Постанова
від 10.11.2006 по справі па-15/252
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПА-15/252

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 листопада 2006 р.   Справа № ПА-15/252   

         Господарський суд Івано-Франківської області у складі

Cуддя  Деделюк Борис Васильович     

при секретарі   Суфрищук Леся Василівна

за позовом  Прокурора  Городенківського району в інтересах  держави - Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності - Івано-Франківського обласного відділення Фонду в особі органу, уповноваженого здійснювати функції відділення - Снятинської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду вул. Незалежності 1, м. Снятин, Івано-Франківська область, 78300

до відповідача  Товариствариства з обмеженою відповідальністю "Шляхбуд", вул.Станіславська 258, м. Городенка, Івано-Франківська область, 78100

про стягнення 3190 грн. 42 коп.

від позивача: Бандура А. - завідувач юридичного відділу, довіреність № 1-07 від 03.01.2006р.

від відповідача  не з"явилися.

в судовому засіданні приймає участь Савчук Л.Є.- прокурор відділу, посвідчення №36 від 01.12.01                                       

          Представнику позивача роз”яснено права та обов”язки передбачені ст.ст. 49, 51 Кодексу адміністративного судочинства України. Згідно поданих сторонами клопотань, відповідно до п.2-1 розділу 7 «Прикінцеві та перехідні  положення»Кодексу адміністративного судочинства України, технічна фіксація судового процесу не здійснюється. Відводу складу суду не заявлено.

в с т а н о в и в :

     Прокурор  Городенківського району в інтересах  держави - Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності - Івано-Франківського обласного відділення Фонду в особі органу, уповноваженого здійснювати функції відділення - Снятинської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду звернувся в суд з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Шляхбуд" про стягнення 3190 грн.42 коп. заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов»язкове державне соціальне страхування.

          Представник позивача в  судовому  засіданні заявленні позовні вимоги підтвердив.

          Представник відповідача в  судове засідання  не з"явився, вимоги суду вказані в ухвалах від 13.09.06 та від 10.10.06р.  не виконав. Запереченя щодо заявлених  позовних вимог суду  не подав, хоча про час і місце слухання справи був повідомлений належним чином, про що свідчать відповідні повідомлення  про вручення поштових  відправлень.

          Дослідивши матеріали справи та додатково подані докази, вислухавши пояснення представника позивача в судовому засіданні суд вважає, що позов слід задоволити, виходячи з наступного.

          Товариство з обмеженою відповідальністю "Шляхбуд"  відповідно до поданої заяви, зареєстровано як страхувальник у Фонді соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, ознайомлено з Порядком нарахування, сплати та витрачання страхових внесків до Фонду і відповідальністю за несвоєчасну  та неповну сплату страхових внесків.

          Згідно до Закону України "Про розмір внесків на деякі види загальнообов"язкового  державного соціального страхування" від 11.01.2001р. №2213-111, ст.ст.254,255 Кодексу Законів про працю України, вимог п.2.ст.23 Закону України  „Про загальнообов'язкове державне соціальне державне страхування у зв»язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням», платники страхових внесків зобов'язані сплачувати страхові внески до Фонду в повному розмірі в порядку та в строки, визначені Страховиком (Фондом)

          Порядок надходження, обліку та витрачання страхових коштів Фонду встановлено Інструкцією про Порядок надходження, обліку та витрачання  коштів, затвердженої Постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 26.06.2001року №16.

             Статтею 23 вищевказаного Закону та пунктом 4.6. зазначеної Інструкції встановлено, що страхові внески до Фонду сплачуються юридичними особами –страхувальниками, які здійснюють виплату заробітної плати своїм працівникам, в день встановлений для одержання в установах банку коштів на оплату праці за відповідний період. Згідно рішення №150 від 13.03.2006 року до відповідача застосовано фінансові санкції ( штрафні) санкції у вигляді пені в сумі 634 грн. 82 коп та штраф  в розмірі 50%  в розмірі 2276 грн. 70 коп. Згідно вищевказаного рішення, вищевказана сума заборгованості повинна бути сплачена  протягом  10 - ти днів з дня отримання вказаного рішення. Зазначене рішення у встановленому порядку не скасовувалось та не визнано таким.

                  Відповідач в  судове засідання не з"явився, документів, які підтверджують заперечення проти позову суду не подав, доказів сплати  простроченої заборгованості в сумі 3190 грн. 42 коп., суду не подав.

          За таких обставин позов підлягає  задоволенню.

          На підставі ст. 124 Конституції України, керуючись ЗУ „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв»язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням»,  ст.ст.  158-163 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

позов задоволити повністю.

              Стягнути з  Товариствариства з обмеженою відповідальністю "Шляхбуд", вул.Станіславська 258, м. Городенка, Івано-Франківська область, 78100, код 20545799 на користь Снятинської міжрайонної виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, вул.Станіславська 258, м. Городенка, Івано-Франківська область, 78100,  код 26055607 -   3190 грн. 42 коп.., в тому числі  штраф в сумі  2276 грн.70 коп. та пені в сумі 634 грн. 82 коп. та прострочена заборгованість  по сплаті страхових внесків  за перше півріччя 2006 року в сумі 190 грн. 42 коп.

          Відповідно до ст. 258 КАС України, за заявою сторони на користь якої задоволено позов, видати виконавчий лист після набрання постановою законної сили.

          

Суддя                                                            Деделюк Борис Васильович

                                                                                              постанова складена в повному обсязі

                                                                                              27.11.06

                                                            

          

          На постанову  сторони мають право подати  заяву про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови в повному обсязі- з дня складення в повному обсязі.

          Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження через місцевий господарський суд.

  

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення10.11.2006
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу289117
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —па-15/252

Постанова від 10.11.2006

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Деделюк Б.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні