;

- договір купівлі-продажу від 13.08.2007 квартири АДРЕСА_5;

- договір купівлі-продажу від 13.06.2007 нежилого приміщення з №1 по №9 (групи приміщень №4) в літ. А, що складає 13/100 частин від нежилих приміщень площею 429,90 кв.м. у будинку №8а по вул. Азербайджанській в м. Києві;

- договір купівлі-продажу від 13.06.2007 нежилого приміщення №1 (групи приміщень №130) в літ. А, що складає 4/100 частин від нежилих приміщень площею 429,90 кв.м. у будинку №8а по вул. Азербайджанській в м. Києві;

- договір купівлі-продажу від 13.06.2007 нежилого приміщення з №1 по №9 (групи приміщень №131) в літ. А, що складає 25/100 частин від нежилих приміщень площею 429,90 кв.м. у будинку №8а по вул. Азербайджанській в м. Києві;

- договір купівлі-продажу від 13.06.2007 нежилого приміщення №1 (групи приміщень №132) в літ. А, що складає 3/100 частин від нежилих приміщень площею 429,90 кв.м. у будинку №8а по вул. Азербайджанській в м. Києві;

- договір купівлі-продажу від 14.06.2007 нежилого приміщення з №1 по №8 (групи приміщень №3) в літ. А, що складає 14/100 частин від нежилих приміщень площею 429,90 кв.м. у будинку №8а по вул. Азербайджанській в м. Києві;

- договір купівлі-продажу від 13.06.2007 нежилого приміщення з №1 по №3 (групи приміщень №133) в літ. А, що складає 14/100 частин від нежилих приміщень площею 429,90 кв.м. у будинку №8а по вул. Азербайджанській в м. Києві;

- договір купівлі-продажу від 13.06.2007 нежилого приміщення з №1 по №4 (групи приміщень №134) в літ. А, що складає 25/100 частин від нежилих приміщень площею 429,90 кв.м. у будинку №8а по вул. Азербайджанській в м. Києві;

- договір купівлі-продажу від 13.06.2007 нежилого приміщення №1 (групи приміщень №135) в літ. А, що складає 1/100 частин від нежилих приміщень площею 429,90 кв.м. у будинку №8а по вул. Азербайджанській в м. Києві;

- договір купівлі-продажу від 13.06.2007 нежилого приміщення №1 (групи приміщень №136) в літ. А, що складає 1/100 частин від нежилих приміщень площею 429,90 кв.м. у будинку №8а по вул. Азербайджанській в м. Києві;

- договір купівлі-продажу від 14.06.2007 майнового комплексу по АДРЕСА_10;

- договір купівлі-продажу від 27.07.2007 гаражу у АДРЕСА_11;

- договір купівлі-продажу від 27.07.2007 гаражу у АДРЕСА_12;

- договір купівлі-продажу від 27.07.2007 гаражу у АДРЕСА_13;

- договір купівлі-продажу від 27.07.2007 гаражу у АДРЕСА_14;

- договір купівлі-продажу від 27.07.2007 гаражу у АДРЕСА_15. та інші. Якщо так, то коли саме, що було предметом цих договорів, яким чином вказані договори були виконанні; чи перераховували фізичні особи грошові кошти на підставі вказаних договорів на рахунок ТОВ «БФ «РУМШБ» в якості сплаті, якщо так, то хто, коли, у якій сумі, на які рахунки, у яких банківських установах, у якій валюті, на підставі яких документів перераховував вказані грошові кошти.

13. Перевірити є чи немає боргу по взаєморозрахункам за виконання вищезазначених договорів між ТОВ «БФ «РУМШБ» (код ЄДРПОУ 05422912) та ОСОБА_14, ОСОБА_15 та ОСОБА_16

14. Чи укладало ТОВ «БФ «РУМШБ» (код ЄДРПОУ 05422912) та ВАТ «Ватутінське АТП-2362»» (код ЄДРПОУ 01350417) договори, у тому числі договір на перевезення вантажів для виконання робіт по будівництву доріг від 30.04.2001 року, якщо так, то коли саме, що було предметом цих договорів, яким чином вказані договори були виконанні; чи перераховували сторони один одному грошові кошти на підставі вказаних договорів, якщо так, то хто, кому, коли у якій сумі, на які рахунки, у яких банківських установах, у якій валюті, на підставі яких документів перераховував вказані грошові кошти які якщо не були виконані умови цих угод сторонами, то чому.

15. Чи підтверджується документально по рахункам бухгалтерського обліку ТОВ «БФ «РУМШБ» (код ЄДРПОУ 05422912), про те, що станом на 03.09.2007, на 03.04.2012 та на теперішній час що був та є борг в сумі 923 397 грн. 62 коп. по взаєморозрахункам у ТОВ «БФ «РУМШБ» (код ЄДРПОУ 05422912) перед ВАТ «Ватутінське АТП-2362»» (код ЄДРПОУ 01350417), якщо був та є борг, то в якій сумі, та за що та станом на якій період.

16. Чи підтверджується документально по бухгалтерському обліку ТОВ «БФ «РУ МШБ» що станом на 03.04.2012 або станом на теперішній час, на рахунках цього Товариства рахується борг в сумі 53 млн. грн., за продаж вищезазначеного майна фізичним особам - ОСОБА_14, ОСОБА_15 та ОСОБА_16, якщо так, то якими це документами по бухгалтерському обліку підтверджується, станом на якій період та по яким рахунках бухгалтерського обліку ТОВ «БФ «РУМШБ» ця сума боргу рахується.

Х

Встановити місце знаходження та вилучити документі бухгалтерського обліку за період з 01.01.2007 по теперішній час ТОВ «БФ «РУ МШБ» (код ЄДРПОУ 05422912) та надати їх ревізорам КРУ у місті Києві, в оригіналах або належним чином завіренні копії, а саме на паперах та в електронному вигляді для проведення ревізії, а саме:

1. Заяви, установчий договір, статут, протоколи загальних зборів, свідоцтво про реєстрацію, сертифікати, підтверджуючі відкриття кодів господарської діяльності, державні ліцензії на здійснення окремих видів господарської діяльності.

2. Накази, розпорядження, реєстр власників, протоколи загальних зборів, засідань адміністративних органів управління, ревізійних комісій, тощо.

3. Посадові інструкції - керівників, головного бухгалтера та бухгалтерів, менеджерів, економіста, юристів, тощо.

4. Юридична справа підприємства, фінансові звіти, податкові декларації і розрахунки платежів до бюджету, форми державної і відомчої статистичної та бухгалтерської звітності підприємства.

5. Акти податкових перевірок, ревізій, інвентаризацій, зустрічних перевірок, аудиторських перевірок, аналітичні довідки та інші документи контролю та нагляду за фінансово-господарською діяльністю підприємства. У випадках неповернення банківського кредиту - документи, що підтверджують правомірність і цільовий характер використання кредитних коштів.

6 Документі щодо виконання умов кредитного договору, товарного кредиту, умов укладених угод ( первинні та зведені документи бухгалтерського оформлення господарських операцій; внутрішні та зовнішні документи фінансово-господарської діяльності; розрахункові, прибуткові та видаткові документи, що підтверджують рух коштів або товарно-матеріальних цінностей, документи синтетичного й аналітичного обліків - головна книга, журнали-ордери (1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 11, 13, 15 чи нумерація цих документів була інша), оборотні відомості, документи, що підтверджують відомості про дебіторську заборгованість боржника на дату подання звіту і про нереалізовані права вимоги боржника; відомості про стан кредиторської заборгованості боржника на дату подання звіту цього підприємства.

7. Книги записів закладеного майна, повідомлення банку про надання позичальникам закладеного майна в оренду; прибутково-видаткові документи про відчуження закладеного майна; інвентаризаційні акти на списання або пошкодження майна; акт ліквідації основних засобів з описання причин ліквідації; відомість амортизаційних нарахувань; накладна на оприбуткування придатних матеріалів; акт оцінки зношених основних засобів; заява особи про придбання інвентарного об'єкта; прибутковий касовий ордер про оплату в касу підприємства вартості придбаного об'єкта тощо.

8. Виписки банку з рахунку підприємства про наявність та рух коштів за певний період із розшифровкою підстав платежу та одержувачів коштів; фінансові документи підприємств, що підтверджують прибуття та витрачання коштів на рахунках ( платіжні доручення, меморіальні ордери, виписки про рух коштів, видатковий касовий ордер банку та інші документи, що пов'язані з перетворенням коштів на готівку.

9. Претензія щодо непогашення боргу з повідомленням про вручення та інші документи досудового врегулювання спору; заява в господарський суд про визнання позичальника банкрутом та інші документи справи про банкрутство; документи про оголошення боржника банкрутом: судові рішення про визнання боржника банкрутом, рішення ліквідаційної комісії, перелік установлених судом кредитові, листи про неможливість виконання зобов'язань тощо.

10. Документі, що підтверджують наявність чи відсутність у боржника майна і коштів, що можуть бути спрямовані на задоволення вимог кредиторів та інші документи - листи, телеграми з партнерами по бізнесу тощо.

Свою скаргу ОСОБА_1 обґрунтував тим, що згідно із ст.220 КПК України в редакції 2012 року, розгляд клопотань під час досудового розслідування здійснюються:

1. Клопотання сторони захисту, потерпілого і його представника чи законного представника про виконання будь-яких процесуальних дій слідчий, прокурор зобов'язані розглянути в строк не більше трьох днів з моменту подання і задовольнити їх за наявності відповідних підстав.

2. Про результати розгляду клопотання повідомляється особа, яка заявила клопотання. Про повну або часткову відмову в задоволенні клопотання виноситься вмотивована постанова, копія якої вручається особі, яка заявила клопотання, а у разі неможливості вручення з об'єктивних причин - надсилається їй, однак старший слідчий прокуратури Подільського району м. Києва Літвінов О.Є. та слідчий СВ Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві Ощепков М.Д. не виконали вимоги даної статті, а саме розглянути у трьох денний строк клопотань від 10.12.2012 - 25.12.2012.

Крім цього, «досудово слідство по кримінальному провадженню №42012110070000056 від 06.12.2012 за обвинуваченням ОСОБА_2 є неповною, не об'єктивною та не всесторонньою»

Наведені ним факти дають обґрунтовані підстави для скасування зазначених постанов про відмову в задоволенні клопотань від 29.12.2012.,

Копії постанов про відмову в задоволенні клопотань були направлені захиснику 10.01.2013 та отримані ним 12.01.2013.

В судовому засіданні захисник ОСОБА_1 скаргу підтримав з підстав, зазначених вище.

Слідчий Ощепков М.Д. проти задоволення скарги заперечував.

Вислухавши учасників судового засідання дослідивши надані скаржником докази, вивчивши матеріали кримінального провадження, приходжу о висновку, зо скарга задоволенню не підлягає з наступних підстав.

У провадженні слідчого слідчого відділу Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві Ощепкова М.Д. є кримінальна справа за № 4201211070000056 ( №50-4933), яка була порушена 02 лютого 2011 року відносно генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю «Багатогалузева фірма «Республіканське управління механізації шляхового будівництва» (ТОВ «БФ «РУ МШБ») ОСОБА_2, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 366 КК України та кримінальна справа за №50-4933, яка була порушена 03 квітня 2012 року відносно генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю «Багатогалузева фірма «Республіканське управління механізації шляхового будівництва» (ТОВ «БФ «РУ МШБ») ОСОБА_2, за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України.

Постановою Подільського районного суду м. Києва від 07.09.12 р. справу було повернуто для організації проведення додаткового розслідування з підстав ознайомлення ОСОБА_2 з матеріалами справи не в повному обсязі (т.13 а.с.а.с. 66-68).

З 10 по 25 грудня 2012 року захисником ОСОБА_1 на адресу старшого слідчого прокуратури Подільського району м. Києва Літвінова О.Є. та слідчого СВ Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві Ощепкова М.Д. по кримінальної справі за № 4201211070000056 ( №50-4933) були заявлені письмові клопотання на проведення слідчих дії, викладених вище.

Ч. 3 ст. 93 КПК України визначає, що сторона захисту здійснює збирання доказів шляхом витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, службових та фізичних осіб речей, копій документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій, актів перевірок; ініціювання проведення слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) дій та інших процесуальних дій, а також шляхом здійснення інших дій, які здатні забезпечити подання суду належних і допустимих доказів.

Ініціювання стороною захисту, потерпілим проведення слідчих (розшукових) дій здійснюється шляхом подання слідчому, прокурору відповідних клопотань, які розглядаються в порядку, передбаченому статтею 220 цього Кодексу.

Відповідно до вимог ст. 220 КПК України 2012 р.

1. Клопотання сторони захисту про виконання будь-яких процесуальних дій слідчий зобов'язаний розглянути в строк не більше трьох днів з моменту подання і задовольнити їх за наявності відповідних підстав.

2. Про результати розгляду клопотання повідомляється особа, яка заявила клопотання. Про повну або часткову відмову в задоволенні клопотання виноситься вмотивована постанова, копія якої вручається особі, яка заявила клопотання, у а у разі неможливості вручення з об'єктивних причин - надсилається їй.

Слідчим Ощепковим В.Д вимоги ст. 220 КПК України були виконані та 29.12.12 р. всі заявлені клопотання були вирішені, по кожному з них була винесена вмотивована постанова.

Частина постанов, винесених слідчим, обґрунтовується тим, що за аналогічними клопотаннями, поданими захисником ОСОБА_1, 06.08.12 р. вже було прийняте рішення слідчим прокуратури Подільського району м. Києва - в задоволенні клопотання відмовлено (т. 11 а.с.а.с.179-222).

В задоволенні клопотань, поданих 18.12.12 р.:

- про проведення документальної перевірки ТОВ «Шляхбудінвестиція» за період з 26.10.12 р. по теперішній час відмовлено в зв'язку з тим, що поставлені у ньому питання не стосуються предмету доказування, а майно в період з 12.06.07 р. по 30.06.07 р. ТОВ «БФ «РУ МШБ» відчужувалось ОСОБА_2;

- про проведення позапланової перевірки ТОВ «БФ «РУМШБ» за період з 01.05.08 р. по теперішній час відмовлено в зв'язку з тим, що поставлені питання не стосуються предмета доказування;

- про допит свідків - ОСОБА_3 та ОСОБА_12 долучення до справи документів відмовлено в зв'язку з тим, що обставини звільнення з посади генерального директора ТОВ «БФ «РУ МШБ» ОСОБА_2 та призначення на посаду ОСОБА_3 та створення ТОВ «Шляхбудінвестиція» не мають значення для встановлення об'єктивної істини у справі та не стосуються предмету доказування.

Інші підстави, ніж зазначені в клопотанні від 03.08.12 р. (т. 10 а.с.а.с. 63-107), поданому захисником ОСОБА_1 та ОСОБА_2, в клопотаннях, поданих в грудні 2012 р. - відсутні.

Захисник ОСОБА_1 в своїй скарзі не навів обставин, які б свідчили про незаконність прийнятих процесуальних рішень.

За таких обставин, суд не вбачає підстав для задоволення скарги та приходить до висновку про її недоведення в судовому засідання, а тому, вважає за необхідне в задоволенні скарги - відмовити.

Керуючись ст.ст. 220, 303-309 КПК України,

У Х В А Л И В :

Відмовити в задоволенні скарги захисника ОСОБА_1 на рішення слідчого Ощепкова Максима Дмитровича про відмову в задоволенні клопотань про проведення слідчих дій

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяЮ.Зарицька

Дата ухвалення рішення24.01.2013
Оприлюднено25.01.2013
Номер документу28818798
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —758/810/13- к

Ухвала від 24.01.2013

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Зарицька Ю. Л.

Ухвала від 22.01.2013

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Зарицька Ю. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні