Постанова
від 16.01.2013 по справі 411/9532/12
ДОВГИНЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 411/9532/12

П О С Т А Н О В А

іменем України

16 січня 2013 року Довгинцівський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі:

головуючого -судді Сарат Н.О.

при секретарі - Зоріній С.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кривому Розі справу за адміністративним позовом Управління праці та соціального захисту населення виконачого комітету Інгулецької районної у місті ради до ОСОБА_1 про стягнення надміру перерахованої (виплаченої) суми субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг,-

ВСТАНОВИВ:

16.11.2012 р. Управління праці та соціального захисту населення виконачого комітету Інгулецької районної у місті ради звернулись до ОСОБА_1 про стягнення надміру перерахованої (виплаченої) суми субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Позивач зазначає, що 28.10.2011 року ОСОБА_1 звернулась до управління праці та соціального захисту населення з заявою про призначення субсидії на відшкодування витрат на оплату житло-комунальних послуг за адресою: АДРЕСА_1 02.11.1012 року управління праці та соціального захисту населення прийняло рішення призначити субсидію відповідачу. В позовній заяві, просить суд стягнути з гр. ОСОБА_1 на користь управління праці та соціального захисту населення виконкому Інгулецької районної у місті ради суму надміру сплаченої субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі 901, 31 грн.

Відповідач та позивач в судове засідання не з'явились, про час та місце розгляду була повідомлена належним чином.

Позивач надав до суду клопотання, в якому зазначає, що в провадженні Довгинцівскього районного суду знаходиться справа за позовом Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Інгулецької районної у місті ради звернулись до ОСОБА_1 про стягнення надміру перерахованої (виплаченої) суми субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. У зв'язку з тим, що ОСОБА_1 10.12.12р. добровільно повернула на рахунок управління субсидію у розмірі 100 грн., тому, просить стягнути з ОСОБА_1 на користь Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Інгулецької районної у місті ради наміру виплаченої субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі 801, 31 грн.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно п.5 Постанови КМУ від 21 жовтня 1995 року № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива»- наявність (відсутність) у власності або володінні членів сім»ї, того хто звертався за отримання субсидії іншого житлового приміщення (будинку) та транспортних засобів (механізмів) декларується під час подання заяви про призначення субсидії.

Відповідач під час надання декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги у розділі IV «Кількість транспортних засобів, які зареєстровані в установленому порядку та перебувають у власності або володінні зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб та членів їх сімей, що проживають окремо, крім автомобілів, отриманих окремо через органи праці та соціального населення»зазначила, що має один автомобіль.

Відповідно до інформації Південної міжрайонної податкової інспекції у м. Кривому Розі за 2012 р. № 6 про доходи фізичних осіб Відповідач за період з 01.04.2011 року по 30.06.2011 р. отримала доход за кодом ознаки доходи -105 (продаж рухомого майна) від підприємства за кодом ЄДРПОУ -30450828. Відповідач ОСОБА_1 здійснила продаж власного автомобіля, який продався за участю ПП «Черномор Плюс» та отримала доход у розмірі 34643, 32 грн., з якого було стягнуто податок з доходів фізичних осіб 346, 43 грн., що було зафіксовано у формі 1ДФ с ознакою доходу -105 «Доходи від операції з рухомим майном».

Згідно п.20 Постанови КМУ від 21 жовтня 1995 року № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива»надання раніше призначеної субсидії припиняється, якщо громадянин приховав або свідомо подав недостовірні дані про доходи та майновий стан, що вплинули на встановлення права на субсидію і визначення розміру, внаслідок чого їй була надміру перераховану сума субсидії з місяця, в якому виявлено порушення. Сама субсидія, перерахованої (виплаченої) надміру внаслідок свідомого подання громадянином документів з недостовірними відомостями або неповідомленням громадянином про набуття права власності на житло (житлове приміщення) іншою особою, яка не була в ньому зареєстрована, повертається ним за вимогою органу, що призначив субсидію.

Згідно п. 22 КМУ від 21 жовтня 1995 року № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива»у разі, коли громадян добровільно не повернув надміру перераховану (виплачену) суму субсидії, питання про її стягнення органи, що призначають субсидії, вирішують в судовому порядку.

Так, як відповідачем ОСОБА_1 10.12.12р. добровільно повернула на рахунок управління субсидію у розмірі 100 грн. Тому грошові кошти в розмірі 801, 31 грн. підлягають стягненню з відповідача на користь позивача.

Керуючись ст.ст. 99, 160, 162 КАС України, п.п. 6, 20 «Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу та рідкого пічного побутового палива», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 року № 848, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Управління праці та соціального захисту населення виконачого комітету Інгулецької районної у місті ради до ОСОБА_1 про стягнення надміру перерахованої (виплаченої) суми субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Управління праці та соціального захисту населення виконачого комітету Інгулецької районної у місті ради (р/р 5410001006851 ГУДКУ у Дніпропетровській області, МФО 805012, ОКПО 03192342) надміру перераховані бюджетні кошти у вигляді субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг в розмірі 801 грн. 31 коп.

Постанова може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги через Довгинцівський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя Н.О.Сарат

СудДовгинцівський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення16.01.2013
Оприлюднено31.01.2013
Номер документу28934308
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —411/9532/12

Ухвала від 19.11.2012

Адміністративне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Сарат Н. О.

Ухвала від 25.09.2013

Адміністративне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Сарат Н. О.

Постанова від 16.01.2013

Адміністративне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Сарат Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні