Ухвала
від 29.01.2013 по справі 211/488/13- к
ДОВГИНЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 211/488/13-К

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 січня 2013 року слідчий суддя Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1, при секретарі Нікітенковій М.М., без участі слідчого та представника ТОВ «Промліфт», відповідно до вимог ч.ч.2,4 ст.163 КПК України, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого СВ Довгинцівського РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 (надалі -слідчий) про надання доступу до документів, -

ВСТАНОВИВ:

28.01.2013 року слідчий, в межах кримінального провадження № 12013040720000113 звернувся до суду із клопотанням погодженим із заступником прокурора Довгинцівського району м. Кривого Рогу ОСОБА_3 про надання доступу до документів, які знаходяться в ТОВ «Промліфт», розташованому у м. Кривому Розі, по вулиці Димитрова, 71, в якому зазначив наступне.

11.01.2013 року до Довгинцівського РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області надійшло повідомлення від управління СБУ у Дніпропетровській області про те, що у період часу з 01.01.2012 року до 01.08.2012 року посадовими особами КП «ЖЕО № 45»була проведена закупівля послуг з технічного обслуговування ліфтів за необґрунтованою процедурою закупівлі у одного учасника, чим посадові особи КП «ЖЕО № 45»скоїли злочин передбачений ч.1 ст.367 КК України та завдали матеріальних збитків комунальній власності на суму 24423 грн.

Так, за отриманими даними КП «ЖЕО № 45»не здійснивши у повному обсязі аналіз наявних на ринку необхідних суб'єктів господарювання, базуючись на висновку Криворізького представництва торгово-промислової палати, відповідно до якого послуги з технічного обслуговування та ремонту ліфтів на території міста ОСОБА_4 на момент проведення закупівель могло надавати лише TOB «Промліфт»(код ЄДРПОУ 37861875), було проведено тендер на закупівлю послуг з технічного обслуговування та ремонту ліфтів житлового фонду за процедурою закупівлі у одного учасника. За результатом закупівлі переможцем було визнано TOB «Промліфт», яке на момент укладення договору фактично не мало необхідного для якісного виконання такого виду робіт обладнання та приміщень, необхідного штату працівників, які пройшли відповідне навчання та підготовку, а також у підприємства була відсутня сертифікована електротехнічна лабораторія та відповідні спеціалісти, що не давало можливості виконання обов'язкового випробування та освідчення ліфтів з завершеним граничним строком експлуатації, чисельність яких в місті складає близько 80% від загальної кількості. Разом з тим, TOB «Промліфт» мало розрахунки тарифів на послуги з технічного обслуговування ліфтів, які були значно вищі за ринкові ціни на аналогічні послуги.

Також було встановлено, що у період проведення закупівель на території міста аналогічні послуги надавали також Криворізька філія TOB БілдСервіс»(код ЄДРПОУ 33667932) та TOB «СРМП «Ліфт»»(код ЄДРПОУ 21941333), які працюють на ринку зазначених послуг у місті з 2008 року та мають всю необхідну для якісного виконання повного комплексу робіт техніку.

За даним фактом, 11.01.2013 року було розпочато розслідування за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.367 КК України.

В зв’язку із викладеним слідчий просить суд зобов’язати директора ТОВ «Промліфт»надати тимчасовий доступ до документів щодо проведення закупівель послуг з ремонту та обслуговування ліфтів КП «ЖЕО № 45»у період часу з 01.01.2012 року до 01.01.2013 року, з можливістю їх вилучення.

Дослідивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Згідно із ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ст.160 цього ж Кодексу, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених ст.161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором. У клопотанні зазначаються: короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв'язку з яким подається клопотання; правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати; підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні; можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Враховуючи те, що посадові особи TOB «Промліфт»можливо сфальсифікували документи, щодо проведення закупівлі послуг з ремонту та обслуговування ліфтів КП ЖЕО № 45, слідчий суддя вважає можливим надати дозвіл на тимчасове вилучення документів у TOB «Промліфт», щодо проведення закупівель послуг з ремонту та обслуговування ліфтів КП ЖЕО № 45 за період з 01.12.2011 року до 01.01.2013 року, з метою долучення їх до матеріалів кримінального провадження у якості речових доказів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення істини по справі та всіх обставин злочину, тому з метою виконання завдань кримінального провадження щодо повного, всебічного та неупередженого розслідування, слідчий суддя вважає можливим задовольнити клопотання, дозволивши тимчасовий доступ до вищевказаних документів TOB «Промліфт».

На підставі вищенаведеного, керуючись вимогами ст.ст.107,131,159-160,163-165 КПК України, -

УХВАЛИВ:

клопотання слідчого СВ Довгинцівського РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 - задовольнити .

Зобов’язати директора Криворізького філіалу ТОВ «Промліфт»ОСОБА_5, юридична адреса: м. Кривий Ріг, вулиці Димитрова, 71, надати слідчому СВ Довгинцівського РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 тимчасовий доступ до документів щодо проведення закупівель послуг з ремонту та обслуговування ліфтів КП ЖЕО № 45 за період з 01.12.2011 року до 01.01.2013 року, з можливістю їх вилучення та використання як доказу.

Роз’яснити, що відповідно до вимог ст.165 КПК України, особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ речей і документів як володілець речей або документів, зобов'язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді. Зазначена в ухвалі слідчого судді, особа зобов'язана пред'явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов'язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді. На вимогу володільця особою, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред'являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Повідомити, що згідно зі ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. У разі, якщо дозвіл на проведення обшуку надано за клопотанням сторони захисту, слідчий суддя, доручає забезпечення його проведення слідчому, прокурору або органу внутрішніх справ за місцем проведення цих дій. Проведення обшуку здійснюється за участю особи, за клопотанням якої надано дозвіл на його проведення, згідно з положеннями цього Кодексу.

Строк дії даної ухвали один місяць з дня її ухвалення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Козак А.В.

Суддя:

ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.01.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу28949400
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання доступу до документів

Судовий реєстр по справі —211/488/13- к

Ухвала від 29.01.2013

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Козак А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні